Klavyeler

Toplam 16 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Klavye Çeşitleri Nelerdir?

Klavye, masaüstü bilgisayar için en önemli giriş birimlerinden biridir. Sadece masaüstü bilgisayar için değil laptoplar için de ek klavye detayı önemlidir. Bu şekilde laptopun klavyesini koruma altına alabilirsiniz. Klavye, bilgisayara veri ve komut girişini kolay bir şekilde sağlar. Klavyenin üzerinde harf, sayı, işaret ve bilgisayarın bazı temel işlevlerini yerine getiren tuşlar vardır. Çeşitli tuşlar sayesinde veri giriş işlemi gerçekleştirilir. İki çeşit klavye vardır. Bunlar:

  1. F klavye: Türkiye’de, Türkçe için özel geliştirilmiş bir klavyedir. Özel olarak geliştirilmesinin sebebi Türkçede sıklıkla kullanılan harfler klavyenin orta merkezine yerleştirilmiştir. Daha az kullanılan harfler ise klavyenin kenarlarına yerleştirilmiştir. Bu şekilde bizler için kullanımı daha kolay hale getirilmeye çalışılmıştır.
  2. Q klavye: F klavye gibi herhangi bir dil için üretilmemiştir. Harf dizilimleri tamamen farklıdır. Dünyada Q klavye kullanma oranı F klavyeye göre daha fazladır.

Mekanik Klavye

Dünyada birçok klavye çeşidi bulunur. Bunlardan biri de mekanik klavyedir. Mekanik klavyede her bir tuşun bağımsız bir mekanik anahtarı mevcuttur. Diğer klavyelerin çıkardığı ses ile mekanik klavyelerin çıkardığı ses farklıdır. Tercih edilmesinin sebeplerinin en başında ise uzun ömürlü olması gelir. Genellikle oyun oynayan kesim bu klavyeyi sıklıkla kullanır.

F Klavye

F klavye, Türkiye’de 1955 yılında kullanıma sunulmuştur. Daha çok devlet kurumlarında kullanılır. Klavyenin işlevi ise sol el %49, sağ el ise %51 oranında kullanılabilecek şekilde hazırlanmıştır. Klavyenin harf diziliş sistemi yaklaşık 30 bin kök kelimenin incelenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır.

Q Klavye

Q klavye, 1874’te üretilmiştir. Özel bir dile göre üretilmemiştir. Dünyada en çok kullanılan klavyedir. Özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde kullanılır. Her yerde olduğu gibi Türkiye'de de en çok kullanılan klavye çeşididir.

Kablosuz Klavye

Son zamanlarda sıklıkla kullanılan kablosuz klavye büyük kolaylık sağlıyor. Kablolarla başınız dertteyse artık bilgisayar ve klavye arasında fiziksel bir bağlantı kurmanıza gerek kalmadı. USB ya da bluetooth klavye ile kolay bir şekilde bilgisayara bağlanabilir ve rahat rahat yazılarınızı yazılarınızı yazıp mail atabilirsiniz.

Avansas’ta Hangi Klavye Çeşitleri Bulunur?

Avansas’ta bulunan bütün klavyeler hem uygun fiyatlı hem de kullanımı ergonomiktir. Kablolu ve kablosuz özelliklere sahip birçok çeşit bulunur. Çeşitlerine bakacak olursak; F klavye, Q klavye ve hatta mouse ile birlikte klavye setleri mevcuttur. Ayrıca numerik klavye de vardır. Artık hesap makinesi yerine numerik klavye kullanarak daha rahat hesaplar yapabilirsiniz.

Klavye Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle klavye alırken ne için kullanacağınızı düşünüp ona göre satın almalısınız. Örnek vermek gerekirse sabahtan akşama kadar yazı yazan biriyseniz kesinlikle kalitesini araştırıp bir klavye almalısınız ya da oyuncu klavyesi arıyorsanız kesinlikle sağlamlığını araştırmalısınız.

Bunların dışında kablolu mu yoksa kablosuz mu almasınız bu da önemli bir ayrıntıdır. Klavyelerin ergonomik olması gerekir. Çünkü uzun saatlerinizi klavye başında geçiriyorsanız konforunuzu düşünmelisiniz.

Tasarımına da dikkat etmek gerekir. Sade, ışıksız mı yoksa ışıklı klavye mi istiyorsunuz karar vermelisiniz. Son olarak fiyatlarını iyi araştırmalısınız. Aynı özelliklere sahip klavyeler aynı fiyatlara maalesef sahip olmayabilir. Bu yüzden aradığınız bütün özellikler ve uygun fiyat garantili klavyeler şimdi Avansas’ta!

En İyi Klavye Markaları Nelerdir?

Kalitesi, sağlamlığı ve uzun ömürlü olmaları ile öne çıkmış birçok klavye markası vardır. Hp klavye, Microsoft klavye, Trust klavye, Logitech kablosuz klavye ve Everest klavye gibi markaların klavyeleri performans ve fiyat açısından en iyiler arasındadır.

