Tablet

Toplam 5 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Tablet

Tablet Nedir?

Tablet bilgisayar ortalama olarak bir kitap büyüklüğünde yani 7 inç olan, kablosuz akıllı bir cihazdır. Bilgisayarda gerçekleştirilen birçok işlem, bu cihazlar üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Aynı zamanda bu cihazlar bir akıllı telefon üzerinden yapılan işlemleri de gerçekleştirmeyi sağlar. Dolayısıyla bu cihazların küçük boyutlu bir bilgisayar ya da büyük boyutlu bir telefon olarak nitelendirilmesi isabet olacaktır.

 

Tabletler, daha çok internette gezinmek, mailleri okumak ve sosyal medya uygulamalarında rahatça gezinmek için kullanılmaktadır. Bu cihazlar ile eğlenceli vakit geçirmek isteyenler de film veya video izlemek, ya da müzik dinlemek seçeneklerine yönebilirler. Aynı zamanda çocuk tableti içinde bulunan oyunlar sayesinde çocuklar da yetişkinler kadar keyifli vakit geçirebilir. 

Tablet Çeşitleri Nelerdir?

Tabletler, klavye türlerine ve fiziksel görünüşüne göre türlere ayrılırlar. Booklet tipi cihazların, fiziksel olarak klavyeleri bulunmaz. Bu durum bazı modellerde opsiyonel olarak değişkenlik gösterebilir. Kitapçık anlamına gelen Booklet, ürünün bir kitap boyutu büyüklüğünde olduğunu ifade etmektedir. Bu cihazlarda genellikle sanal klavye bulunmaktadır. Popülaritesi oldukça yüksek olan Apple tablet de sanal klavyesi olan Booklet tipi cihazlar arasında yer almaktadır.

 

Bir diğer tür olan hibrit ve dönüştürülebilir modeller ise, hem sanal hem de fiziksel klavyeye sahiptir. Hibrit olarak bilinen cihazlar, hem bilgisayar hem de tablet olarak kullanılabilmektedir. Dizüstü bilgisayar formunda kullanım için yalnızca bir klavye ve bir fare yardımıyla bilgisayar özelliğinden faydalanılabilir. Tablet formunda kullanılmak istendiğinde dokunmatik özelliğinin kullanılması yeterli olacaktır.

Tablet Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Maksimum seviyede fonksiyonel olan bu cihazlar, birçok işi pratik adımlarla yapmaya olanak sağlamaktadır. Hem yetişkinlerin hem de çocukların keyifle kullandıkları bu cihazların avantajları şu şekilde sıralanabilir: 

 

  • Telefon ekranına oranla daha geniş ve konforlu bir seyir imkanı sağlar. 
  • Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlara göre çok daha hafiftir. Böylece kolayca taşınabilir. 
  • Hafifliği sayesinde çocukların da bu cihazları rahatlıkla taşıması ve kullanması mümkün hale gelmektedir. 
  • Boyutu ve ekranı bir çantaya kolaylıkla sığabilecek biçimde tasarlanmıştır. Böylece gittiğiniz her yere rahatça taşıyabilirsiniz.  
  • Tablet bilgisayarlar, çocukların hem eğlenceli hem de eğitici vakit geçirmesine yardımcı olur. 
  • Bu cihazlar çocukların elektronik kitap okumaları adına oldukça elverişli imkanlar sunmaktadır. 
  • Yetişkinler için o an bulunduğu yerden işlerini, kolayca gerçekleştirme avantajı sağlamaktadır. 

Tablet Alırken Hangi Teknik Özelliklere Dikkat Edilmelidir?

Tablet bilgisayarlar, birçok işinizi ışık hızında halletme imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda mobil oyunlar ve sosyal medya organları için bir cihaza ihtiyacı olanların tercih edebileceği en iyi araçlar, tablet bilgisayarlardır. Bu nedenle eğlenmek ve keyifli vakit geçirmek için de oldukça elverişlidir. İhtiyacınız olan özellikleri belirleyerek alışveriş yapmak, sizin için en iyi modele ulaşmanızı sağlayabilir. 

Tabletin İşletim Sistemi

İşletim sistemi; cihazı kullanmak, çok daha kolay işlem yapmak, cihazdaki uygulamaları komut etmek işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılan gelişmiş yazılım programlarıdır. Görevleri arasında, merkezî işlem birimini ayrı görevlere yönlendirmek ve yönetmek bulunur. 

 

Bir işletim sistemi olan Android, Samsung tablet modellerinin başını çektiği yüzlerce akıllı telefon ve tablet markası tarafından kullanılmaktadır. Bir diğer işletim sistemi olan IOS ise yalnızca Apple şirketi tarafından kullanılır. Bu cihazlarda genellikle bu iki işletim sistemi tercih edilmektedir. Sürekli güncellenen ve teknolojinin son model ürünlerini teşkil eden bu sistemler oldukça avantajlı imkanlar sunmaktadır.

Tablet Boyutu

Tablet modelleri, boyut olarak 7 inç ile 13 inç aralığında bulunur. Cihazın boyutu adına yapılacak tercih, kullanım amacına göre belirlenebilir. Taşınabilirlik de boyut adına önemli bir ayrıntı olarak görülmelidir. Yaklaşık 10 inçlik bir cihaz, telefona oranla daha büyük bir ekrana sahiptir. 

