Sulu Boya

Toplam 7 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Sulu Boya Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sulu boya; öğrencilerin resim dersleri için sıklıkla ihtiyaç duyduğu, resim sanatçılarının ise tuvallerinde farklı teknikler denemelerine olanak sağlayan bir boya türüdür. Su ve fırça yardımıyla kullanılır. Farklı bir madde ve araç gerektirdiği için oldukça hassastır. Bu nedenle boya satın alırken bazı noktalara dikkat etmekte fayda vardır.

Öncelikle kullanım amacını belirlemek gerekir. Okul için ihtiyaç duyulması halinde klasik bir sulu boya seti almak yeterli olur. Sanatsal çalışmalar için daha profesyonel setler tercih edilmelidir. Sulu boya başlangıç seti ise bu teknikte çalışmalar yapmaya yeni başlayacak kişiler için idealdir.

Seçilecek sette ya da tekli boyada dikkat edilmesi gereken en önemli detay elbette kalitedir. Kalitesiz ürünlerin boya haznelerinde yeterli miktarda boya olmayabilir. Ayrıca kullanım sırasında su ile temas ettiğinde parçalanabilir ve dağılabilir. Bu ayrıntıları gözden kaçırmadan en kaliteli ürünlere yönelmek gerekir.

Boya seçiminde bir diğer önemli nokta da renk tonudur. Boyanın sahip olduğu rengi, sulu boya kağıdına aynı canlılıkta aktarması gerekir. Aksi halde yapılan resmin görsel kalitesi düşük olabilir.

Sulu Boya Çeşitleri Nelerdir?

Sulu boya çeşitleri, kullanıcıya ve tipe göre şu şekilde sınıflara ayrılabilir:

  • Öğrenci tipi
  • Profesyonel tip
  • Artist tipi

Raflarda sıklıkla karşılaşılan boyalar, öğrenci tipi boyalardır. Bunlar, okullardaki resim derslerinde ortaya çıkan boyama ihtiyacını karşılayabilen boyalardır. Profesyonel tip boyalar, daha kaliteli resimler yapmak isteyen ve resim sanatında yol almak isteyenler için idealdir. Ressam unvanına sahip kişiler ise artist tip boyalar kullanırlar. Renk canlılığı gerçeğe en yakın olan boya çeşitleri artist tip grubundadır.

Sulu boyalar formlarına göre de çeşitlere ayrılır. Bu çeşitler şöyle sıralanabilir:

  • Tablet boya
  • Tüp boya
  • Kalem boya

Kutu benzeri bir ekipman olan ve boyayı içindeki haznelerde barındıran klasik boyalar, tablet boya olarak kabul edilir. Stüdyolarda kullanılan ve harici palet gerektiren bir diğer çeşit ise tüp boyadır. Tüplerin içerisinde macun kıvamında boyalar vardır ve ihtiyaca göre sulandırılarak kullanılır.

Bir diğer çeşit olan sulu boya kalemi de oldukça kullanışlıdır. Bu kalemler kuru boya olarak da kullanılabilir iken sulandırılması halinde sulu boya görevi görür. Özellikle öğrencilerin okuldaki boya ihtiyacını karşılamak için son derece idealdir.

Sulu Boya Seti İçinde Neler Bulunur?

Boyaya sıklıkla ihtiyaç duyanlar ile düzenli olarak kullananların set halindeki ürünleri tercih etmesi daha avantajlıdır. Sulu boya setleri, içerisinde boya dışında resim yaparken ihtiyaç duyulabilecek farklı aksesuarları da barındırır.

Setler genellikle boya ve fırçalardan oluşur. Fakat üreticinin ya da satıcının, kullanıcı ihtiyaçlarına hitap eden farklı setleri de vardır. Bu setlerin içinde sulu boya önlüğü, defteri ya da kâğıdı da bulunabilir.

En Kaliteli Sulu Boya Markaları Hangileridir?

Boya tercihinde kaliteyi ön plana koyanlar için markalar oldukça önemlidir. Her markanın kendine özgü bir üretim politikası olduğu için aynı tip ürünler arasında kalite farkı oluşur. Söz konusu boya olduğu için uzun ömürlü kullanım sunacak ve istenilen rengi verebilecek kalitedeki sulu boya markalarına yönelmek daha avantajlıdır.

Her kategoride seçkin markaların ürünlerini listeleyen Avansas’ın boya kategorisindeki en kaliteli markalar, Faber Castell ve Bigpoint olarak sıralanabilir.

Faber Castell Sulu Boya

Kırtasiye sektöründe ciddi bir güven toplamış olan Faber Castell sulu boya konusunda da ideal tercihler arasındadır. Kalitesiyle ön plana çıkan bir marka olmasının yanında uygun fiyatlar sunması da tercih edilmesinin önemli sebeplerindendir.

Öğrencilere yönelik boyalar üreten Faber Castell’in en çok tercih edilen ürünlerinden birisi 12’li boya setidir. Faber Castell 12’li sulu boya, kendi fırçasını da içinde barındırır. Renkleri oldukça canlıdır.

