Laminasyon Makineleri

Toplam 5 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Laminasyon Makinesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Laminasyon makinesi nedir sorusu matbaa ile ilgili olmayan birçok kişi tarafından sıkça yöneltilir. Kısaca laminasyon, basılı malzemeyi geliştirmek ve korumak için kağıda veya kart yapraklarına ince bir plastik tabakası uygulama işlemidir. Yaygın olarak kullanılan laminasyon türleri parlak, mat ve ipektir. Laminasyon işlemi genellikle broşürler, kitap kapakları, kartvizitler, dergiler, hediyelik eşyalar ve diğer basılı ögeler için kullanılır.

Laminasyon işlemi ayrıca:

  • Dosya kapakları
  • Sertifikalar ve kağıtlar
  • Restoran menüleri
  • Fotoğraflar
  • Posterler ve tabelalar
  • Kontrol listeleri ve güvenlik talimatları

üzerinde de uygulanmaktadır. Bu yüzeylerde uygulanan holografik ve ipek laminasyonlar, yüzeye dokunan insanlara yumuşak bir zemine dokunuyormuş hissi verir. Bu ürünler ayrıca geri dönüştürülebilir özelliğe de sahiptir.

Birçok belge türü lamine edilebilmektedir. Bu işlem, genellikle hasara karşı korumak ve mümkün olduğu kadar uzun süre bozulmadan kalmasını sağlamak amacıyla; söz konusu evraka sabit bir plastik sargı veya kapak takılmasıyla oluşturulur.

Belgenin etrafına konumlandırılan plastik kaplama, renkleri ve çok yönlü sunumu geliştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, silinebilir yüzeyler sağlayarak belgeler üzerine herhangi bir yiyecek-içecek dökülmesi durumunda anında silme işlemi ile leke tutmasını engellemektedir.

Günümüzde ev, iş yeri ve okulda kullanım için küçük ve ucuz masaüstü laminasyon makineleri bulunmaktadır. Bununla birlikte kamu kurumları ve büyük şirketlerin kullanımına sunulan büyük boyutlu ve daha yüksek maliyetli laminasyon makineleri de bulunur.

Kamu kurumları için üretilen büyük makineler, daha geniş bir sıcaklık ayarı ve belge boyutu dizisini barındırma eğilimindedir. Ayrıca genellikle daha zorlu uygulamalarda kullanılır ve bu işlemlerde de kusursuz bir sonuç elde etmek amacıyla birden çok silindir setine sahiptir.

Laminasyon kaplamaları her zaman müşteriye yırtılmaya dayanıklılık ve suya dayanıklılık güvencesi verir. Malzemelerin lamine edilmesi aynı zamanda kırışma, lekelenme ve güneş hasarı gibi günlük yıpranmaları önler. Ayrıca, laminasyon makineleri kağıt kesme işinde de başarılı oldukları için kağıt kesme makinesi olarak da bilinirler.

Laminasyon Makinesi Modelleri Nelerdir?

Kısa tanımıyla “lamine işlemini gerçekleştiren makine” olan laminasyon makinesinin günümüzde birkaç çeşidi bulunmaktadır. En çok kullanılan lamine makinesi film laminatörlerdir. Bu makineler, iki ayrı laminasyon filmi tabakası kullanma eğilimindedir ve üst tabakayı laminasyon mekanizmasının kendisine dahil eder. Ögeler bir alt film katmanına yerleştirilir ve makineye beslenir; burada sıcak silindirler otomatik olarak hizalanır ve ögeler geçerken ayrı bir üst katman aşağı doğru bastırılır.

Film laminatör genellikle en esnek lamine makinesidir ve genellikle birçok büyük boyutlu öğenin hızlı şekilde işlenmesini gerektiren büyük ölçekli üretim ortamlarında kullanılır.

Torba laminatörleri de ev, iş yeri ve okul ortamlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Günlük kullanım için hem boyut hem de fiyat olarak oldukça idealdir.

Kese laminatör olarak isimlendirilen lamine makinelerini kullanmadan önce belirli talimatlara uymak gerekir. Bir belgeyi lamine etmek istediğinizde öncelikle makinenin ısınması beklenir. Kendini uygun sıcaklığa getiren makinenin haznesine lamine edilecek olan belge/evrak konur. Kenarındaki kola bastırılarak içte kalan ve ısınan belgenin lamine edilmesi sağlanır.

Soğuk laminasyon makinesi, yüksek sıcaklıklara duyarlı olabilecek veya standart sıcak laminasyon işlemi sırasında kolayca zarar görebilecek belgeleri işlemek için kullanılır. Örnekler arasında vinil veya yapıştırıcı türleriyle yapılmış ögeler, karbon kopyalar, bazı mürekkep püskürtmeli baskı türleri ve belirli fotoğraf türleri yer alabilir.

Soğuk lamine makineleri, adından da anlaşılacağı gibi sadece lamine edilen ürünün etrafına yapışkan bir plastik poşet veya film yapıştırmak için basınç kullanır ve çoğunlukla kısa vadeli projeler veya çok nadiren belge hazırlama için küçük laminasyon makineleri olarak yapılandırılır. Soğuk laminatörlerin satın alınması ve çalıştırılması daha ucuz maliyetlidir ancak bu tür makinelerde kullanılan poşetler genellikle daha pahalıdır.

