El Dezenfektanları

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

El Dezenfektanı Nedir?


Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren coronavirus ile birlikte en çok merak konularından biri de el dezenfektanları olmuştur. Birçok kişi el dezenfektanı nedir? Ne işe yarıyor gibi soruların cevabını aramaktadır.

Dezenfektan içeriği bakımından, jel ve izopropil başta olmak üzere kimyasal bileşenlerden oluşur. Tercihe göre içeriğine katılan eter yağlar sayesinde hoş kokular da elde edilebilir. Dezenfektanların asıl kullanım amacı yüzeylerde bulunan bakteri ve virüsleri uzaklaştırmaktır. El dezenfeksiyonunun içeriğinde kanserojen ve alerjik madde bulunmayan dezenfektanlar tercih edilir.

El dezenfektanı hastalığa davetiye çıkaran bakteri ve virüslerin vücuda girerek hastalık oluşturmasına veya başka kişilere bulaşması riskini önlemek için kullanılır. En çok tercih edilen el dezenfektanı ise alkol bazlı olanlarıdır. Fakat dezenfektanın etkili olabilmesi için de belli bir alkol oranında olması gerekmektedir çünkü alkol oranı düşük olan ürünler virüsü yok etme konusunda yetersiz kalabilirler. Bu yüzden el dezenfektanı almadan önce alkol türü ve alkol oranlarını incelemelisiniz.

Virüsten koruma ve dezenfekte etme görevini de üstlenen el dezenfektan jeli, el yıkama imkanının olmadığı zamanlarda imdada yetişir. Toplu alanlarda; okul, mağazalar ve toplu taşıma alanlarında lavaboya ulaşım zor olabilir. Bu gibi durumlarda karşılaşıldığında ise el dezenfektanı kurtarıcı niteliğindedir. El dezenfektanı çanta boyu tercih edilerek hem alandan tasarruf edilir hem de kolay ulaşılabilir olması sayesinde her yerde kolaylıkla virüslere savaş açabilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

El Dezenfektanı Nerede Satılır?


Pek çok temizlik ve hijyen ürünlerinde olduğu gibi el dezenfektanı, başta eczaneler olmak üzere marketlerde ve alışveriş merkezlerinde satılmaktadır. Ancak salgın hastalıkların artmasıyla birlikte online alışveriş, fiziksel alışverişinin önüne geçmiş olup hayatımızın bir parçası olmuştur. Online alışverişte de ürün alırken güven duyduğunuz web sitelerden alışveriş yapmak çok önemlidir.

Özellikle el dezenfektanı gibi hijyen ürünleri için alışveriş yaptığınız web sitelerinin ürünler üzerinde sağladıkları garanti gözetilmesi gereken bir unsurdur. Avansas, sizlere el dezenfektanı ürünleri konusunda hem kalite hem de konfor açısından geniş ürün yelpazesi sunmaktadır. CE, TSE ve ISO gibi kalite belgelendirme kuruluşlarınca tescillenmiş ve Sağlık Bakanlığı’nca onaylı el dezenfektanı ürünlerini web sitemizden güvenle tedarik edebilirsiniz. Avansas, hem uygun fiyatlarıyla hem de koku ve cildinizi rahatsız etmeme gibi özellikleriyle konforunuzu bozmayacak el dezenfektanlarını bir tık uzaklıkta evinize kadar getirmektedir.

El Dezenfektanı Nasıl Kullanılır?


Günümüzde salgın hastalıklarla birlikte kişisel hijyen büyük bir önem kazanmıştır. Günlük bulunduğumuz her ortamda su ve sabun gibi bilindik hijyen ürünleri mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda yanımızda taşınabilir hijyen sağlayıcı ürünleri bulundurmamız şarttır. Bu ürünlerin başında ise el dezenfektanı neredeyse bir numarada gelmektedir. Salgın hastalık dönemlerinde el dezenfektanı hep yanımızda olması ve sosyal yaşam içerisinde, kalabalık ortamlarda olduğumuz zamanlarda düzenli olarak kullanılması alışkanlık haline getirilmelidir. El dezenfektanı sıvı olduğu gibi aynı zamanda jel formunda olan el dezenfektan jeli olarak da karşımıza çıkmaktadır. İster sıvı ister dezenfektan jel olsun, el dezenfektanı için takip etmeniz gereken yollar aynıdır.

El dezenfektanının en önemli amacı, kullanılan yüzeylerde bulunan hastalık oluşturabilecek mikroorganizmaları yok etmektir. Bu sayede mikroorganizmaları vücudumuza ve çevremize bulaştırmayı önlemiş oluruz. En sık kullanılan ve güvenilir el dezenfektanı alkol bazlı el dezenfektanıdır. Genellikle alkol oranı 70 derece ve üstü olan, 70 – 90 derece arasında olan el dezenfektanı tercih edilmelidir. Alkol bazlı el dezenfektanı, çok kısa süre içerisinde buharlaştığı için 2 ila 5 saniye içerisinde mikroorganizmaları yok etme özelliğine sahiptir.

