Çorba

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Hazır Çorba Yapımı Kolay mıdır?

Hazır çorba, evlerde en sık kullanılan hazır yemek çeşitlerinden biridir. Kültürel olarak Türk mutfağında çorbaların önemli bir yeri vardır. Bu nedenle hazır çorbalara olan ilgi de bir hayli yüksektir. Bununla birlikte ürünün sık kullanılmasının bir diğer önemli sebebi de kolay hazırlanmasıdır. Hazır yemek kategorisinin öne çıkan ürünlerinden birisi olan bu çorbaların yapımı kolaydır.

Konserve ya da dondurulmuş olarak da satılabilen hazır çorbaların en çok tercih edilen türü kurutulmuş olanlardır. Bunun sebebi hem daha ekonomik hem de yapımının kolay olmasıdır. Kurutulmuş olarak sunulan çorbalar, pratik ve minimal ambalajlarda satılanlardır. İçerikleri ise son derece lezzetlidir. Bu tip ürünlerin içeriğinde genellikle şu malzemeler kullanılır:

  • Sebze
  • Un ve nişasta
  • Et, tavuk ve deniz ürünleri
  • Yağ
  • Şeker
  • Tuz
  • Tat ve aroma verici
  • Süt ürünleri
  • Yumurta

Söz konusu malzemelerde yer alan et ve tavuk, konsantre ve konserve çorbalarda püre hâlinde kullanılır. Ayrıca et ve tavuk sularından da faydalanılır. Hazır paket çorbalarda ise bu ürünler basınçlı kazanlarda pişirilir ve sonrasında kurutularak formüle eklenir. Aynı şekilde sebzeler de geleneksel yöntemlerle ya da yapay olarak oluşturulan ortamlarda kurutulur ve çorbanın içeriğine eklenir.

Hazır çorbalar genellikle öğrenciler ve yalnız yaşayanlar tarafından tercih edilse de aile sofralarında da kendisine sıklıkla yer bulur. Aile bireylerinin çalışıyor olması, yemek hazırlamak için zaman ayırmayı sorunlu hâle getirebileceği için bu çorbalar avantajlı olmaktadır. Paket içerisindeki kurutulmuş karışımın sıcak suya eklenmesi ve ambalaj üzerindeki yönergeler doğrultusunda, belirli bir süre pişirilmesi yeterlidir.

Hazır Çorba Sağlıklı mıdır?

Hazır yemeklerin sağlıklı olup olmaması tamamen ürüne bağlı bir durumdur. Çorbaların içerisinde genellikle doğal ve organik bileşenler kullanılır. Bunun sebebi, gerçek lezzete erişebilme amacıdır. Yapay bileşenler lezzeti olumsuz etkilediği için pek çok marka tarafından tercih edilmez. Dolayısıyla bu noktada hazır çorba markaları arasından seçim yapılırken dikkat edilmelidir. Sağlıklı formülasyonlar kullanan markaların seçilmesi, ürünün sağlıksız olma riskini ortadan kaldırır.

Avansas’ta satışa sunulan sağlıklı hazır çorba markalarından bazıları şöyledir:

  • Knorr
  • Bizim Mutfak
  • Yayla

Hazır çorbalar, küçük paketler hâlinde satılır. Tek kişilik çeşitleri de vardır fakat çoğunlukla 4 - 6 kişilik porsiyonlar içerir. Bununla birlikte kiloluk paketler de iş yerleri için idealdir. Miktar konusunda seçeneğin çok olması ve standart paketin çoklu ortamlar için yeterlilik sağlaması, aile sofralarında da hazır çorbalara yer verilmesini etkilemektedir. 4 - 6 kişilik paketler ekonomiktir, hızlı bir şekilde hazırlanır ve bu nedenle aile ortamları için son derece kullanışlıdır.

Hazır Çorba Çeşitleri Nelerdir?

Hazır çorbaların en verimli yönlerinden biri, çeşit sayısının çok olmasıdır. Hazır yemek kategorilerinin büyük bir bölümü çorbalara ayrılır ve tüketiciler için geniş bir çeşit yelpazesi sunulur. Her damak zevkine hitap edebilen varyantlar sayesinde bu ürünler, hemen her evin sofrasına girmeyi başarmıştır.

Hazır çorba çeşitleri arasında en çok tercih edilenler domates, mercimek ve tarhana çorbalarıdır. Hemen her yörenin mutfağında bu çorba çeşitlerinin bulunması, hazır olanların da sık tüketilmesine sebep olmaktadır. Bununla birlikte farklı yöresel tariflere de her bölgeden ulaşmayı kolaylaştıran çeşitler mevcuttur.

Hazır Domates Çorbası

Çorbalar genellikle çok sayıda malzemenin karıştırılması ile hazırlanır. Daha sade bir yemek tercih etmek isteyenlerin favorisi ise domates çorbasıdır. Acılı ya da acısız tariflerle satılabilen hazır domates çorbası, çoğu zaman üzerine kaşar eklenerek tüketilmektedir.