Logitech Klavye

Kablolu, kablosuz çeşitleri mevcuttur. Yapısı itibariyle ergonomik bir tasarıma sahiptir. Kolay kullanım için eğimli tuşları vardır. Bu şekilde uzun yazılar yazmanıza rağmen parmaklarınız yorulmaz. Ayrıca sıvıya karşı %100 dayanıklıdır. Herhangi bir sıvı döküldüğünde bir sorun ile karşılaşmaz ve çalışmanız kesintiye uğramaz.

Microsoft Klavye

Laptoplarda var olan klavye, masaüstü bilgisayarlarda veri girişi yardımı ile bağlanır. Kablolu ya da kablosuz şekilde Microsoft klavye seçenekleri vardır. Kaliteli ve sağlam bir klavye olmasının yanında tasarımları oldukça güzeldir. Bileği rahat ettirmek amacı ile yastık dokulu çeşitleri vardır. “Windows Başlangıç Ekranı Tuşu” olması önemli bir ayrıntıdır.

Bu tuş sayesinde başlangıç ekranınızı ya da uygulamalarınızı rahat bir şekilde görüntülemek için sadece bu tuşa basmanız yeterli olacaktır. Hızlı ve kolay bir kullanım istiyorsanız siz de Avansas’tan bu klavyeden sipariş verebilirsiniz.

Trust Klavye

Kablolu, kablosuz, mekanik, siyah, beyaz gibi birçok çeşidi içinde barındıran Trust klavye markası uygun fiyatları ile kullanıcıların ilgi odağındadır. Ergonomik bir tasarıma sahip mevcut ürünleri ile sizlere rahat bir klavye tasarlamışlardır. İş yerlerinde çalışırken lezzetli çay ve kahve tüketme alışkanlığımız vardır.

Bir yandan mail atarken bir yandan çay yudumlayabiliyoruz. Bir anlık dalgınlıkla çayımız klavyeye dökülebilir. Trust marka klavyeler kesinlikle su geçirmediği için ortamı sildikten sonra mail yazmaya devam edebilirsiniz. Uygun fiyatlı ve oldukça korunaklı bir klavye arayışındaysanız Avansas’tan kolay bir şekilde sipariş edebilirsiniz.

Hp Klavye

Hp markası bilgisayar ve bilgisayar ile ilgili ürünlerde oldukça başarılı bir markadır. Klavyeleri genel kullanım için oldukça uygundur. Konforlu olmasının yanında ekstra sessizdir. Birden fazla pratik kısa yolları vardır. Ayrıca güvenlik için veri şifreleme sistemi vardır. Bu şekilde verileriniz korunmuş olur. Sağlam, dayanıklı, modern ve şık görüntüsü ise normal bir klavyeden beklenilen performansın da üzerindedir.

Everest Klavye

Klavyenizi takıp anında çalışmaya başlayabilirsiniz. Everest klavye markasının tasarımları genellikle ince yapılıdır. Tasarımları ise kusursuz bir özenle hazırlanır. Dayanıklı, sağlam ve diğer markalara göre daha ucuz klavye seçenekleri vardır.

Klavyelerin genel sorunlarından biri çok fazla kullanılan tuşların üzerindeki harfin ya da işaretin zamanla çıkmasıdır. Everest klavyelerde bu tarz problemler yaşamazsınız. Çünkü ekstra dayanıklıdır. F ve Q klavye seçenekleri ile şimdi Avansas’ta!

Avansas’tan Klavye Mouse Seti Alınır mı?

Avansas’ta birçok markanın klavye ve mouse seçenekleri mevcuttur. Tabii ki ayrı ayrı da satın alınabilir. Ama klavye mouse seti satın alarak zaten uygun fiyatlı ürünleri daha uyguna alma şansını yakalayabilirsiniz.

Örneğin, Logitech klavye mouse set performans açısından en iyi ürünlerdendir. Aldığınıza asla pişman olmazsınız. Web sitesinde büyük, küçük, kablolu, kablosuz birçok seçenek mevcuttur. İstediğinizi seçip sipariş edebilirsiniz. Kapınıza kadar güvenle size ulaşır!

Avansas’ta Satılan Klavye Modelleri Kaliteli ve Dayanıklı Mıdır?

Klavyeleri ister yazı yazmak için ister oyun oynamak için rahatça kullanabilirsiniz. Hem yazı yazmak hem de oyun oynamak klavyeyi oldukça yoran işlerdir. Ama Avansas’ta satılan klavye modelleri kalite ve dayanıklılık yönünden oldukça üst düzeydir. Her şeye karşı dayanıklılardır. Ayrıca suya da dayanıklı olmaları sebebiyle kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilir.

En Uygun Klavye Fiyatları Ne Kadardır?

Klavye satın alındığında senelerce kesintisiz kullanılır. Sebebi ise üretiminin sağlam ve kalitesinin üst düzey olmasıdır. Genellikle dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü olarak bahsedilen bütün ürünlerin fiyatının fazla olduğu düşünülür. Ama Avansas’ta hem uygun fiyatlı hem de uzun ömür kullanılabilecek birçok klavye vardır. İster bir adet ister toplu sipariş vererek siz de bu kaliteden faydalanabilirsiniz!