Tarayıcı

Toplam 2 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Tarayıcı Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüzde resim ve yazılı dökümanları bir bilgisayar ortamına aktarmanız gerekebilir. Bu noktada “Tarayıcı nedir?” sorusunun cevabı; elinizdeki bulunan resim, kitap, dergi gibi çeşitli basılı dökümanları analiz ederek bilgisayar ortamına aktaran cihazlar olarak verilebilir.

Tarayıcılar, belgenin üzerine ince bir satır şeklinde ışık hüzmesi gönderir. Belgeden yansıyan ışık algılanarak analiz edilir. Algılanan ışık tarayıcı üzerinde bulunan sensör tarafından gerilime dönüştürülür. Bu gelirim ADC üzerinden sayısal verilere çevrilir ve bilgisayar ortamına aktarımı gerçekleşir.

Burada tarayıcı sensörünün boyutu ve ADC’nin çözünürlük oranı, taratılan belgenin daha iyi çözünürlükte aktarılması açısından oldukça önemlidir. Tarayıcılar üzerindeki ışık kaynağı doğrusal ve tek boyutlu bir yapıdadır. Tarayıcı içerisinde ise CCD optik algılayıcı, yansıyan ışığı CCD üzerinde odaklayan bir lens, yansıyan ışığı CCD üzerine taşıyan bir ayna sistemi ve tüm bu optik algılayıcı sistemini yatay düzlemde ileri geri hareket ettiren bir motor bulunur.

Tarayıcılar farklı amaçlar için, çeşitli büyüklüklerde ve fonksiyonlarda üretilebilir. Çok işlevli yazıcı-tarayıcı fotokopi işlemleri yapan cihazlar ile bu işlemler için üretilmiş cihazlar piyasada bulunur. Sadece A4 boyutundaki belgeleri taramak için üretilen yazıcılar da üretildiği gibi barkod okuma gibi işlemler için özel geliştirilmiş olan el tarayıcıları da üretilmektedir.

Tarayıcı cihazlar farklı bağlantılar üzerinden bilgisayara bağlanabilir. Bu bağlantıların türü ve bant genişliği, aktarılan verinin hızını etkiler. Günümüzde ise paralel port, SCSI, USB ve firewire arayüzü ile bilgisayar bağlantısını gerçekleştiren tarayıcılar bulunmaktadır.

Word ve PDF gibi farklı türlerde belgelerinizi oluşturmanıza imkan veren tarayıcılar, Scanner ismi ile de sıklıkla kullanılır. İnternet üzerinde Irıs, Xerox ve Canon tarayıcı gibi onlarca markaya ulaşabilirsiniz.

Tarayıcı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yoğun bir iş ortamında çalışıyorsanız ve kaliteli bir tarama işlemi yapan bir tarayıcı cihaz almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken oldukça fazla nokta vardır. Bu detaylara dikkat edebilmeniz için birkaç teknik kavram hakkında bilgi sahibi olmanız, ihtiyaçlarınıza en uygun tarayıcı modelini seçmenizde size yardımcı olabilir. Dpi diye tabir edilen “dots per inch”, bir inç başına kaç nokta düştüğünü ifade eder ve tarayıcı çözünürlüğünü doğrudan etkiler.

Tarayıcılar konusunda önemli bir işlev arz eden diğer bir nokta ise OCR olarak kısaltılan Optical Character Recognition yani Optik Karakter Tanıma programıdır. Scanner ile taranan dokümanlar içerisinde bulunan yazıların Word, txt ve PDF gibi formatlara dönüştürülmesini sağlayan OCR yazılımları çeşitli şekillerde bulunabilir.

Tarayıcı seçmeden önce ihtiyaçlarınızı belirlemeniz, seçim yapmanızı kolaylaştırabilir. Piyasada bulunan tarayıcı cihazlar, genellikle A4 boyutundaki belgeleri taramak için geliştirilmiştir. Daha büyük dökümanlar tarama ihtiyacınız varsa buna göre bir cihaz seçmeniz önemlidir. Benzer şekilde sadece fotoğraf taramak için bir cihaza ihtiyacınız var ise fotoğraf tarayıcı ürünlerden seçim yapabilirsiniz.

Seçeceğiniz tarayıcının Dpi oranına dikkat etmeniz gerekir. Dpi oranı ne kadar yüksekse o kadar kaliteli ve net bir tarama yapabilirsiniz. Ortalama olarak 600 x 600 dpi çözünürlüğündeki tarayıcılar, genel ihtiyaçları karşılayabilecek düzeydedir. Profesyonel amaçlarla ve yüksek çözünürlüklü projelerde kullanmak için ise daha yüksek dpi oranları tercih edilebilir.

Bazı cihaz markaları OCR yazılımını, tarayıcılarının yanında verebilir. Almak istediğiniz cihazın yanında bu yazılımın verilip verilmediğini kontrol etmek işinizi kolaylaştırabilir. Bunun yanında ise almak istediğiniz cihazın USB bağlantısı ile bilgisayara bağlanması önemli bir kriterdir. USB bağlantısı oldukça kullanışlıdır ve hızlı bir tarama işlemi yapmanıza olanak tanır.

Tarama yapan cihazlar, özellikle ofislerde sıklıkla kullanılabilir. Uzun ömürlü bir kullanım için aldığınız cihazın menteşeleri ve kapak malzemesi sağlam olmalıdır. Bunun için aldığınız ürünün garantili olmasına dikkat etmek gerekir. Bu noktada Avansas olarak tüm ürünlerimizde uyguladığımız, satış sonrası hizmet politikamız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz.

