Kuru Boya Kalemleri

Toplam 15 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Resim Kalemi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Resim yapmaya başlamadan önce tavsiye edilecek kalemler; kurşun kalemler ve kuru boya kalemleridir. Resim kalemlerinin seçiminde en önemli olan kriterlerin başında ise resim kalemlerinin sertlik derecesi gelir. Resim kalemleri sertlik derecelerine göre üç gruba ayrılırlar.

B sınıfı resim kalemleri; yumuşak resim kalemleri olarak bilinir ve koyu renklerin elde edilmesi için kullanırlar. Resim kalemlerinin sertlik derecesi azaldıkça yani kalem ne kadar yumuşak olursa, elde edilecek rengin o kadar koyu olması sağlanır. B sınıfı resim kalemleri, sertlik derecesi en az olanlardır. Resim yapmakta kullanılan yumuşak boya kalemleri, belirttiğimiz gibi koyu tonlar elde etmek için kullanırlar.

Teknik resimde kullanılan kalem çeşitleri; çeşitli sertlik ve yumuşaklıkta kurşun uçları içine alan mekanik kaplı kalemlerdir. Bu tür kalemler teknik resim çizimleri için oldukça kullanışlıdırlar.

Resim kalemlerinin en yüksek derecesi dokuzdur. H grubundaki kalemler ise sert resim kalemleridir. 4H, 5H, 7H, 8H, 9H gibi semboller ile gösterilirler. En sert kalemler 4 ila 9 arası rakamlarla ifade edilen H grubu kalemlerdir. Bu grupta yer alan kalemler daha çok eskiz çalışmaları için kullanılmalıdır. Eskiz çalışmaları için uygun bir tercih olacaktır.

Orta sertlikteki kalemler 3H , 2H, H, HB, B sembolleri ile gösterilmektedir. Resme yeni başlayacaklar, 2B, HB , B ve 2H dereceli kalemleri tercih etmelidirler. En yumuşak kalemler 2B, 3B, 4B, 5B,6B ve 7B sembolleri ile gösterilmektedir. 2B resim kalemleri, resim yapmakta kullanılan yumuşak boya kalemleri arasında en iyi sonucu verebilecek yumuşaklık niteliğine sahip olan kalemlerdir.

Tüm kalem dereceleri aşağıdaki gibidir.

  • H
  • HB
  • 2H
  • 3H
  • 4H
  • 5H
  • 6H
  • 7H
  • 8H
  • 9H
  • 2B
  • 3B
  • 4B
  • 5B
  • 6B
  • 7B
  • 8B
  • 9B

Hangi sertlikteki kalemin kullanılması gerektiğine dair verilecek karar sizin ihtiyaçlarınıza, zamanla elde edeceğiniz deneyimlere göre değişiklik gösterecektir. Bu sebeple ne tür bir resim kalemi alacağınızı, kalemlerin orta sert, sert ya da yumuşak mı olacağını resim geçmişinize göre belirleyerek seçim yapmalısınız.

Boya Kalemleri Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Resim, sanatın en güzel alanlarından biridir. Resme ilgi duyan kişilerin yeteneklerinin gelişmesi, duygu ve düşüncelerini resimle ifade edebilmeleri için uygun ve doğru resim malzemelerinin seçilmesi çok önemlidir.

Boya kalemlerinin kalitesi dikkat edilmesi gerekenlerin başında yer alır. Öncelikle boya kalemlerinin üzerinde kullanılacağı kağıdın kalınlığı, sertliğini de dikkate alarak kalem seçimi yapmakta yarar vardır. Resmin kalitesini belirleyen etkenlerden biri de kullanılacak kağıdın sertlik derecesidir. Boya kaleminin kaliteli olması, daha iyi ve kolay; renklerinin canlılığı ve zengin renk çeşitliliği de daha güzel çizimler yapılmasını sağlar. Bu sebeple resim kalemi alırken öncelikle kalitesine dikkat etmeniz gerekir. Kalemlerin hafif olması da iyi bir çizim yapılmasında önemlidir.

Çizgilerin düzgün ve canlı çıkmasını sağlayan kalemler,boya kalemi seçerken tercih edilmesi gereken kalemlerdir. Boya kalemlerinin altılı, onikili ve yirmidörtlü paketleri satışa sunulmaktadır. Sayı arttıkça renk çeşitliliği, ara renk sayısı ve renk tonları artmaktadır. Boya kalemleri hava ile ne kadar temas ederlerse o kadar iyidir. Çünkü hava ile temas, kullanım süresinin kısalmasına neden olmaktadır.

Yapılacak resme uygun sayıda resim kalemi almak da çok önemlidir. Böylece resmi tamamlayacak sayıda alınan boya kalemleri hızlıca tüketileceğinden renklerin bozulmasına neden olacak saklama koşullarından da etkilenmemiş olur. Uzun süre paket içerisinde kalan, kullanılmayan ve hava ile temas eden kalemler renk kalitesini kaybederler. Bu nedenle tüketileceği süreye, yapılacak çalışmaların içerik ve sayılarına uygun paketler halinde alınmalı ve uygun koşullarda saklanmalıdır.

