Notebook - Laptop

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Laptop Çeşitleri Nelerdir?

Laptop çeşitleri, laptop’un kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Eğer laptop’u, saatlerce oyun oynamak için satın alacaksanız kesinlikle Gaming laptop adı ile bilinen oyun bilgisayarlarından satın almanızı öneririz. Çünkü normal bir notebook, her oyunu kaldıramayabilir, beklenmedik anlarda fazla yükleme yapıldığından bilgisayarınız bir anda çökebilir. Bu da, işlerinizin aksamasına neden olur.

Fakat gaming laptop satın aldığınızda, oyun oynama esnasında hiçbir sorun yaşamazsınız. Gaming laptop türünde önerilebilecek en iyi bilgisayarlardan biri ise Monster laptop olmaktadır. Monster laptoplar oyun bilgisayarı olarak üretildiği için kasma ve donma sorunu yaşatmaz. Dilediğiniz oyunu yükleyerek istediğiniz zaman oynayabilirsiniz.

Eğer laptopunuzda sürekli olarak iş yapacaksanız, iş yapmak için üretilmiş olan ve bunun için gerekli olan özelliklerin tamamını içeren bir laptop edinmelisiniz. Örneğin grafik tasarım işleriyle uğraşıyorsanız buna uygun bir iş laptop’u edinmeniz büyük önem taşır. İş için üretilen laptop’ların çoğu, çeşitli programları donmadan çalıştırabilecek seviyededir. Böylece, kullanıcıya ergonomik bir kullanım sunmuş olur.

İş laptop’u olarak kullanabileceğiniz sayısız laptop vardır. Asus laptop, HP laptop, Lenovo laptop, MSI laptop bunlardan yalnızca birkaçıdır. Fakat günümüzde iş yapmak için en sık tercih edilen laptop, Apple laptop olmaktadır. Avansas farkı ile her çeşit laptop’a tek bir tıkla ulaşabilirsiniz.

İhtiyacınıza Göre Doğru Laptop Modelini Nasıl Seçebilirsiniz?

İhtiyacınıza göre doğru laptop modelini seçebilmeniz için yapmanız gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Birçok kişi tarafından es geçilen bir detay olsa da laptop tasarımı oldukça önemli bir konu olmaktadır. Tasarımını hiçbir şekilde beğenmediğiniz, içinize görüntü olarak asla sinmeyen bir laptop’u satın almamalısınız. Gün boyu laptop’unuzu kullanacağınız ve yanınızda taşıyacağınız için tasarımının size hitap ediyor olması, oldukça mühim bir konu olarak karşınıza çıkmaktadır.
  • Size en uygun laptop modelini seçerken ergonomik bir tasarıma sahip olup olmadığına kesinlikle dikkat etmelisiniz. Kullanımı kolay olan bir bilgisayar ile yapamayacağınız şey yoktur. Hem sizi rahatsız etmez, hem de gereğinden daha fazla efor harcamanızı engellemiş olur.
  • Gün boyu bilgisayar oyunları oynayan biriyseniz gaming laptop satın almalısınız. İhtiyacınızı belirlediğiniz sürece laptop seçimi yapmanız da kolaylaşır.
  • Saatlerce iş yapan, grafik tasarım ve fotoğraf düzenleme gibi işlerle uğraşan biriyseniz gönül rahatlığı ile Apple laptop’larından satın alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Apple laptop, her zaman stabil ve güçlü bir performans gösterdiği için tasarım ve kurgu işlerinizi kısa süre içinde tamamlamanız kolaylaşır. Bu şekilde zamanınız da tamamen size kalmış olur. Kasma, donma ya da uygulamanın yanıt vermemesi gibi gereksiz problemlerle karşılaşmazsınız.
  • Hareketli iş yaşamı olan bir kişinin tercih etmesi gereken bilgisayar modeli, hafif ve ufak bir laptop olmalıdır. Böylece, laptop’u bir yerden bir yere taşımak da kolaylaşmış olur. Sanılanın aksine laptop’un ağırlığı oldukça önemli bir şeydir. Çünkü ağır bir laptop’u sık sık taşımak sırtı, omuzları ağrıtır ve kişiyi rahatsız eder.

Avansas’ta Laptop Fiyatları Ne Kadar?

Avansas’ta her bir markanın laptop modeli farklı fiyatlara sahiptir. Bunun en önemli nedeni ise her bir marka ve modelin tamamen farklı özelliklere sahip olmasıdır. Bu yüzden ortalama bir fiyat belirtmek oldukça güç bir durumdur.

Laptop fiyatları ve notebook fiyatları sık sık değişir. Avansas farkıyla harika indirimler ve muhteşem fırsatlar yakalayarak piyasanın çok altında bir fiyatla, laptop sahibi olabilirsiniz.

