Maskeleme ve Çift Taraflı Bantlar

Toplam 18 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Çift Taraflı Bant Nasıl Kullanılır?

Çift taraflı bant, normal bantlara kıyasla iki yüzeyi birbirine tutturmaya ya da yapıştırmaya yarayan ve iki tarafında da yapışkan etki sunan bir üründür. Evlerinizde ya da ofislerinizde hoş duran dekoratif bir ürünü duvara monte etmek istiyorsanız ve çivi kullanımı bu noktada kabul edilemiyorsa, çift taraflı bant kullanımını tercih edebilirsiniz.

Duvara monte etmek istediğiniz ürünler için çivi kullanırsanız, çivi duvarda iz bırakabilir ve duvarı onarmanız gerekebilir. Bu nedenle, montaj işlemlerinde son zamanların en çok tercih edilen ürünü çift taraflı bant olmaktadır.

İnce duvarlarda ürünlerin sabit durmaması ya da çivi tutmaması gibi durumların da etkili bir şekilde önüne geçen çift taraflı bantlar, yüzeye zarar vermeden eşyalarınızı monte etmenize yardımcı olmaktadır.

Tabloları, saatleri ve çeşitli ürünleri dilediğiniz gibi kuvvetli bir şekilde yüzeylere monte edebilirsiniz. Bantların dayanıklı olması ve piyasa bulunan yüzlerce çeşitin farklı taşıma kapasiteleri sayesinde zahmetsiz ve temiz bir şekilde montaj işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Peki, çift taraflı bant nasıl kullanılır?

Montaj ya da maskeleme bandı olarak da bilinen çift taraflı yapışkan bant, basınca oldukça duyarlıdır. Bu nedenle yüzeylere uygularken fazla basınç uygulamanız bant ve yüzey arasında daha dayanıklı bir bağlantı oluşturmaktadır. Kaliteli bir tutuş için yapıştırılan her nokta için en az 5 saniye kadar baskı uygulanması önerilmektedir.

  • Etkili sonuçlar için öncelikle hem yapıştırdığınız nesnenin hem de uygulama yüzeyinin her türlü kir, yağ ya da tozdan temizlendiğinden emin olmanız gerekmektedir. Alkol içermeyen bir temizleyici yardımıyla uygun bir kumaşla temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Daha sert ve etkili bir basıncın uygulanması için bantın sert yüzeye uygulanması gerekmektedir. O nedenle yapıştıracağınız nesnenin mi yoksa yüzeyin mi daha sert olduğuna karar vermeniz gerekmektedir.
  • Güçlü çift taraflı bant ya da maskeleme bandı ürününü nesnenin uzunluğunda dikey şeritler halinde uygulamanız gerekmektedir. Uygulama yaptığınız şeritleri her bir noktada 5’er saniye şeklinde sıkıca bastırmanız gerekmektedir.
  • Yapışkan yüzeylere elinizle temas etmemeniz büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle, yapışkan kısımlara dokunmamaya özen gösterilmelidir.
  • Etkili bir yapışma için nesneyi artık yerleştirebilir ve tüm noktalara 5 saniye boyunca sıkıca bastırabilirsiniz.

Uygulaması oldukça kolay olan maskeleme bandı, montaj işlemlerinizde etkili bir çözüm niteliği taşımaktadır. Her türlü ofis malzemesi ve ev gereçlerini kapınıza kadar getiren Avansas, uygun fiyat avantajları ve kolay ödeme seçenekleriyle ihtiyaç duyduğunuz çift taraflı bantları sizlere ulaştırmaktadır.

Çift Taraflı Bant Nerelerde Kullanılır?

Tablo, saat ya da farklı ürünleri çeşitli yüzeylere yapıştırmayı sağlayan maskeleme bandı ya da çift taraflı bantlar günümüzde montaj yöntemleri olarak sıkça tercih edilmektedir. Peki çift taraflı bant nerelerde kullanılır?

Hayatı kolaylaştıran objelerden biri olan bantları, evinizin ya da ofisinizin her noktasında kullanabilirsiniz. Dekor amaçlı kullanımı daha yaygın olan bantlar, mimarlık ve tasarım öğrencileri tarafından akademilerde de sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca, gündelik yaşantıda tamir ve montaj gereksinimlerinde de ilk başvurulan ürünlerden biri olarak bilinmektedir.

Otomotiv, beyaz eşya, yalıtım ya da plastik gibi çeşitli sektörlerde kullanımı yaygın olan maskeleme bandı ve çift taraflı bant kullanımı işleri kolaylaştırmaya yaramaktadır. Matkapla delme işlemlerinin tehlikesi ve uğraştırıcı uygulaması yerine etkili bir çözüm sunmaktadır.

Kırılan ya da çatlayan yüzeylerde, duvara poster ve kağıt asma işlemlerinde ve duvarda kalıcı hasar oluşturmamak için çiviyle yapılan uygulamalar yerine maskeleme bandı kullanılabilmektedir.

Çift Taraflı Bant Çeşitleri Nelerdir?

