Tuz ve Baharat

Toplam 9 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Tuz ve Baharat Çeşitleri Nelerdir?

Tuz ve baharatlar hem ofislerin hem de ofislerin olmazsa olmazlarındandır. Her öğünde, dilediğiniz miktarlarda kullanılabilir. Kahvaltılık malzemelere ekleyebilir, isterseniz de kendiniz ve sevdikleriniz için lezzetli birer atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. 

Tuz ve baharat dünyasında birçok farklı çeşit bulunmaktadır. Her bir çeşidin de kendine has özellikleri ve lezzeti vardır. Hem damak tadınız hem de sağlığınızı göz önünde bulundurarak tercih yapabilir ve yemeklerinizi daha keyifli hâle getirebilirsiniz. 

Kaya Tuzu

Kaya tuzu, temiz içeriği sayesinde en çok tercih edilen tuz çeşitleri arasında başı çekmektedir. Bu eşsiz madde, Türkiye’nin birçok bölgesinde yer altında katı hâlde bulunur ve özenle temizlenerek sofralarınıza ulaştırılır. 84 farklı bileşenden oluşan kaya tuzu, mineral bakımından oldukça zengindir ve insan sağlığı için de son derece önemli bir yere sahiptir. İyotlu tuzun aksine genellikle büyük kristaller halinde satılan kaya tuzunu isterseniz iri hâliyle isterseniz de öğüterek kullanabilirsiniz.

Fakat diğer bir yandan kaya tuzu, yalnızca gıda sektöründe değil, birçok farklı alanda fayda sağlamaktadır. Astım, migren ve eklem ağrıları gibi farklı sağlık probleminin tedavisinde kullanılan kaya tuzu, cilde iyi gelen özellikleri sayesinde kozmetik sektöründe de sıkça tercih edilmektedir.

Himalaya Tuzu

En özel ve şifalı tuz çeşitlerinden bir tanesi de Himalaya tuzudur. Adından da anlaşılacağı üzere Himalaya dağlarında bulunan bu özel tuz, pembe bir renge sahiptir. Ürün sıkça suda eritilerek kullanılır. Yemeklerde kullanmadan önce bir bardak su içerisinde çözünmesini beklemeniz ve daha sonra da gıdalara ilave etmeniz tavsiye edilmektedir. 

Himalaya tuzu insan sağlığı üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Kristal tuz yapısı sayesinde cildinize peeling yapmak için kullanabilirsiniz. Kemik ve kas ağrılarına iyi gelir, tansiyonu düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca Himalaya tuzu, düşünülenin aksine ödem atmak için de kullanılmaktadır. 

Köri Baharatı

Baharat çeşitleri arasında kendine has aroması ile farklı bir yere sahip olan Hindistan’ın benzersiz lezzeti köri aslında bir çeşnidir. Köri baharatı; kimyon, karabiber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil ve acı biber gibi baharatların birleştirilmesiyle elde edilmektedir. Tarifsiz kokusu ve altın sarısı rengi ile yemeklerinizin hem lezzetini hem de görünütüsünü güzelleştirir. 

Birçok şifalı bitkinin bir araya gelmesi ile oluşan köri, sağlığınız açısından da çok faydalıdır. Özellikle toksinlerin atılmasında, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Karaciğer rahatsızlıklarından eklem ağrılarına kadar vücudun neredeyse her bölgesinde olumlu etkileri görülen, mucizevi bir üründür. 

Sumak Baharat

Türk kültüründe en çok sevilen baharatlardan bir tanesi de sumaktır. Ekşi bir lezzete sahip olan sumak baharatı, sumak bitkisinden elde edilmektedir. Kıpkırmızı rengi ile özellikle salatalarda hoş bir görüntü oluşturan sumak aynı zamanda çok da faydalıdır.

Doğal bir şekilde bitkiden elde edilen ve kurutulan sumak, ateş düşürücü özelliği sayesinde hastalıkların tedavisine destekleyici olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca birçok baharat gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarına ve öksürüğe iyi gelmektedir. Daha birçok hastalığı iyileştirmekte fayda sağlayan sumak mutlaka her evde bulunmalıdır. 

Köfte Baharatı

Köfte ile baharatların ne kadar yakıştığını bilmeyen yoktur. Bu lezzeti ortaya çıkartmak için birbiriyle uyumlu farklı baharatların bir araya getirilmiş hâline köfte baharatı denmektedir. Köfte çeşnisinin  içerisinde karabiber, tuz, pul biber, kekik ve kimyon gibi birçok farklı lezzetli bitki ve bileşen bulunmaktadır. 