El dezenfektanı, uygun kullanım için öncelikle avuç içine yeterli miktarda doldurulur. Daha sonra, öncelikle avuç içinin her yüzeyine yayılır. Ardından parmağın iç kısımlarına sürüldükten sonra, elin dış yüzeyine ovuşturulur. Parmak aralarını da temizledikten sonra en son olarak, bileklere de temas edilmelidir. Böylelikle elimizdeki mikroorganizmaları temizlemiş olur, kendimize ve etrafımıza bulaştırmamış oluruz. Özellikle bu yöntemle ellerinizi dezenfekte etmeden önce maske ve muayene eldiveni kullanmamanız ve temas etmemeniz önemlidir.

Son olarak kullandığınız alkol bazlı el dezenfektanı ile işiniz bittikten sonra ağzının sıkıca kapatılması gerekir. Alkol kolay uçucu bir kimyasal olduğundan, ağzı açık kalan alkol bazlı el dezenfektanın alkolü uçacağı için mikroorganizma yok etme özelliği azalabilmektedir.

Avansas’ta Hangi El Dezenfektanı Markalarını Tercih Edebilirim?


El hijyeni en önemli konulardan biridir. Türkiye’de de görülen Covid-19 virüsünden korunmak ve gerekli önlemleri almak isteyen birçok kişi de dezenfektanlara yöneldi. Bununla birlikte piyasadaki birçok el dezenfektanı markaları da araştırılmaya başlandı.

Birçok çeşit ve boyuta el dezenfektanı mevcuttur. Genelde stok yapmak ve ihtiyaçları olduğu her an kolayca dezenfektana ulaşmak isteyenler için el dezenfektanı 5 lt olan ürünler tercih edilirken; her an yanında taşımak ve toplu alanlarda kullanımı açısından büyük kolaylık sağlayan 100 ml ve 250 ml’lik boyutlar tercih edilmektedir. İhtiyacınıza uygun bütün el dezenfektanları web sitemizde mevcuttur.

Tercih edilecek el dezenfektanında dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri de güvenilir bir markaya ait ürünü kullanmak olur. Peki bu markaları araştırırken nelere dikkat edilmeli? Bu konuda da yanınızda olan Avansas sayesinde ihtiyacınıza yönelik alkol bazlı el dezenfektanı ve yüzey dezenfektanı ürünlerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Uzmanların da önerdiği ve virüsler karşı en etkili olan dezenfektan, içeriğinde alkol bulunan el dezenfektanıdır. Fakat içerisinde bulunan alkol bileşenleri cilt sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu sorunları önlemek ve cilt bariyerini korumak için geliştirilen el dezenfektanı; eli yumuşatma ve nemlendirme özelliği ile cildinizi korurken, aynı zamanda üst düzey bir dezenfekte de sağlıyor. Bu özellikleri bulunduran, cildinize zarar vermeden gerekli dezenfeksiyonu sağlayan uygun fiyatlı ve etkili birçok markaya Avansas sayesinde kolayca ulaşabilirsiniz.

Avansas’ta her bütçeye ve tercihe yönelik birbirinden kaliteli markalar ise;

  • Biorad el dezenfektanı
  • Activex el dezenfektanı
  • Deby Sept el dezenfektanı
  • Dr.Lory el dezenfektanı
  • Silverzone el dezenfektanı
  • Duru el dezenfektanı
  • Maratem el dezenfektanı
  • Only el dezenfektanı
  • Selpak el dezenfektanı
  • Arın el dezenfektanı
  • Bebak el dezenfektanı

şeklindedir. En çok tercih edilen kaliteli ve güvenilir markalar web sitemizde sizleri bekliyor. Markaların ürünlerini inceleyebilir ve ihtiyacınıza en uygun el dezenfektanına Avansas güvencesiyle sahip olabilirsiniz.

El Dezenfektanı Fiyatları Ne Kadar?


Türkiye’de koronavirüs vakasının görülmesi ile virüsü önlemek için el dezenfektanı ve maske gibi tedbirler alınmaya başlandı. Virüsün yayılması ile el dezenfektanlarında ilgi de bir o kadar arttı. Bu ilgi artışı ile birlikte birçok kişi el dezenfektanı fiyatları ne kadar? sorusunun cevabını araştırmaktadır.

Halka açık yüzeylere dokunduktan sonra insanların ellerini sık sık temizlemesi gerekir. Coronavirus vakalarının da arttığı bu dönemde bu virüse yakalanan ülkeler başta olmak üzere el dezenfektan jeli ihtiyacı da gözle görülür derecede arttı. İnsanların ihtiyaçlarına göre dezenfektan jeli boyut ve miktar olarak farklılık gösterebilir. Fakat tercihler ne olursa olsun dezenfektan almak isteyen kişiler uygun fiyatlı ve cilde zarar vermeyen en iyi el dezenfektanını almak isterler.

Onlarca markanın ve yüzlerce ürünün olduğu Avansas ile sizlere en uygun ürünü bulmak artık çok kolay. Her bütçeye ve ihtiyaca uygun el dezenfektanı Avansas sayesinde sizlerle. Birbirinden kaliteli el dezenfektanına en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Avansas’taki en kaliteli el dezenfektanlarını inceleyebilir, dezenfektan fiyatı hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.