Çift taraflı bant çeşitleri kullanım alanlarına göre farklı kategorilere ayrılabilmektedir. Hem ebat olarak hem kalınlık olarak hem de tür olarak farklı çeşitleri mevcuttur. Bu çeşitlerden bazıları şu şekildedir:

  • Çift Taraflı Akrilik Bant: Cam, ahşap ya da plastik yüzeylerde sıkça kullanılan ve kullanımı yaygın olan maskeleme bandı çeşididir. Özellikle ağır ürünlerin montaj işlemlerinde etkili çözümler sağlamaktadır.
  • Çift Taraflı Sünger Bant/ Çift Taraflı Köpük Bant: Sızdırmazlık özelliğiyle tercih edilen çift taraflı köpük bant, çeşitli hava koşullarına karşı dayanıklılık göstermektedir. Özellikle otomotiv ve mobilya sektörlerinde tercih edilir.
  • Çift Taraflı PVC Bant: Sıradan maskeleme bandı niteliğine sahip klasik bant çeşididir.
  • Çift Taraflı Bez Bant: Halı montajlarında tercih edilen çift taraflı bant türüdür. Genellikle ev, otel ve hastanelerde tercih edilmektedir.
  • Klişe Bant: Yapıştırıldığı noktaya yeniden yapıştırma özelliğine sahip olan klişe bantlar, ekonomik bir kullanım sunan çift taraflı bant çeşididir.
  • Isı ile Aktif Edilebilen Bant: Isıya yeterli miktarda dayanıklı ürünlerin yapıştırılması için tercih edilen bant türüdür.
  • Çift Taraflı OPP Bant: Daha çok duvarlara karton, poster, afiş ya da kağıt yapıştırmak için tercih edilir.

Kullanım alanları oldukça geniş olan maskeleme bandı ya da çift taraflı bant çeşitleri, birçok alanda ya da sektörde etkili çözümler sunmaktadır. Siz de birçok markaya ait çeşitli ürünlerin mevcut olduğu Avansas’tan çift taraflı bant alışverişi yapabilirsiniz.

Çift Taraflı Bant İzi Yüzeylerden Nasıl Çıkar?

Çift taraflı bantlar her ne kadar çiviyle montaj işlemlerine göre daha temiz bir kullanım sunsa da kimi zaman duvarlarda bant izi kalabilmektedir. Peki, çift taraflı bant izi nasıl çıkar?

Sıcak su, ütü ya da saç kurutma makinesi ile ısı işlemi uygulayarak bu bantların yüzeylerden kolayca çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu yöntemlerle uğraşmak sizler için zahmetli geliyorsa iz bırakmayan çift taraflı bant çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.

İz Bırakmayan Çift Taraflı Bant

Daha çok çift taraflı silikon bant ya da görünmez bant olarak tercih edilen iz bırakmayan bant, söküldüğü zaman yüzeylerde bant izi bırakmaz ve kolayca sökülebilir niteliğe sahiptir.

En Kaliteli Çift Taraflı Bant Çeşitleri Nerede Satılır?

En kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri müşterileriyle buluşturmayı ilke edinen Avansas, montaj işlemlerinde ihtiyaç duyulan ürünlerde de aynı kaliteyi sunmaktadır.

Çift taraflı bant çeşitlerinde de yalnızca kaliteli markalara ait kaliteli ürünlerin satışını yapan Avansas’tan gönül rahatlığıyla kaliteli çift taraflı bant alışverişi yapabilirsiniz.

Avansas’ta Satılan Çift Taraflı Bant Markaları Kaliteli Midir?

Ofis-kırtasiye ürünlerinde en popüler ve en kaliteli markaların ürünlerini tedarik eden Avansas, bu ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunmaktadır. Çift taraflı bant modellerinde de Tesa markasını seçerek bu kaliteyi korumaya devam etmektedir.

Tesa Çift Taraflı Bant

Endüstri alanında profesyonel çözümler sunan, ev ve ofislerde gündelik işleri kolaylaştırmaya yarayan ürünleri üreten Tesa, çift taraflı bant üretimi ile de tüketicilere profesyonel bir yardım sunmaktadır. Montaj işlemlerinde kullanmak üzere; yapışkanlı şerit bantlar, montaj bantları, çift taraflı cırt bant, ince çift taraflı bant, şeffaf çift taraflı bant, yapışkanlı askılar ve sökülebilir çiviler gibi ürünlere Tesa kalitesiyle sahip olabilirsiniz.

Çift Taraflı Bant Fiyatları Ne Kadardır?

Çift taraflı bant fiyat olarak bandın yapısına, uzunluğuna ya da kalınlığına göre farklılık gösterebilmektedir. Dilerseniz rulo şeklinde dilerseniz de farklı tasarımlardan meydana gelen mekanizmalarla çift taraflı bantları tercih edebilirsiniz.

Kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla müşterilerine ulaştıran Avansas, koli, koli bandı, marker kalem, çift taraflı bant, taşıma-paketleme ürünleri ve bant kesici gibi geniş ürün portföyü ile müşterilerinin bir numaralı tercihi niteliğine sahiptir.