Düğme Pil

Toplam 20 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Düğme Pil

Düğme pil, yuvarlak ve düz bir şekle sahiptir. Genellikle saatler, küçük elektronik cihazlar, çeşitli çocuk oyuncakları ve uzaktan kumandalar gibi cihazlarda kullanılır. Düğme piller, birçok elektronik cihazda kullanıldığı için günlük hayatta çok sayıda ihtiyaç duyulur. Bu sebeple çoklu paket seçenekleri ile satılarak hem avantajlı hem de kullanışlı bir şekilde listelenir. Avansas ile çoklu pil paketlerini avantajlı fiyatlarla satın alarak eviniz ve iş yeriniz için bütçe dostu alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

Düğme Pil Ne İşe Yarar?

Düğme piller, küçük boyutları nedeniyle özellikle küçük cihazlarda ve çeşitli saatlerde kullanılır. Bu cihazların, gereksinim duyduğu enerji seviyesini sağlar. Düğme piller, yüksek enerji sunması nedeniyle özellikle uzun ömürlü pille çalışan cihazlarda da tercih edilir. Genellikle uzaktan kumandalı arabalar, kulaklıklar, akıllı saat ve bileklikler, ölçüm cihazları ve teraziler gibi birçok küçük elektronik cihazda kullanılır. Aynı zamanda bu piller, düşük güç tüketimi gerektiren işitme cihazlarının gereksinimlerini karşılamak için de idealdir, çünkü işitme cihazları genellikle düşük  gerilime sahip düğme pil tipleri ile çalışır. Böylece düğme pil, geniş kullanım alanı sebebiyle birçok elektronik eşyanın çalışması için her evin ve her iş yerinin ihtiyaçları arasında bulunur.

Düğme Pil Çeşitleri Nelerdir?

Düğme piller boyut, şekil ve kimyasal bileşimlerine göre birçok farklı türlere sahiptir. En yaygın düğme pil çeşitleri şu şekildedir:

Çinko-Karbon Piller

Çinko ve karbon oluşumlu piller genellikle uzun ömürlü değildir ve düşük enerji kapasiteye sahip olmaları nedeniyle daha az güç ile çalışan cihazlarda kullanılır. Şarj edilemez ve zamanla içinde bulunan elektrolitlerin dışına akması sebebiyle çok fazla tercih edilmez.

Gümüş Oksit Piller

Yüksek enerji yoğunluğuna sahip olduğu için daha yüksek kapasitede enerji sunan pil çeşididir. Çeşitli saatler ve uzaktan kumandalı cihazlar gibi yüksek güç ihtiyacı olan cihazlarda kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilir. 2 ile 3 yıl arasında dayanıklılığı bulunur.

Lityum Düğme Piller

Enerji seviyesi yüksek olan pillerdir, uzun ömürlüdür ve kapasitesi de oldukça fazladır. Özellikle küçük elektronik cihazların, akıllı saatlerin ve diğer giyilebilir teknolojik cihazların enerji ihtiyacını karşılamak için tercih edilir.

Alkalin Düğme Piller

Bu piller, uzun kullanım süresi sunmaları nedeniyle birçok farklı cihazda kullanılır. Hem performans hem de maliyet bakımından avantaj sağlayabilen pillerdir. Genellikle LR44, LR41 ve LR43 gibi çeşitli numaralara sahiptir.

Lityum İyon Piller

Lityum iyon piller de yüksek kapasiteli ve dayanıklı çeşitler arasında yer alır. Bu sebeple gün içinde sık kullanılan akıllı saatler gibi çeşitli teknolojik cihazlar için tercih edilir.

Düğme Pil Neye Göre Seçilir?

Düğme pil satın alırken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Boyut: Düğme piller farklı boyutlarda olabildiği için cihazınızın hangi boyut pil gerektirdiğini kontrol etmelisiniz. Pil boyutları, genellikle LR44 ve CR2032 gibi model numaralarıyla belirtilir.
  • Gerilim: Cihazınızın hangi gerilimde çalıştığını kontrol etmelisiniz. Düğme pillerin gerilim seviyesi genellikle 1.5V şeklindedir, ancak bazıları 3V veya daha düşük gerilimlerde de çalışabilir.
  • Kapasite: Düğme pillerin kapasiteleri, yani ne kadar güç depolayabilecekleri, seçim yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunur. Kapasiteye dikkat ederek elektronik cihazlarınızı daha ideal sürede kullanabilirsiniz.
  • Kimyasal Bileşim: Bileşimler, pil ömrü ve performansı üzerinde bir etkiye sahip olabilir, bu nedenle gümüş oksit veya lityum düğme piller gibi çeşitler arasından cihazınızın hangi pil türleriyle uyumlu olduğunu kontrol edebilir, bu enerji verimliliği yüksek pil türlerinden seçim yapabilirsiniz.

Doğru bilgi ile hareket etmek adına cihazınızın kullanım kılavuzunu kontrol ederek hangi düğme pil türlerinin cihazınızla uyumlu olduğunu belirleyerek doğru pili satın alabilirsiniz.

Düğme Pil Fiyatları Ne Kadardır?

Düğme pil çeşitleri, boyut ve enerji kapasitesi gibi yönleri ile birbirlerinden ayrılır. Ayrıca düğme piller, kullanıcılar tarafından sık sık değiştirildiği için avantajlı olması açısından tek bir pakette 5’li, 10’lu şekilde bulunabilir. Tüm bu sebeplerden düğme pil fiyatları değişkenlik gösterebilir. Avansas ile evinizin ve iş yerinizin pil ihtiyacını, yüksek stoklar ve uygun fiyatlarla hemen karşılayabilirsiniz.