Tarayıcılar bazı durumlarda tüm işletim işletim sistemleri uyumlu olmayabilir. Bu durumda bir sorun ile karşılaşmamak için kullandığınız veya kullanacağınız işletim sistemini destekleyen tarayıcılara yönelmek en doğru seçenektir. Ürün özelliklerinde yer alan önizleme hızı da tarayıcınızın kullanım hızını etkilemektedir. Hızlı bir önizleme için yüksek hızlı tarayıcıları tercih edebilirsiniz.

Kaliteli Bir Tarayıcıda Olması Gereken Fonksiyonlar Nelerdir?

Kaliteli tarayıcılarda birden çok fonksiyon bulunması gerekir. Günümüzde en sık kullanılan doküman tarayıcı modelleri, kullanıcılarına kaliteli ve yüksek bir performans sağlamak için belirli fonksiyonlara sahip olmalıdır. Yoğun iş yükünde dahi rahat bir şekilde kullanabilmeniz için kaliteli tarayıcılar, hızlı bir kopyalama özelliği bulundurur.

Bir dakika içerisinde onlarca sayfayı tarayabilen cihazlar, çoklu evrak tarama işlevlerinde size yardımcı olur. Taradığınız sayfaların ise okunabilirlik açısından ve tekrardan düzenleme sırasında yüksek çözünürlüklü bir şekilde kalmalıdır. Bunun için 600 x 600 dpi değerinde çözünürlük fonksiyonu bulunan tarayıcılar gerekmektedir. Bu tarayıcılar siyah/beyaz ve renkli tarama işlemlerinizi hızlıca yapabilir.

Hassas ve önemli dokümanlara zarar gelmeden ideal bir tarama yapabilen cihazlar, tüm işletim sistemleri içerisinde sonuçlarınızı düzenlemenize izin vermelidir. Hem Windows hem de Mac ortamlarında OCR yazılımları ile belgelerinizi düzenlemenize izin veren tarayıcılar, rahat bir biçimde işlerinizi halletmenizi sağlar. Bu tarayıcıların genelinde bulunan sorunsuz kağıt kullanımı özelliği, size önemli işlerinizde fonksiyonalite sağlar.

Yüksek kapasiteli besleyiciye sahip olan tarayıcılar aynı zamanda sağlam bir yapıya sahip olmalıdır. Günde binlerce sayfa tarama yapılan ofislerde, uzun süreli bir kullanım ömrü sağlayan bu yazıcılar, dayanıklı yapıları sayesinde kullanıcılarını tamir maliyetinden kurtarır. Böylelikle ekstra maliyetleriniz olmadan sorunsuz bir şekilde tarayıcınızı kullanabilirsiniz.

Tarayıcılarda bulunması gereken bir diğer fonksiyon ise çift yönlü tarama olarak karşımıza çıkmaktadır. Çift yönlü tarama yapabilen tarayıcılar, tarama süresini direkt olarak yarı yarıya azaltır. Böylelikle size zaman tasarrufu sağlayan cihazlar; eğrilik düzeltme, renk düzeltme, boş sayfa atlama, harelenme azaltma, gölge kırpma, otomatik çözünürlük ayarlama ve kontrast ayarlama gibi fonksiyonları ile kullanım kolaylığı sağlar.

En İyi Tarayıcı Markaları Hangileridir?

Tarayıcılar çeşitli markalar tarafından üretilmektedir. En iyi tarayıcı cihazı üretme konusunda yarışan markalar, kullanıcılarına kullanım kolaylığı, dayanıklılık, pratiklik ve çoklu işlev yapabilen cihazlar geliştirmektedir. Bu cihazlardan bazıları yazıcı özelliği taşırken, aynı zamanda fotokopi ve tarama işlevlerini de yerine getirir. Sektör içerisinde oldukça fazla marka olmasına karşın, en deneyimli ve büyük markalar Xerox, Fujitsu, Irıscan, Kodak, Epson, HP ve Canon olarak karşımıza çıkmaktadır.

Avansas’ta Satılan Tarayıcı Modelleri Kaliteli midir?

Avansas olarak kalitesine güvendiğimiz ve sizleri yarı yolda bırakmayacağından emin olduğumuz tarayıcı modellerini sunmaktayız. Sunduğumuz marka ve modeldeki tarayıcıları alarak güvenle kullanabilir, sitemizde yer alan kesintisiz güç kaynakları sayesinde cihazlarınızın elektrik kesintisi ve benzeri durumlarda dahi kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bilgisayar ortamında ihtiyacınız olan belgeleri taramak için Avansas güvencesi ile satılan tarayıcıları kullanabilirsiniz. Tarayıcınız üzerinden hızlı bir şekilde bilgisayara aktarabileceğiniz belgeleri, sonrasında bir ciltleme makinesi yardımı ile spiralleyebilir, düzenli bir şekilde arşivleme yapabilirsiniz.

Tarayıcı Fiyatları Ne Kadardır?

Tarayıcı fiyatları, tarayıcıların bulundurduğu özelliklere, kapasitelerine ve büyüklüklerine göre değişebileceği gibi markasına göre de değişiklik gösterebilir. Her marka ürünlerinde farklı materyaller ve teknolojiler kullandığı için fiyatlar farklı olacaktır. Genellikle büyük kapasiteli ve çok fonksiyonlu tarayıcıların fiyatları, küçük ve tek fonksiyonu bulunan tarayıcılara göre daha üst seviyelerdedir.