Notebook - Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Notebook - laptop alırken dikkat etmeniz gereken sayısız husus vardır. Bu hususlar arasından özellikle dikkat etmeniz gereken durumlar var. Birkaç adımda ihtiyacınıza en uygun olan laptop’u satın alabilirsiniz:

  • Öncelikle kullanım amacınızı tamamen netleştirmeniz gerekiyor. Laptop almadan evvel laptop’u en sık nerede kullanacağınızı belirlemelisiniz. Laptop almak istediğinize göre sabit bir ortama bağlı kalmak istemiyorsunuz, bilgisayarınızı dilediğiniz her yere götürebilmek istiyorsunuz. Eğer sadece film izleyecek, sosyal medya mecralarında gezecek ve haber okuyacaksanız buna uygun bir laptop modeli seçmelisiniz. Tam aksine aktif olarak saatlerce bilgisayarınızda iş yapacaksanız seçiminiz, buna göre değişiklik gösterecektir.
  • İhtiyacınıza göre laptop seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise hangi işletim sistemini seçeceğinize karar vermenizdir. Microsoft’un yayınladığı son işletim sistemi olan Windows 10, kullanıcılara sayısız imkan sunuyor. Windows 10; akıllı cep telefonları, tablet bilgisayarlar, Xbox oyun konsolları ve diğer laptop’larla etkileşim kurarak çalışma imkanı sağlıyor.
  • MacOS işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlar, Windows’taki gibi fazla oyun imkanı sunmuyor. Fakat daha güvenli bir ortam vadediyor. Apple, macOS Catalina adlı sürümü ile birçok yeniliği bir araya getiriyor ve çok sık tercih ediliyor.
  • İhtiyacınıza uygun laptop seçerken, bilgisayar boyutu ve ekran çözünürlüğünü de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Eğer her yere taşıyabileceğiniz bir laptop satın almak istiyorsanız daha ufak boyutlarda seçeneklere yönelebilirsiniz. “Laptop’umu taşıyabileceğim sağlam ve kaliteli bir laptop çantası satın almak istiyorum.” diyorsanız dilediğiniz zaman Avansas farkıyla dayanıklı ve sağlam bir laptop çantası satın alabilirsiniz.
  • Laptop satın alırken ihtiyacınıza uygun donanım özelliklerini de net bir biçimde belirlemeniz gerekiyor. Bilgisayarın RAM’inin kaç olduğunu, depolama alanının ne kadar olduğunu araştırmalı ve buna göre bir satın alım gerçekleştirmelisiniz. RAM’i düşük olan bir bilgisayar fazlasıyla yavaş çalışır. Bilgisayarda tasarım yapacak olan biri düşük RAM’li bir bilgisayar almamalıdır.
  • Laptop’un ağırlığı da oldukça mühimdir. Örneğin, küçük yaşlarda bir çocuğa laptop alınıyorsa laptop’un hafif olması gerekir. Ya da laptop, sık sık bir yerden bir yere taşınıyorsa laptop’un ağır bir yapıya sahip olması büyük sorun yaratır.
  • USB özelliğinin olup olmadığına bakmanız önemlidir. Eğer sürekli USB ile bilgisayarınıza bir şeyler aktarmak istiyorsanız, bu özelliğe dikkat etmek olmazsa olmazınızdır.
  • Son teknoloji bilgisayar özelliklerini iyice araştırıp, ihtiyacınızı buna göre belirlemelisiniz. Laptop satın aldıktan sonra laptopunuza çeşitli aksesuarlar da almak isteyebilirsiniz. Avansas farkıyla laptop’unuza dilediğiniz zaman bilgisayar aksesuarları satın alabilirsiniz.

Laptop Alırken Kullanıcı Yorumlarına Dikkat Edilmeli Midir?

Laptop satın alırken elbette kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurmak önemlidir. Fakat, körü körüne kullanıcı yorumuna inanarak hareket etmek yanlıştır. Bunu şu şekilde daha net açıklamak mümkündür: Bir laptop’u satın alıp memnun kalan kişi sayısı, memnun kalmayan kişi sayısından fazla ise o laptop satın alınabilir bir laptoptur.

Satın almak istediğiniz laptop’un altında gördüğünüz olumsuz yorumlar, sizi rahatsız etmeyecek şeylerse o bilgisayarı satın almanız konusunda herhangi bir problem teşkil etmez. Örneğin hiç oyun oynamayan bir laptop kullanıcısıysanız, başka birinin “Bu laptop’a fazla oyun yüklenemiyor, bu özelliğini gerçekten de sevmedim” demesi sizi asla rahatsız etmeyecektir. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

Avansas aracılığı ile dilediğiniz laptop’u dilediğiniz zaman inceleyebilir, kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz. Böylece, en iyi şekilde fikir edinmiş olursunuz. Hiçbir fikir edinmeden laptop satın almak çok zordur. Bu yüzden kullanıcı yorumlarını dikkatlice okumanız gerekiyor. Kullanıcı yorumları, size ürün hakkında fikir verdiği için oldukça önemlidir.