Çekirdek Kahveler

Toplam 13 sonuç

 

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Neden Çekirdek Kahve Tercih Etmelisiniz?

Gün içerisinde uğraşılması ve halledilmesi gereken pek çok iş vardır. Profesyonel ya da bireysel çoğu uğraş için yoğun bir şekilde çalışılır. Haliyle, zaman da bir hayli hızlı akar. Yapılması gereken işler için koşuştururken, akan zaman içinde dinlendirici molalar verilir.

İnsanın kendisi için küçük zamanlar ayırarak vakit geçirmesi, hem zihinsel hem de fiziksel bir ihtiyaçtır. İhtiyaç duyulan dinlenme vakitlerini keyifli geçirmek motive edicidir. Bu molalar için belki de en çok tercih edilen aktivite kahve içmektir.

Yoğun geçen günün arasında ya da sonunda iç ısıtan, lezzetli bir kahve içmek günün yorgunluğunu unutturur. Sadece verilen aralarda değil, bir işle uğraşırken ya da çalışırken de sıklıkla kahve içilir. Kahve, lezzeti ve içindeki kafein sayesinde insanı diri tutarak çalışan herkese enerji verir.

Kahve içerken üstün keyif almanın yollarından biri, çekirdek kahve kullanmaktır. Çekirdek kahve, üretimi ve yapılış biçimi açısından en taze şekilde içilebilen kahve çeşididir. Bu anlamda kahvenin en doğal ve taze halidir.

Kahve çekirdekleri, kırmızı veya mor renklerdeki kahve meyvelerinin içinde yer alan çukur bölgede bulunur. Aslına bakılacak olursa, isimlerinden de anlaşılacağı üzere meyve çekirdekleridir. Kahve meyveleri dünya üzerinde Güney Amerika, Orta Amerika ve Afrika başta olmak üzere ekvatoral iklime sahip 80 ülke tarafından yetiştirilir. Brezilya bu üretimin %45’lik dilimini karşılamaktadır. Tüketilen çoğu kahvenin çekirdeği, Brezilya’da üretilir.

Çekirdek kahve, üretim aşamasında son derece özen ister. İlk olarak olgunlaşmış kahve meyvelerinin içindeki çekirdekler dikkatlice çıkarılır. Ardından bu tohumlar gereken tüm fermente işlemlerinden titizlikle geçirilir. Fermente edilen çekirdekler, 1 ya da 2 gün suda bekletilir. Böylelikle, üstlerinde hamurumsu bir madde oluşur ve yumuşamaları sağlanır. Bu hamurumsu yüzey su aracılığı ile üstlerinden temizlenir.

Üzerlerindeki yabancı cisimler (dal, toprak, yaprak vb.) ayrıştırıldıktan sonra uzun süre kızgın güneşin altında kurumaya bırakılırlar. Yeşil renkteki taze kahve çekirdeği, tüm işlemlerin ardından düzgünce kurutulduktan sonra kendi şeklini alır ve kahverengiye döner. Kurutma işlemi, çekirdeklerin sahip olduğu bileşiklerin özüne yapışmasını sağlayarak ürüne aroma verir ve lezzet katar. Son olarak, çekirdeklerin tazeliğini kaybetmemesi ve içime uygun hale gelmesi için kavrulma işlemi gerçekleşir.

Çekirdek kahve, üretimdeki tüm doğal aşamalardan sonra aldığı son hali ile tazeliğini korur. Belki de en önemli özelliği son derece taze kalabilir olmalarıdır. Toplandığı meyvelerin egzotik lezzetini kupalara ve fincanlara bozulmadan ulaştırır. Meyvenin yetiştiği yerin otantik aromasını içinde saklayarak tüketilirken farklı tatlarda keyifler yaşatır.

Doğal halinde bulunduğu için istenilen şekilde öğütülebilmesi, kişisel zevklere ve her damak tadına göre içilebilmesini sağlar.Filtre kahve, Espresso ya da Americano gibi farklı kahve çeşitleri, çekirdek kahve aracılığı ile elde edilebilir. Uygun koşullarda saklandığı takdirde çekirdek kahve, her seferinde taze ve aroması bol bir kahve içimine olanak tanır. İstenilen aroma ve tat için uygun ürün alınıp öğütülebilir ya da demlenebilir.

Kahve tiryakisi olan gurmelerin aradıkları taze, farklı sertlikte, bol aromalı kahve keyfi için çekirdek kahveler tercih edilebilir.

Çekirdek Kahvenin Tazeliğini Koruyabilmesi İçin Nasıl Saklanması Gerekir?

Çekirdek kahve tüketirken en çok dikkat edilmesi gereken husus, ürünün tazeliğini koruyabilmektir. Alındıktan sonra gerekli özenle muhafaza edilmediği zaman çekirdek kahve bozulabilir ya da bayatlayabilir. Böyle durumlarda yapılacak hiçbir kahve doğru kıvamda olmaz.

Kahve bayatladığında çekirdeğin içindeki aroma ve özel tat da kaybolacağı için ağızda yavan bir tat bırakır. Özellikle bozulduğu takdirde, sadece kahvenin lezzetini değil insan sağlığını da olumsuz etkileyebilir.