Boya kalemi alırken dikkat edilecek diğer bir husus da hangi tekniğin kullanılacağıdır. Hangi tür boya kalemi kullanacak olursanız olun renk diyagramı geniş ve renk kalitesi kanıtlanmış markaların ürünleri tercih edilmelidir.

En Popüler Boya Kalemleri Markaları Hangileridir?


Piyasada bulunan en popüler boya kalemi markalarının başında Faber Castell boya kalemi gelmektedir. Resme yeni başlayanlar için de ideal ürünlerin ilk sıralarında yine Faber Castell boya kalemi ve Faber Castell boya kalemi setleri yer almaktadır. Bu markanın dışında Bic boya kalemi markası da yine popüler ve tercih edilen markalar arasında yer alır. Yine popüler markalar arasında sayabileceğimiz bir diğer marka ise Adel boya kalemi markasıdır. Bu markalara ait; kuru boya kalemleri, pastel boya, parmak boya, akrilik boya kalemleri, kalın boya kalemleri, renkli boya kalemleri gibi son derece zengin, geniş ve göz alıcı renklere sahip resim kalemi setlerini uygun fiyatlarla Avansas’da bulabilirsiniz.

Avansas’da yer alan tüm boya kalemleri, piyasada mevcut en kaliteli ürünlerdendir. Avansas’tan satın alacağınız tüm boya kalemleri sağlığa uygundur. Canlı renklere sahip olan boya kalemleri, çabuk kırılmaz ve deforme olmazlar. Tüm boya kalemlerinin suda dağılma özelliği vardır. Avansas.com’da yer alan boya kalemi ürünlerini incelediğinizde renk ve ürün çeşitliliği geniştir. Buradaki tüm boya kalemleri uygun fiyatlarla satılmaktadır.

Resim Kalemi Çeşitleri ve Markaları Nelerdir?


Resim kalemi çeşitleri; teknik resimde kullanılan kalem çeşitlerinden başlayarak boya kalemlerine kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesini içerir. Ürün çeşitliliğinin yanı sıra marka bakımından da resim kalemi ve boya kalemi çeşitleri oldukça zengindir.

Resim kalemleri daha önce de belirttiğimiz gibi teknik resimde kullanılan resim kalemi çeşitleri ve yumuşak boya kalemleri ve bunlar da kendi içinde alt sınıflara ayrılan resim kalemi çeşitlerinden oluşmaktadır. Daha önce de belirttiğimiz gibi H sınıfı resim kalemleri sert resim kalemleridir. B sınıfı resim kalemleri ise yumuşak resim kalemleridir. Deneyim ve ihtiyaca göre yumuşak ya da sert resim kalemlerinden tercih edebilirsiniz.

Teknik çizimler için kullanılan kalemlerin yer aldığı markalar arasında en fazla tercih edilen, popüler markalardan biri Rotring resim kalemidir. Dayanıklı metal gövdeye sahip ve yumuşak uç mekanizması ile tercih edilen markaların başında yer alır. Mekanik kurşun kalemler olarak da adlandırabileceğimiz bu tür kalemler resim çizimlerinde kullanılan yardımcı malzemelerdendir. Özellikle bir kağıt üzerine sürtülerek sivriltilebilir ve çok ince detay çizimler için kullanılabilir.

Resim kalemi markaları arasında Faber Castell resim kalemi setlerinin en popüler markaların başında geldiğini söylemek mümkündür.

Avansas’da yer alan tüm resim kalemi çeşitleri ve markaları uygun fiyatlarla satılmaktadır. Fiyat performans ürünlerinin de yer aldığı tüm resim kalemi çeşitleri; kaliteli, dayanıklı, kolay kırılmayan, kullanımı kolay ve çizimi konforlu ürünlerdir. Avansas, üzerinden siparişini vereceğiniz tüm resim kalemleri, eğer adresiniz hızlı teslimat bölgelerimiz arasındaysa, hızlı teslimat ile adresinize ulaştırılır. Tüm ürün çeşitleri ve markalarını, Avansas’da inceleyebilirsiniz.

Resim Kalemi Seti ve Boya Kalemi Seti Neler İçerir?


Resim kalemi setleri, özellikle kömürlerle çalışmayı tercih edenler için doğal ve işlenmiş kömürlerle çalışma imkanı sunar. Artist kalemler, hamur silgi ve kağıt kalem de içeren bu setler son derece pratik ve kullanışlıdır. 4’lü kalem seti veya tek adet satılmaktadır.

Boya kalem setleri 6 adet, 12 adet ve 24 adetlik paketler halinde satılırlar. Güzel sanatlar, eskiz, çizim ve boyama amacı ile kullanılan boya kalem setleri zengin renklere sahip kalemlerden oluşmaktadırlar. Gözalıcı ve parlak renklere sahip boya kalem setleri için sayfamızı inceleyebilirsiniz.