Hazır Mercimek Çorbası

Her yörede kabul gören ve en çok sevilen çeşitler arasında yer alan mercimek çorbası, hazır olarak da çok satılanlar arasındadır. Evde yapılması pek çok çorbaya göre daha zordur ve genellikle hazır olanlar tercih edilir.

Hazır Şehriyeli Tavuk Çorbası

Şehriyeli tavuk, genellikle hasta çorbası olarak bilinir. Bunun sebebi, başta tavuk olmak üzere içerisinde yer alan malzemelerin vücuda iyi gelmesidir. Nezle gibi hafif hastalıkların yaşanması durumunda, içerisine limon sıkılarak tüketilir.

Hazır Tarhana Çorbası

Anadolu mutfağının en popüler yemeklerinden biri de tarhana çorbasıdır. Lezzet açısından sahip olduğu yoğunluk nedeniyle sevilir. Evde yapılabilmesi için öncelikle tarhananın hazırlanması gerekir ve bu da uzun bir süreçtir. Bu nedenle hazır olarak tüketimi daha yaygındır.

Hazır Ezogelin Çorbası

Görüntü olarak mercimek çorbasını andıran ezogelin, bol malzemeli bir çorba çeşididir. Genellikle kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, kuru soğan, domates salçası gibi temel malzemeleri içerir.

Hazır Yayla Çorbası

Yayla çorbası, içerisinde yoğurt olması nedeniyle pek çok çeşitten ayrılır. Düğün çorbası olarak da adlandırılan bu çeşidin içerisinde çoğunlukla pirinç, yoğurt, su ve un yer alır. Yöresel olarak malzemeler farklılık gösterebilir.

Hazır Çorba Uzun Süre Saklanır mı?

Hazır yemeklerin çoğu alındığı gün tüketmeyi zorunlu kılar. Konserveler bu durumdan muaf iken hazır çorbalar, en uzun süre saklanabilen ürünler arasında yer alır. Çorbaların ambalajları, genellikle çok katmanlı olur ve bu sayede raf ömürleri uzun tutulur. Özellikle kurutulmuş çorbalar, bu konuda son derece verimlidir.

Kurutma, çok eski tarihlerden beri kullanılan ve en sağlıklı saklama şekli olarak kabul edilen yöntemlerden biridir. Bu nedenle hazır çorbaların içerisinde koruyucu madde konulmasına gerek kalmaz. Koruyucu madde içermeyen ürünlerin saklama ömrü daha uzun olur. Ambalajı açılmayan çorbalar ortalama 2 yıl boyunca saklanabilir. Açılan paketler ise ağzı kapatılarak, su ve güneş ile temas etmesi önlenerek uzun süre saklanabilir.

Hazır Çorba Fiyatları Ekonomik midir?

Hazır çorbalar kolay yapılması, lezzetli ve sağlıklı olması gibi nedenlerle tercih edilse de sıklıkla kullanılmasının en önemli sebeplerinden biri fiyatıdır. Çorbalar, en ekonomik hazır yemek seçenekleri arasında yer alır. Üstelik çoğu zaman evde yapmaktan bile daha ucuz bir fiyat ile doyurucu bir sofra hazırlamayı sağlayabilen ürünlerdir.

Hazır çorba fiyatlarını etkileyen faktörlerden bazılarına şöyle örnekler verilebilir:

  • Ürünün markası
  • Ürünün üretim şekli
  • Ambalaj türü
  • İçerisindeki malzemelerin türü ve sayısı
  • Paket gramajı
  • Çorba çeşidi
  • Satış noktasının fiyat politikası

Hazır çorba fiyatları markadan içeriğe, çeşitten satıcıya kadar pek çok farklı unsurdan etkilenir. Bu nedenle fiyatlar arasında fark olması muhtemeldir. Özellikle marka, fiyatı belirleyen en temel faktördür. Markaların belirli bir fiyat politikası olur ve bu doğrultuda firma kalitesini de gösteren bir fiyat belirler.

İlk fiyat üreticiden kaynaklı olsa da satış fiyatı satıcı tarafından belirlenir. Bu nedenle ürünün nereden alındığı da önemlidir. Çok sayıda market olduğu için uygun fiyatlı ürüne ulaşmak zor olabilir. Bu noktada Avansas gibi online alışveriş siteleri kolaylık sağlar. En uygun hazır çorba fiyatlarına Avansas’tan ulaşılabilir. Ayrıca marka ve çeşitler karşılaştırılarak en avantajlı olanı tercih edilebilir.

Söz konusu fiyatların değişken olmasının bir başka temel nedeni de çeşittir. Örneğin domates çorbası ile ezogelin çorbası farklı fiyatlara satılabilir. Çünkü her iki çorbanın tarifinde yer alan malzemeler birbirinden farklıdır. Bununla birlikte et ürünleri içeren çeşitlerin daha yüksek fiyata satılması da olasıdır. Ayrıca tek porsiyonluk, 4 - 6 kişilik ya da kilogramlık çorba alınırken de geniş bir fiyat yelpazesi ile karşılaşılabilir.