Bigpoint Sulu Boya

Bigpoint, özellikle boya konusunda ön plana çıkan bir markadır. Uygun fiyatlı ürünler üretmesi ve bekleneni verebilecek kalitede olması en önemli avantajlarındandır. Boya tabletinin hazneleri geniştir, renkleri canlıdır ve tüm kâğıt tiplerinin üzerinde boyama yapılabilir.

Bigpoint sulu boya ürünleri sağlıksız maddeler içermemekle birlikte ele ya da herhangi bir bölgeye bulaşması durumunda cilde de zarar vermez. Ayrıca Bigpoint markasının boyama sırasında kullanışlı olan su kabı, sulu boya fırçası ve parmak boyası da Avansas’ta mevcuttur.

Avansas’ta Satılan Sulu Boya Çeşitleri Sağlığa Zararlı Maddeler İçerir mi?

Avansas’ın güvenli alışveriş politikaları kapsamında satışa sunulan tüm ürünler titizlikle incelenir. Tercih edilen markalar ve o markaların ürünleri, denetim olmadan satışa sunulmaz. Tüm kategorilerde kaliteyi, dayanıklılığı ve sağlıklı olma detayını ön planda tutan Avansas, özellikle çocukların sıklıkla kullanacağı kırtasiye ürünlerine ayrıca özen gösterir.

Avansas’ta satılan boya çeşitleri, aileler tarafından kabul görmüş markaların ürünleri arasından seçilir. Ayrıca bu markaların üretim politikaları da insan sağlığına duyarlıdır. Avansas’ta satılan bu boyaların yanı sıra pastel boya, parmak boya, boya kalemi ve diğer tüm kırtasiye ürünleri, sağlık mevzuatlarını karşılayan ve ilgili kurumlarca onaylanmış ürünlerdir.

Avansas’tan Toptan Sulu Boya ve Sulu Boya Seti Alışverişi Yapılır mı?

Avansas, sunduğu avantajlarla kullanıcıların her konuda kârlı çıkmasını sağlayan bir alışveriş platformudur. Onlarca kategori ve 5000’den fazla ürün çeşitliliğine sahip olan Avansas, birçok marka seçeneğini de barındırarak kullanıcıya farklı fiyat avantajları sunar.

Boya gibi kırtasiye ürünlerinde sadece öğrencilere değil, iş yerlerine de hitap eden Avansas, bu nedenle toptan alışveriş yapma imkânı tanır. Boya ve boya seti ihtiyaçlarının toplu bir şekilde karşılanabildiği Avansas, uygun fiyat avantajının yanı sıra kullanıcıyı koruyan çözümlere de sahiptir.

TOBB Güven Damgası ile kullanıcıların alışveriş haklarını güvence altına alan Avansas, e-ticarete güvenmeme durumlarını da ortadan kaldırır. Avansas’ta ürünü görmeden alma konusunda sıkıntı yaşanmaz. Çünkü verilen siparişlerde, görseldeki ürünün aynısı gönderilir. Beklendiği gibi çıkmama ihtimaline karşı değişim ve para iadesi haklarını da garanti eden Avansas’ın bu uygulamaları toptan alışverişlerde de aynen geçerlidir.

Avansas’tan toptan sulu boya ve boya seti alındığında, seçili bölgelerde olunması halinde hızlı teslimat gerçekleşir. Ayrıca belirlenen limitin üzerine çıkan toptan alışverişlerde teslimat ücreti yoktur.

Sulu Boya Fiyatları Ne Kadardır?

Kırtasiye ve boya alışverişlerinde marka ve kalite kadar fiyatlar da önemlidir. Önceliği kaliteden yana kullanmak her zaman daha avantajlıdır fakat kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla bulma fırsatı da her zaman vardır. Bu fırsatlardan faydalanmak için boya alışverişlerinde Avansas tercih edilebilir.

Sulu boya fiyatları belirlenirken dikkate alınan pek çok farklı detay vardır. Bu nedenle fiyat değişkenliği ile de sıklıkla karşılaşılabilir. Fiyatın belirlenmesindeki en önemli etken üretim sürecidir. Kaliteyi de doğrudan etkileyen bu süreç, ilgili markanın fiyat politikasında da önemli rol oynar ve fiyat etiketine yansır.

Boya setinin içeriği de fiyatı etkileyen bir unsurdur. Adet olarak 6’lı, 12’li, 24’lü gibi varyasyonlara sahip olan sulu boyaların fiyatları da birbirinden farklıdır. Ayrıca bazı ürünlerin içinde fırça da bulunabilir. Set halindeki ürünlerin içeriği daha zengindir. Setlerin fiyatları daha yüksek olsa da çoğu zaman avantajlı bir tercih olabilir.

Sulu boyanın pek çok farklı çeşidi olması, fiyat çeşitliliği anlamına gelir. Tablet boyaların fiyatları çoğu zaman diğerlerine göre daha uygun kabul edilebilir. Profesyonel kategorideki boyaların fiyatları daha yüksek iken en pahalı çeşitler tüp halinde olanlardır.