Hoparlör

Toplam 5 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Elektriksel sinyallerini titreşim haline dönüştüren ve bunları da ses olarak dışarıya yansıtan hoparlörün kullanım alanı oldukça geniştir. Gelişen teknoloji ile birlikte çok daha gelişmiş ve pratik kullanım sunan özelliklerin hoparlör çeşitlerine de eklendiği görülür.


Hoparlör Çeşitleri Nelerdir?


Hoparlör çeşitleri; ürünlerin kullanım alanına, kullanılacak araca, tasarım özelliklerine ve parça sayısına göre şekillenir. Günümüzde en yaygın şekilde kullanılan hoparlör çeşitleri şunlardır:

  • Masaüstü / dizüstü bilgisayar için harici hoparlörler
  • Kablosuz hoparlörler (Bluetooth)
  • USB bağlantılı hoparlörler
  • 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ya da 5+1 hoparlör modelleri

Hoparlörlerin Kullanım Alanları Nelerdir?


  • Toplantı ve sunumlar için ofislerde / briefing salonlarında
  • Ders, ödev ve tez sunumları gibi farklı gösterimler için eğitim kurumlarında
  • Dizi, film ve spor müsabakaları için evlerde
  • Organizasyon ve sahne alanlarında
  • Film gösterimi için büyük sinema salonlarında

Kullanım Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?


Hoparlör kullanımı sırasında tercih edilen model ile bağlantı kurulacak olan cihazın uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Pek çok hoparlör USB kabloları ile bağlantı kurarken, bazı cihazlar için Bluetooth bağlantısı sunan modeller çok daha iyi performans gösterir. 

Hoparlörün kullanılacağı alanın büyüklüğü de kullanım sırasında dikkat edilmesi gereken diğer bir özelliktir. Özellikle büyük toplantı salonlarında ya da seminer alanlarında en az 3+1 ya da daha fazla hoparlör sayısı olan modeller ses kalitesi ve iletimi açısından oldukça önemlidir. 

Hoparlör kullanımı bir müzik eserinin sergileneceği alanlarda tercih edilecekse, tüm ses çeşitlerinin eksiksiz çıkarılabilmesi adına hoparlör kanal sayısı da önemlidir.


Hoparlör Kullanmanın Avantajları Nelerdir?


Mevcut sesin çok daha etkili çıkmasını sağlayan hoparlörler, eğlenceli aktivitelerde sıkça tercih edilir. Kalabalık ortamlarda konuşmacının sesinin ya da müziğin daha rahat anlaşılabilmesi için gerekli yardımcı ekipmanlardan biridir.

Hoparlör kullanımının en büyük avantajı ürünlerin taşınabilir ve dayanıklı tasarıma sahip olmasıdır. Çantanıza atacağınız küçük bir hoparlör ile sesinizi ya da müziğinizi istediğiniz her yere taşıyabilirsiniz.

Son dönemde kullanılan pek çok hoparlör çeşidi kablosuz olduğu için basit bir bluetooth bağlantısı ile uzaktan bağlantı kurabilir, kablo kalabalığından kurtulabilirsiniz. Pek çok hoparlör USB kabloları ile şarj edilebilir özelliktedir. USB girişi olan bir bilgisayar ya da güç kaynağı ile kullanımınızdan önce kolayca şarj edebilirsiniz. Hatta gezi ya da toplantılarınızda yanınızda götüreceğiniz taşınabilir şarj istasyonları (Powerbank, kablosuz şarj cihazı) ile kolayca şarj edebilirsiniz.


Hoparlör Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


  • Watt seçimi: Hoparlörün ses çıkış gücünü ifade eden watt gücü ne kadar fazla ise hoparlör ses gücü o kadar güçlü olacaktır.
  • Kanal yapısı: Hoparlörün sahip olduğu her bir kanal ayrı bir ses çıkarımı sağlar. Örneğin, bazı hoparlörler tiz sesler için bazıları da baslı sesler için dizayn edilmiştir. Bazılarında ise sadece orta tonlar vardır. 3 kanallı bir hoparlör seçimi yaparsanız, bu üç tonu birden dinleyebilirsiniz.
  • Giriş birimi: Hoparlör ile birlikte kullanacağınız cihazın giriş birimi özellikleri de seçim kriteri arasındadır. Hoparlörün bağlantısı için tercih edilen kablolu Aux ya da USB girişli olan modellerinden sizin için uygun olanı tercih etmeniz gerekir.
  • Hoparlör sayısı: Hoparlörün kullanılacağı alanın büyüklüğüne bağlı olarak 1+1, 2+1 ya da daha fazla birleşimi olan modeller tercih edilmelidir.
  • Malzeme ve ağırlık: Kaliteli malzemeye ve daha ufak boyutlara sahip hafif hoparlör modellerini dilediğiniz her yere taşıyabilirsiniz. Son yıllarda kaymayı önleyen malzeme tasarımları her alanda güvenli kullanım sunar.
  • Uyumluluk: Günümüzde kullanılan pek çok hoparlör; akıllı telefon, bilgisayar ve tabletler ile uyumludur. Kablo bağlantısının yanı sıra bluetooth bağlantısı kurabilen hoparlör seçimi yaparken bağlantı kuracağınız cihaz marka ve modeli ile hoparlörün uyumlu olup olmadığının da incelenmesi gerekir.