Fon Kartonu

Toplam 10 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Fon Kartonu Nedir?

Fon kartonu; özellikle okullarda, kreşlerde ve çeşitli özel eğitim kurumlarında kullanılan bir gereçtir. Çocukların ince motor becerilerinin gelişimi için okul öncesi etkinliklerde sık sık kesme, şekil verme ve şekil oluşturma çalışmaları yapılır. Bu çalışmalarda renkli el işi kağıtları ve renkli kartonlar kullanılır. Fon kartonu olarak adlandırılan bu gereçlerden her eğitim kurumunda çok sayıda bulunması gerekir.

Öğretmenlerinin kontrolünde makasla kartona şekiller veren çocuklar, zaman geçtikçe daha düzgün kesmeye ve daha etkileyici şekiller ortaya çıkarmaya başlar. Bu sayede, okula başlamadan önce el kaslarını geliştirerek kalem tutmaya hazır hale gelirler.

Bu karton hakkında en çok merak edilenlerden birisi, kartonun neden fon şeklinde isimlendirildiğidir. Fon, arka plan anlamında kullanılan bir kelimedir. Süslemelerde kullanılan arka plan malzemesi olduğu için ürün, bu isimle anılır.

Fon kartonu renkleri arasında çok fazla seçenek vardır. Beyaz renkli kartonlar kullanılabileceği gibi rengarenk kartonlar da tasarımlarda yer alır.

Avansas’ta bulunan kartonlar, dayanıklı ve kaliteli yapısıyla çabuk deforme olmaz. Kalınlığı her türlü tasarım için yerinde olan bu kartonları el işleriniz ve çalışmalarınız için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Fon Kartonu Boyutları Ne Kadardır?

Fon kartonlarının boyutları birbirinden farklıdır. A4 fon kartonu modelleri olduğu gibi A3, A6 gibi farklı boyutlarda da olabilir. En çok tercih edilen model ise A4 boyutunda olandır. Küçük ve büyük boy modelleri ile çok farklı tasarımlar ortaya çıkarılabilir.

Büyük boy fon kartonu almak yerine A4 boyutunda olan kartonlardan çok sayıda alarak uzun süre kullanmanız mümkündür. Bu sayede, ürünü doğru koşullarda saklamanız da daha kolay olur. A4 boyutunda olan kartonlar, normal boyutlarda olan şeffaf dosyalara ve telli dosyalara sığar.

Fon Kartonu ile Neler Yapılır?

Fon kartonu etkinlikleri ile çocukların hayal gücü, sanat algısı ve yaratıcılıkları gelişir ve yapılabilecek tasarımların ise sınırı yoktur. Bazen bir çocuk şeklinde olan tasarımlar bazen de hayvan şekillerinde olabilir. Bu, tamamen çocukların sınırsız hayal gücüne ve öğretmenlerin yönlendirilmesine bağlıdır.

Fon kartondan neler yapılır diye merak edenler için fon kartonu ile yapılan kolay tasarımlarla işe başlamak mümkündür. Çocuklarıyla evde kaliteli zaman geçirmek isteyen ebeveynler, bu rengarenk kartonlardan alabilir.

Anneler günü, babalar günü gibi özel günler için çocuklar çiçek, şapka, kolye gibi tasarımlarla velilerini mutlu edebilir. Örneğin, özel günler için üzerine resimler çizilen ya da çıkartmalar yapıştırılan bir şapka yapılabilir veya şapkaların üzerine farklı renklerde olan kartonlardan ekler ya da süsler yapılabilir.

Bunların yanı sıra, bu kartonlarla maskeler de yapılabilir. Çocukların en sevdiği çizgi film karakterlerinin yüz şekillerine uygun renklerde hazırlanan maskeler, eğlenceli vakit geçirmek için ideal bir yapıdadır. Kız çocukları, genellikle çizgi filmlerde yer alan prenses karakterlerini tercih eder. Erkek çocukları ise savaşçı, maceracı karakterlere kendini daha yakın hisseder. Bu maskeleri yapmak için de farklı renklerde karton kullanılması gerekir.

Fon kartonundan hareketli tasarımlar da elde edilebilir. Çekme ucuyla birleştirilen parçalar, elde edilen figürlere hareketlilik verir.

Beyaz ve renkli kartonlar, stres atmak isteyen yetişkinler için de uygundur. Boş vakitlerinizde stres atmak için size özel tasarımlar ortaya koyabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, kartonlarla ofis masalarındaki dağınıklığı ortadan kaldıran kutular tasarlanabilir. Bu kutuları tasarlamak, hem stres atmanıza hem de kalıcı bir anı oluşturmanıza yardımcı olur. Ayrıca simli kartonlardan değişik şekiller keserek tasarladığınız kutuyu süsleyebilir ve ofisinize renk katabilirsiniz.

Okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında fon kartonuyla yapılan tasarım çalışmalarında, kesme işlemlerinin öğretmen gözetiminde yapılması gerekir. Maket bıçağı, okul öncesinde kullanıma uygun değildir. Fakat daha büyük yaşlarda olan çocuklarda yetişkin gözetiminde kullanılabilir. Ayrıca, kartonlarla yapılan çalışmalarda kullanılan yapıştırıcı gibi ürünlerin de toksik maddeler içermediğinden emin olmak gerekir.

Fon Kartonu Modelleri Nelerdir?

Renkli fon kartonu modelleri arasında çok sayıda farklı özelliklere sahip ürün yer alır. En çok tercih edilen modellerden biri fosforlu fon kartonudur. Bu kartonlar, neon renklerde göz alıcı ve çarpıcı görünümdedir. Öğrencilerin dikkatinin daha fazla çekilmek istendiği çalışmalarda bu renkler kullanılmalıdır. Bu sayede, görsel dikkat algıları daha fazla gelişir.

Okul öncesinin yanı sıra okumayı yeni öğrenen birinci sınıfa giden çocuklara, harfler ve heceler renkli kartonlar kullanılarak öğretilebilir. Kartonlardan kesilen harfler ve heceler kolay görülebilen bir yere asılarak kalıcı öğrenme sağlanabilir.

Fon kartonu ile yapılan çalışmaların yanı sıra maket kartonu ile de tasarım yapmak mümkündür. Bu kartonlar, imari çalışmalarda ve diorama çalışmalarında kullanılır. Gerçeğe en yakın tasarımlar, bu kartonlarla elde edilir. Diğer karton modellerini ise aşağıda bulabilirsiniz.

Metalik Fon Kartonu

Metalik fon kartonu, normal kartonlara göre daha parlak ve etkili bir görünüme sahiptir. Metalik kırmızı, sarı ve daha birçok renkte olabilen bu kartonlar, profesyonel tasarımlarda sıklıkla kullanılır. Bu kartonlarla yapılan tasarımlar, daha gerçeğe yakın görüntüler ortaya çıkarır.

Siyah Fon Kartonu

Bu karton modeli, hem tasarımlarda hem resim çalışmalarında kullanılır. Beyaz kalemle bu kartonunun üzerine etkileyici insan, hayvan ve doğa resimleri yapılabilir. Siyah karton üzerine renkli kağıtlarla süslemeler yapılarak, sanatsal tasarımlar ortaya çıkarılabilir.

Belirli gün ve haftalarda, etkileyici bir Atatürk çalışması, öğretmenler günü veya diğer özel günler için panoya asılacak süslemelerde de siyah fon kağıdı kullanılabilir. Ürün sepet, şapka gibi tasarımlarda kullanım için de uygun yapıdadır.

Desenli Fon Kartonu

Desenli fon kartonu, çiçek ve çizgi gibi farklı şekillerle tasarlanır. Bu kartonlar ile yapılan süslemelere farklı bir boyut kazandırılabilir. Aynı zamanda desenli kartonlar, sadece çocukların değil yetişkinlerin de yapacağı tasarımlarda kullanılabilir. Ev ve ofis masalarının üzerinde sevdiklerinizin resmini her an görebilmek için şık bir çerçeve tasarımında desenli modellere yer verebilirsiniz.

Aynalı Fon Kartonu

Bu karton modeli, metalik ve parlak bir görünüme sahiptir. Etkileyici görünümü sayesinde tasarımlara farklı bir boyut kazandırır. Ev veya ofis dekorasyonunda bu kartonları kullanabilir ve ortamda hoş bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

Simli Fon Kartonu

Simli fon kartonu, okul öncesi etkinliklerinin vazgeçilmezleri arasındadır ve genellikle süsleme amaçlı kullanılır. Yapılan bir resmin etrafını süslemek ya da tasarımı canlandırmak için simli kartonlardan kalp, çiçek şeklinde şekiller kesilebilir.

Avansas’ta Satılan Fon Kartonu Renkleri Canlı ve Parlak mıdır?

Sayfamızda yer alan bu ürünlerin renkleri oldukça etkileyicidir. Canlı ve parlak olan renkler ile her zaman fark edilen tasarımlar ortaya çıkar. Kartonların renklerinde herhangi bir solma ya da sararma meydana gelmez. Tamamen kaliteli boyalarla renklendirme yapılan ürünler, sağlığınıza zarar vermez. Fotoğraflarda görüldüğü şekliyle size ulaştırılan ürünler, Avansas güvencesi ve kalitesi altındadır.

Ürünlerin canlılığını ve parlaklığını uzun süre koruması, kırtasiye masraflarınızdan tasarruf etmenizde de yardımcı olur.

Fon Kartonu Fiyatları Ne Kadardır?

Fon kartonu fiyatları, pakette yer alan ürün sayısına ve özelliklerine göre farklılık gösterir. Avansas’ta bulunan kartonların fiyatları, sizler için en uygun fiyatlarla sunulur. Örneğin, sayfamızda yer alan Umut fon kartonu ürünleri, ekonomik fiyatlara sahiptir.

Dilerseniz toptan alışveriş yaparak, daha fazla sayıda ürün satın alabilir ve uygun fiyat avantajlarından yararlanabilirsiniz.