 

Bu ekran boyutu, işlerinizi yönetmek ve eğlenceli vakit geçirdiğiniz uygulamalarınızı kolay bir şekilde kullanmak için ideal bir seçenek olabilir. Kolay taşınabilir olması açısından da hafif modeller tercih edilebilir. En fazla 500 - 600 gram ağırlığında bir cihaz bu anlamda ideal olabilir. Bu aralıkta bir ağırlık kullanım sırasında da kolaylık sağlar. Hafif yapıda olan cihazı korumak için tablet kılıfı kullanımı tavsiye edilmektedir. 

Tablet Performansı ve Hafızası

Performans, iş veya eğlence için önemli kriterlerden biridir. Bu noktada cihazın sahip olduğu işlemci özellikleri ve RAM kapasitesi oldukça önemlidir. İşlemcinin en az 4 çekirdekli yapıya ve belleğin en az 2GB RAM kapasitesine sahip olması cihazın yüksek performansta çalışmasını sağlayabilir. Bu değerler günümüzdeki uygulama ve işlemlerin gereklilikleri üzerine yapılan tavsiyelerdir ve gelecekte bu değerlerin artması muhtemeldir. 

 

Android işletim sistemine sahip olan cihazlar artırılabilir depolama alanı ile üretildikleri için bu cihazlarda 32 GB depolama alanı rahat bir kullanım sunmaktadır. Uygulamaların konumlanmasından sonra yer kalmaması durumunda cihaz rahatlıkla harici depolama araçları ile desteklenebilir. Ancak IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda harici depolama aygıtı eklemek mümkün değildir, bu nedenle tam olarak ihtiyaç duyacağınız biçimde almanız önerilir.

Tablet Uygulamaları

Tablete bilgisayarlar kişisel tercihinize bağlı olarak çeşitli uygulamalar yükleyebilirsiniz. İşlerinizi yapmak için bu cihazı kullanıyorsanız, işlerinizi en kısa yoldan halledebileceğiniz uygulamaları indirebilirsiniz. Vakit geçirirken eğlendiğiniz pek çok oyunu da cihaza yükleyebilirsiniz. Taşınması oldukça rahat olan bu cihazları, ofisinize kolayca götürebilirsiniz. 

 

Tablet bilgisayarlar çocukların kullanımı için de oldukça elverişlidir. Bu cihazlarda çocukların keyifli zaman geçirmeleri adına yükleyebileceğiniz binlerce uygulamaya erişim vardır.  Bunun yanı sıra çocuklar eğitim içerikli uygulamaları da kolayca kullanabilirler. Cihazlar, çocuklar için ilgi çekici videolar veya müzikler yardımıyla oldukça eğitici bir seçenek sunabilir. Bunların yanı sıra ücretsiz ve ücretli olarak bulunan uygulamalara da ulaşabilirsiniz. 

 

Tablet Kamera Çözünürlüğü

Kamera çözünürlüğü, fotoğraf ve video çekimlerinde söz konusu kalite olduğunda oldukça önemli bir faktördür. Çözünürlük açısından pek çok seçeneği olan bu cihazlar, kullanım alanına göre de tercih edilebilir. 

 

Huawei tablet modelleri ile kamera konusunda yüksek çözünürlüğe sahip modelleri deneyimleyebilirsiniz. Çok fazla çekim yapılmıyorsa, bu cihazlar genellikle iş veya oyun odaklı bir kullanıma tâbi olabilir. Böyle durumlarda yüksek çözünürlüğe sahip bir cihaz yerine düşük çözünürlüklü bir cihaz tercih edilebilir. Performansı güçlü ve uygun fiyatlara sahip ürünler satın alınabilir.

Tablet Bağlantı Özelliği

Bu cihazlar, özgürce kullanılan ve taşınan özellikte cihazlardır. Bu özelliklerini, bağlantı sürecinde de yansıtırlar. Bu akıllı cihazlar kablosuz bağlantı seçeneğine sahiptir. Bunun için gittiğiniz her yerde internete bağlanabilirsiniz. Böylece gün içinde işleriniz aksamaz. Uzun süre dayanıklı pil gücü ile işlerinizi, her yerden ve her zaman yapabilmeyi sağlar. 

 

Wi-Fi ile yakındaki bir ağa oldukça hızlı bir biçimde bağlanır. Böylece gelişmiş teknolojiye sahip bağlantı özelliği sayesinde internette hızlıca gezinmeye başlayabilirsiniz. Aralıksız bir internet ve eğlence aracı olarak kullanmak için idealdir. 

Tablet Fiyatları Ne Kadardır?

Tablet bilgisayarlarda işletim sisteminden boyuta varana kadar birçok farklı avantaj sunulmaktadır. Bu yüzden seçtiğiniz teknik özelliklere göre tablet fiyatları değişiklik göstermektedir. Sık tercih edilen markalardan birisi olan General Mobile tablet modellerinde, üstün teknolojiyle geliştirilmiş cihazlar bulunur. Bütçenize uygun özellikler belirleyerek bu ürünü tercih edebilirsiniz. En iyi tablet seçeneklerinden biri olarak bilinen Lenovo tablet modelleri de avantajlı depolama özellikleri ve uygun fiyatları ile dikkat çeken seçenekler arasında yer almaktadır. Günlük kullanım için ideal ve en ucuz tablet modellerini, güvenli ve kaliteli alışveriş avantajıyla Avansas’tan sipariş verebilirsiniz.