Epson Şerit

Toplam 1 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Yazıcılar, ofis ve iş yerlerinde en çok kullanılan araçların başında yer alır. Yazıcılar, farklı özelliklere sahip olarak üretilir. En çok kullanılan yazıcı modellerinden bazıları; mürekkep püskürtmeli, lazer ve nokta vuruşlu yazıcılardır.

Lazer yazıcılar toner ile yazma işlemini gerçekleştirir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda ise kartuşlar yazma görevini yerine getirir. Nokta vuruşlu yazıcılarda ise şerit kullanılır.

Şerit, mürekkepli bir yapıya sahiptir ve farklı renklere sahip olarak üretilir. Genellikle siyah, mavi, kırmızı ve sarı renklerde olur. Yazıcıda bulunan iğneler şeride vurarak yazıları meydana getirir. Nokta vuruşlu yazıcıların kullanım alanı kısıtlı olsa bile şeritlerin maliyetinin düşük olması ve uzun ömürlü yapıları, tonerli ve kartuşlu yazıcılara göre daha tasarruflu olmalarını sağlar.

Şerit tercihinizi orijinal markalardan yana yapmanız, kullanım sırasında büyük avantaj sağlar. Yazıcınızın donanımını koruyan kaliteli ve orijinal Oki şerit ve Lexmark şerit, tamamen kendi markalarına ait nokta vuruşlu yazıcılarla uyumlu yapıdadır.

Epson Şerit Hangi Yazıcı Modelleri ile Uyumludur?

Epson markası, ürettiği kaliteli yazıcı ve mürekkeplerle her zaman çevreye duyarlı bir üretim anlayışı benimser. Aldığı ödüllerle bunu kanıtlayan markaya ait nokta vuruşlu yazıcılar da bunu ispatı niteliğindedir. Bu yazıcıların çalışma prensibi daktilolara benzer. Üzerinde yer alan iğneler, şerit üzerinde bulunan mürekkebi kağıda aktarır.

Epson şeritler, bulunduğunuz ortamın havasına zarar vermeyen bir yapıya sahiptir. Bankalarda, muhasebe bürolarında ve fatura vb. evraklar yazdıran her iş yerinde sorunsuz kullanım olanağı sunar. Yazıcılar, sürekli form adı verilen kağıtlarla beraber kullanılır.

Şeritler, nokta vuruşlu yazıcıların temel parçalarından biridir. Diğer parçaları ise yazma kafası, adım motor, güç kaynağı ve silindirdir. Şeridin üzerinde bulunan mürekkebin kağıda işlemesini sağlayan, yazma kafası üzerinde bulunan iğnelerdir.

Epson şeritler ile yazıcılarınızdan kesintisiz bir performans elde etme şansınız vardır. Hatalı baskılar nedeniyle tekrarlanan çıktı işlemleri, kağıt israfına ve şerit maliyetlerinin artmasına yol açar. Bu nedenle, iş yerlerinin kağıt stoklarında azalma meydana gelebilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için tek yapılması gereken orijinal yazıcı kullanımıdır.

Yazıcının iç kısmında çeşitli nedenlerle meydana gelen kirlilikte baskı kalitesini etkiler. İğnelerin şeride temasını engelleyen sebepleri ortadan kaldırmak için yapılması gereken ise yazıcıyı tozlu bir ortama koymamaktır.

Şeritlerin Yazıcıya Takılması

Şeritlerin yazıcıya takılması son derece kolaydır. Aşağıdaki adımları izleyerek şerit kartuşun yazıcı ile olan bağlantılarını yapabilirsiniz:

  • Öncelikle yazıcının elektrik bağlantısının kapatılması gerekir. Bunun ardından, yazıcının kapağı kaldırılır.
  • Yazıcı kafası, yazdırma sonrası oldukça sıcak bir hale gelir. Bu nedenle, elinizin yanmasını önlemek için kafanın soğumasını beklemelisiniz.
  • Soğuduktan sonra şerit takılabilecek şekilde kaydırmak gerekir
  • Önceden kullanılan şerit kartuş, yukarı doğru kaldırılarak yerinden çıkarılır.
  • Kullanılmış kartuşlar, geri dönüşüm kutularına atılabilir.
  • Bu işlemler yapılırken, kesinlikle yazıcının içerisinde bulunan beyaz kabloya dokunulmamalıdır.
  • Yeni kartuş, poşetinden çıkarılır.
  • Şerit kılavuzunun pime oturtulması gerekir.
  • Şerit sıkıştırma düğmesi çevrilerek boşluk oluşması engellenir.
  • Şerit kartuşunun ön kısmında yer alan yuvalar, küçük dişlere gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Ardından kartuş yatay pozisyona getirilir. Tam yerine oturduğundan emin olunmalıdır.
  • Şerit kartuşu kaldırılarak metal pimlerin üzerine monte edilir. Tam olarak oturana kadar baskı uygulanır.
  • Şerit sıkıştırma düğmesiyle tekrar boşluk alınır.
  • Kontrol etmek amacıyla yazıcı kafası sağa sola doğru hareket ettirilir.

Yukarıda sayılan adımları izleyerek hatasız bir şekilde şeridi takabilirsiniz. Yazıcı açıkken yazıcı kafasını hareket ettirmeniz halinde yazıcınızın donanımı zarar görebilir. Bu nedenle ürünü ,işlem yapmadan önce güç kaynağından ayırmanız son derece önemlidir. Bununla birlikte, şeritleri hatalı taktığınız takdirde hatalı baskılar ortaya çıkar.

Epson nokta vuruşlu yazıcılarla uyumlu olan Epson şerit ise kaliteli yapısıyla sorunsuz kullanım olanağı sunar.

Şerit Modeline Göre Uyumlu Yazıcılar

Epson şeritin uyumlu olduğu yazıcı modelleri aşağıda verilmiştir:

Epson Erc-27 Siyah ŞeritEpson TM290 / TM295 / TMU290 / TMU295
Epson (S015647) LX-350/300+II İkili ŞeritEpson LX300, Epson LX350
Epson ERC-35 Mor ŞeritEpson EM 135 B, Epson ERC 35, Epson ERC 875, Epson M 875
Epson C43S015371 ERC-32B Siyah ŞeritEpson M-U420 Series, Epson TM-H6000III, Epson TM-H6000IIIF, Epson TM-H6000IV, Epson TM-H6000IV, Epson TM-U675, Epson TM-U675P
Epson Ribbon ERC-09 Purple Mor ŞeritEpson ERC, Epson ERC 07, Epson ERC 09, Epson ERC 80, Epson HX, Epson HX 20, Epson HX 40, Epson 160, Epson 161, Epson 163, Epson 164, Epson 180, Epson 181, Epson MP, Epson 182, Epson MP 130, Epson 183, Epson MP 150 K, Epson 185, Epson MX, Epson 190, Epson MX 160, Epson 190 Serisi, Epson EHT, Epson 195, Epson EHT 10, Epson EHT 20

Her yazıcı modeli farklı bir epson şerit ile uyumlu yapıda olabilir. Bu nedenle tabloda yazıcınızın modelini bularak, hangi şerit ile uyumlu yapıda olduğunu öğrenebilirsiniz. Epson şeritler, farklı modellere ait yazıcılarla beraber de kullanılabilir. Diğer markalarla olan uyumluluklarını kontrol etmek için sayfamızda yer alan ürün özellikleri kısımını inceleyebilirsiniz.

Epson Şerit Modellerinde Tıkanma Problemi Meydana Gelir mi?

Epson şerit modelleri tıkanmaya yol açmadan kaliteli baskılar ortaya çıkmasını sağlar. Yazıcının parçalarıyla uyumlu olduğu için düzgün baskılar ortaya çıkarır.