Köfte hazırlarken köfte çeşnisini diğer malzemeler ile birlikte kıymanın içerisine koyabilirsiniz. Daha sonrasında şekil verdiğiniz köfteleri sıvı yağ ile kızartabilir ya da fırında pişirebilirsiniz. Köfte çeşnisi, aynı zamanda köftelerinize renk vererek daha hoş bir görüntü de oluşturmaktadır. 

Tavuk Baharatı

Baharatlar tavuk yemeklerine de çok yakışmaktadır. Tavuk baharatı da birçok farklı aromaya sahip baharatın bir araya getirilmesi ile elde edilmektedir. Genellikle içerisinde kimyon, kekik, toz biber, karabiber ve tuz bulunur. 

Kullanılması çok pratik olan tavuk çeşnisini, dövdüğünüz tavuk parçalarına karıştırabilir ve zeytinyağı ekleyerek marine edebilirsiniz. Her seferinde farklı tarifler deneyerek sofralarınızı renklendirebilirsiniz. 

En Kaliteli Tuz ve Baharat Markaları Hangileridir?

Yemeklerinizin lezzetini ortaya çıkaran tuz ve baharatları satın almadan önce markanın kalitelisinden ve başarılı bir şekilde ambalajlandığından emin olmalısınız. Hem lezzetleri hem de steril paketleri ile Bağdat baharat, Cevher ve Salina Türkiye’nin en çok tercih edilen markalarıdır.

Bağdat Baharat

1960 yılından beri Türkiye’nin en çok tercih edilen markalarının başında gelen Bağdat baharat, benzersiz lezzetlerini son teknolojiler ile birleştirmiştir. BRC Global Standards sertifikasına ve Helal Belgesi’ne sahip olan Bağdat markası, insan sağlığına her şeyden daha fazla önem vermekte ve bu yüzden tesislerinde %100 hijyenik bir ortam sağlamaktadır. 

Cevher

Özellikle iyotlu tuz üretiminde öncü markalardan olan Cevher, %100 yerli üretim yapmaktadır. Tüm yemekler için kullanılmaya uygun olan Cevher tuzlar, ekonomik fiyatları sayesinde de avantaj sağlamaktadır. 

Salina

Salina, Türkiye’nin en köklü ve güvenilir tuz markalarından bir tanesidir. Farklı tuz çeşitlerini sizlere sunan marka, ergonomik ambalajları ve uygun fiyatlarıyla da memnuniyet kazanmıştır. 

Avansas’ta Bulunan Tuz ve Baharat Çeşitleri Uygun Koşullarda Depolanır mı?

Avansas bünyesinde 5500’den fazla ürün çeşidi bulunmaktadır. 12.000 metrekarelik geniş deposunda, tüm ürünler güvenli ve steril şartlarda muhafaza edilir. Özellikle gıda ürünlerinin depolanmasına ekstra özen gösterilmektedir. Bundan dolayı tuz ve baharat çeşitlerini Avansas’tan gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. 

Avansas’ta Satılan Tuz ve Baharat Çeşitleri Lezzetli ve Güvenilir midir?

Avansas, en kaliteli alışveriş için her zaman doğru adrestir. Size sunduğu tüm ürünleri detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra bünyesine dahil eden marka, tüm alışveriş sürecinde ve sonrasında da yanınızdadır. Avansas en güvenilir markaların tuz ve baharat çeşitlerini sizlere sunmaktadır. Bu sayede satın aldığınız ürünlerin kalitesinden ve lezzetinden endişe duymanıza gerek kalmaz. 

Tuz ve Baharat Fiyatları Ne Kadardır?

Tuz ve baharat fiyatları ürünün çeşidine, gramajına ve markasına göre değişiklik göstermektedir. Yüksek alım gücüne sahip olan Avansas’tan en kaliteli markaları en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. TOBB Güven Damgası’na sahip olan Avansas’tan yaptığınız alışverişlerde güvenliğiniz ön plandadır. 

3D Secure ve VeriSign altyapısı ile koruma altında olan internet sitesinde güvenli şekilde ödeme yapabilirsiniz. Kart bilgileriniz hiçbir şekilde kaydedilmez. Ayrıca gıda alışverişleriniz en hızlı ve hijyenik şekilde sizlere ulaştırılır. Siz de eviniz ve ofisiniz için tüm ihtiyaçlarınızı Avansas’tan karşılayabilirsiniz.