İpek laminatörler, sıradan kağıdı daha güçlü, daha cazip ve daha esnek hale getirmek için bir plastik katmanla kaplar ve geleneksel laminasyonla aynı prensipleri izler. İpek laminatörü diğerlerinden ayıran nokta ipek laminasyonunun, kağıt ile laminasyona göre kaplama arasında daha kaliteli bir bağ oluşturarak daha yumuşak dış cepheye ve üstün bir kaliteye sahip olmasını sağlamasıdır.

Malzemesi ne tamamen mat ne de tamamen parlaktır. Ancak belirli ışıklarda ipeğin yaptığı gibi yansır. Aynı zamanda ürünün daha çekici olacağı anlamına gelir, pürüzsüz ve doğal görünümlü olduğu için “premium” seçenek olarak kabul edilir. İpek lamine çeşidi genel olarak kartvizit, broşür ve kitap kapakları için kullanılır. Geniş ürün yelpazesine temiz bir görünüm veren, uyarlanabilir bir yüzeydir.

Laminasyon Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Laminasyon makinesi satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler listesi, herhangi bir matbaa ürünü satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler listesi gibidir. Öncelikle alınmak istenen ve ihtiyaç duyulan makine hakkında araştırma yapılmalıdır. Örneğin ipek lamine gerektiren bir ürün için kağıt mat lamine yapan makineyi kullanmak yanlış olacaktır.

İkinci dikkat edilmesi gereken nokta, makinenin hala seri üretimde olup olmadığıdır. Eğer ki makinenin halihazırda üretimi yapılmıyorsa, bir parçası bozulduğunda yedeğini bulmak çok zor olacaktır.

Lamine makinesinin daha önce kullanılmamış olması da oldukça önemlidir. Bu makineler ısıtma ya da soğutma işlemi ile çalıştıkları için çok fazla kullanımda eskiyeceklerdir. Bu eskimeyi yeni ürünler üzerinde uygulamamak için yeni makineler alınması gerekir. Lamine makinesinin ayrıntılı şekilde kullanma kılavuzu bulunmalı ve bu kılavuz mümkün olduğunca müşterinin kendi dilinde olmalıdır. Laminasyon filminin sık bulunup bulunmadığı konusunda da dikkatli olunmalıdır.

Laminasyon Makinesine Hangi Sektörlerde İhtiyaç Duyulabilir?

Laminasyon makinelerini matbaa işi ile uğraşan her ticarethanede görmek mümkündür. Kitap, defter, broşür, dergi, fotoğraf gibi ürünlerin dış yüzeyinin kaplanmasında lamine maddesi kullanılmaktadır. Bu da ürüne fazlaca ihtiyaç duyulması anlamına gelir.

En Kaliteli Laminasyon Makineleri Nereden Satın Alınır?

Avansas hem ev hem de iş yerleri için ofis, kırtasiye ve sarf malzemelerini sağlayan önemli bir markadır. Avansas bünyesinde bulunan lamine makineleri ile matbaada dilediğiniz gibi çalışmanız mümkün olacaktır. Makinenin üretici kuruluşu tarafından garantili olarak size ulaştırılan bu makineleri ayrıntılı kullanma kılavuzu sayesinde kısa sürede kavrarsınız. Avansas üzerinde satışta bulunan lamine kaplama makineleri şu şekildedir:

Mühlen Laminasyon Makinesi

Mühlen laminasyon makinesi, dünya genelinde en çok satışı bulunan lamine makinesidir. Bu makinenin onlarca çeşidi bulunur.

  • MÜHLEN 622 A4
  • MÜHLEN 632 A3
  • MÜHLEN 403
  • MÜHLEN 418
  • MÜHLEN 432
  • MÜHLEN 4AF
  • MÜHLEN Elegant 571
  • MÜHLEN DL 805
  • MÜHLEN 3AF
  • MÜHLEN LM-330DN
  • MÜHLEN VL 602
  • MÜHLEN 2AF
  • MÜHLEN Beutel xxx

Leitz Laminasyon Makinesi

Leitz laminasyon makinesi, Mühlen makinelere karşı üretilmiş olup hem daha uygun fiyatlı hem de daha az çeşitlidir. Mühlen makine satın almak istemeyen kişiler ikame olarak Leitz makineleri düşünebilir.

Laminasyon Makinesi Fiyatları Ne Kadardır?

Ülkemizde ve dünya genelinde en çok kullanılan makine, lcd laminasyon makinesidir. Bu makine ile günlük okumalarını yaptığımız matbaa ürünlerinin oluşturulması mümkündür. Hem lcd hem de diğer laminasyon makinelerinin fiyatları ise oldukça uygundur.

Laminasyon makinesi fiyatları; ürünün kapasitesine, markasına ve özelliklerine göre şekillenmektedir. Avansas’ın hem kaliteli hem de uygun fiyatlı ürün listesinden laminasyon makinelerine ulaşabilirsiniz.