Şeridin hatalı baskı yapması halinde, sorunun nereden kaynaklandığını anlamak için yetkili teknik servisten bilgi alınması gerekir. Hatalı baskıların nedeni, her zaman şeritten kaynaklanmayabilir. Kağıt sıkışması ya da diğer parçalarda meydana gelen hatalar, hatalı baskılara yol açabilir. Bu nedenle gerekli kontrollerin yapılması gerekir. Uzman olmayan kişilerin müdahalesiyle yazıcınızda meydana gelen sorunlar, Epson şeridin performansını olumsuz etkileyebilir. Bu durum da şeridinizin garanti kapsamından çıkmasına neden olur. Yapılması gereken her zaman Epson tarafından yetkilendirilen kişilere güvenmektir.

Epson Şerit Yazıcı İçine Akıtma Yapar mı?

Epson yazıcı şeritleri içine akıtma yapmaz. Orijinal olmayan şeritler yazıcınızla uyumlu olmaması nedeniyle akıtma problemine yol açar. Akıtma sonucu oluşan mürekkep kalıntıları, kağıdın üzerinde lekelenmelere sebep olur ve yazıcının donanımına zarar verir. Bu da yazıcıda çeşitli arızalara yol açarak maliyetlerin artmasına neden olur. Tamamen orijinal ve kaliteli olan Epson şerit, böyle problemlerle karşılaşmanızı engeller.

Epson Şerit Mürekkebi Ekonomik midir?

Epson şerit fiyatları ile ekonomik seçeneklere sahiptir. Uygun fiyatlı olması, maliyetlerinizi azaltmanıza destek olur. Uzun süreli kullanım olanağı sunan mürekkebi sayesinde sık sık şerit değişimi yapmanıza gerek kalmaz.

Avansas’ta Satılan Epson Şerit Modelleri Kaliteli ve Orijinal midir?

Sayfamızda sunulan Epson şerit modelleri ile her zaman en net görüntüye sahip baskıları elde edersiniz. Epson şerit ile faturalar, kantar fişleri ve makbuz gibi baskılar, hızlı bir şekilde yazıcıdan çıkar. Özellikle muhasebe departmanlarında kullanılan epson şerit kartuşlar ile iş süreçleri daha hızlı bir şekilde yürütülür.

Orijinal Epson şerit modelleri ile sayfanın her yerinde eşit görüntüler elde edilir. Bu nedenle yazıların anlaşılmamasından kaynaklanan sorunlar meydana gelmez. Yazıların okunaklı olmaması, maddi hesaplamalarda sorun ortaya çıkmasına ve hesaplamaların hatalı yapılmasına yol açar. Bu nedenle iş ortakları ya da müşterilerle anlaşmazlıklar yaşanır. Olası anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması için orijinal Epson şeritleri, silik yazmaya başladığı zaman değiştirilmelidir.

Sayfamızda yer alan şeritler, doğrudan stoklardan sunulduğu için hızlı bir şekilde size ulaştırılır. Bu sayede, şeritleriniz silik yazmaya başladığında hızlı bir şekilde değişim gerçekleştirilebilir.

Şeritler size Epson kalitesi ve güvencesiyle sunulur. Orijinal Epson ürünleri, garantili bir şekilde size sunulur. Bu garantinin geçerli olabilmesi için satın aldığınız Epson şeritlerin orijinal olduğundan emin olmanız gerekir. Piyasada Epson markasının adını kullanarak sahte ürünlerin satışı yapılmaktadır. Bu nedenle, ürünün üzerinde yer alan seri numarasından orijinallik sorgusu yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra kullanıcı hatasından kaynaklı olan arızalar olması halinde garantiden yararlanma şansınız yoktur. Bu nedenle ürünü kullanma talimatlarına uygun şekilde kullanmanız gerekir. Garanti ise size üretimden kaynaklı hataların olmadığının teminatını verir.

Epson Şerit Fiyatları Ne Kadardır?

Epson şerit fiyatları; baskı kapasitesine, rengine ve modeline göre farklılık gösterir. Baskı kapasitesi yüksek olan modellerde fiyatlar daha yüksek seviyedir. İhtiyacınıza uygun yazıcıyı belirleyerek bütçenize uygun bir tercih yapabilirsiniz.

Avansas olarak sizlere her zaman en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla sunuyoruz. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir ve iade güvencesiyle ürünlerinizi teslim alabilirsiniz.