Kahveleri uzun süre aynı tazelikte saklamak için hava almayan ortamlar gerekir. Çekirdek kahve uzun süre açık bırakılır ya da hava alırsa bozulur. Kahveleri kavanozda saklamak, en etkili muhafaza etme yöntemidir. Cam kavanozlar, hava almayan yapıları sayesinde etkili saklama kaplarıdır. Aynı zamanda camın doğal bileşenleri, sağlıklı saklama ortamı için uygun niteliklere sahiptir. Paket ile alınan çekirdek kahve, gramajına uygun bir cam kavanozun içine boşaltılabilir.

Bayatlamaların ve bozulmaların önüne geçmek için kahve, satın alındığı gibi paket içinde de saklanabilir. Her bir ambalaj, sağlık standartlarını karşılayan maddelerden, hava almayacak biçimde üretilir. Yapılması gereken tek şey, paket açıldıktan itibaren her kullanım sonrasında ağzını açık bırakmayacak şekilde kapatmaktır. Bu şekilde çekirdek kahve, satın alındığı şekliyle, ambalaj içinde gönül rahatlığıyla muhafaza edilebilir.

İçerisinde bekletilen kavanoz ya da paketlerin yanı sıra, saklandığı ortam da çekirdek kahve için önemlidir. Havasız bir şekilde bekletildikleri için ortamdaki sıcaklığın uygun olması gerekir. Kahve, fazla sıcak olan ya da güneş gören yerde nemlenme yaparak sahip olduğu özü de kaybeder. Düşük sıcaklıklarda saklandığında ise yapısı sertleşir ve kullanılmaz hale gelebilir. Çekirdek kahve için en ideal saklama ortamı oda sıcaklığında bulunan güneş görmeyen yerlerdir.

Avansas’ta Bulunan Çekirdek Kahve Markaları Nelerdir?

Çekirdek kahve ile her türlü kahve çeşidi elde edilebilir. Herkesin kahve içerken elde etmek istediği aroma ve lezzet farklı olabilir. Avansas üzerinden farklı damak tatlarına uygun kahve markalarını bulmak mümkündür. Aşağıda, Avansas’ta yer alan çekirdek kahve markaları listelenmiştir:

  • Mehmet Efendi: Türk kahvesi denince akla gelen ilk marka olan Mehmet Efendi, çekirdek kahve çeşitleriyle de kaliteli kahve deneyimi sunmaktadır. Hafif içimi ve dengeli aroması ile filtre kahve içmek için Mehmet Efendi Colombian çekirdek kahveyi tercih edebilirsiniz. Çiçek, meyve ve çikolata aromalarına sahip Mehmet Efendi Espresso çekirdek kahve çeşitlerini Avansas’ta bulabilirsiniz.
  • Tchibo: En kaliteli Arabica çekirdeklerini kullanan Tchibo, dünyada en çok tercih edilen kahve markaları arasındadır. Yoğun aromalara sahip Espresso ve filtre kahve için özel üretilen, yumuşak ve tatlı bir içime sahip olan çekirdek kahve çeşitlerini Avansas’tan satın alabilirsiniz.
  • Nescafe: Kahve tiryakilerinin sıklıkla kullandığı markalardan biri Nescafe’dir. Orta sertlikte içime ve meyve aromasına sahip Superiore çekirdek kahve çeşidine ve çok daha fazlasına Avansas’tan ulaşabilirsiniz.
  • Jacobs: Uzun yıllar boyunca tüm dünyaya kahve üreten Jacobs, her zaman en kaliteli çekirdekleri kullanarak farklı lezzetler elde etmektedir. Avansas’ta, Jacobs üretimi filtre kahve yapımı için kullanabileceğiniz Lorenza çekirdek kahve ve Banquet Medium gibi birçok ürünü bulabilirsiniz.
  • Davidoff: Davidoff,çekirdeklerin farklı ölçülerde kurutulması ve kavrulmasıyla kahve gurmelerine özel olarak üretilir. Kahve uzmanlarının tercih ettiği Davidoff,yoğun aromaya sahip sert içimli espresso kahve çeşidi ile Avansas’ta yer almaktadır.

Çekirdek Kahve Tüketebilmek İçin Hangi Ürünler Gerekir?

Çekirdek kahve tüketebilmek için bazı ürünlere ihtiyaç duyulur. Öncelikle, çekirdeklerin kahve çeşidine göre öğütülmesi gerekir. Bunun için çekirdek kahve öğütücü bulunması gerekir.

Herkes kahvesini farklı sertlikte ve yoğunlukta içmek ister. Bu da uygun kahve seçimi ile gerçekleşir. Çekirdeğin uygun ısı yardımıyla demlenmesini sağlayan kahve makinesi modelleri mevcuttur. Bu makineler; filtre, Espresso ya da Americano gibi kahve çeşitlerine özel üretilirler.

Bunların yanı sıra, kapsül kahve makineleri gibi çekirdeğin doğrudan kullanılmasıyla kahve yapan modeller de mevcuttur. Kahve çekirdeklerinin filtreleme bölmelerine konulmasıyla, gerekli sıcaklık ile çekirdeğin damıtılması sağlanır. Sadece çekirdek kullanılarak elde edilen kahveler son derece taze olurlar. Aromalarını ve özlerindeki tatları doğrudan fincana bırakırlar.