Şarj ve Data Kablosu

Toplam 10 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Şarj Kablosu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şarj cihazları; kullanmış olduğumuz şarj edilebilir nitelikteki bataryaları, bittiği takdirde tekrar doldurmak için kullanılan cihazdır. Piyasada kablosuz şarj cihazları da bulunmaktadır; fakat kablolu cihazlar daha çok tercih edilmektedir.

Kablolu şarj cihazları iki kısımdan oluşur. Bunlara adaptör ve şarj kablosu denir. Adaptörler, gelen elektrik dalgasını ilgili birimlere çevirerek alıcıya gönderir. Şarj kablosu veya veri kablosu olarak isimlendirilen taşıyıcı kablolar, adaptörün göndermiş olduğu dalgayı cihazın bataryasına iletir. Böylece batarya dolumu sağlanmış olur.

Günümüzde kullanılan teknolojik aletlerin önde gelen sorunlarının başında, şarj dolum problemi gelmektedir. Kimi cihaz bataryalarının şarjları çok çabuk bitmekte, kimisi de çok fazla ısınmaktadır. Bu nedenle, elektronik bir cihaz alırken gösterdiğiniz hassasiyeti, bu cihazların şarj aletlerini ve şarj kablolarını alırken de göstermek gerekmektedir.

Akıllı telefon ve akıllı tablet için kullanılan şarj kabloları, aynı zamanda bir data kablosu olarak da kullanılmaktadır. Telefonunuzda veya tabletinizdeki verileri bilgisayarınıza aktarmak istiyorsanız, kaliteli bir şarj data kablosu satın almalısınız. Çokça görevde yer alan bu kabloları seçerken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar göz önünde tutulduğu takdirde, kablonuz size yüksek verimli bir performans sağlar.

  • Şarj kablosu uçları: Şarj kablonuzun ucu, tablet veya telefonunuzun şarj girişine uygun olması gerekmektedir. Aksi takdirde şarj kabloları bir işe yaramaz. Şarj ucu tipleri ise USB girişlerine göre ve kullanılacak cihazın modeline göre farklılık göstermektedir. Şarj kabloları USB girişlerine göre çeşitlenmektedir ve ürün pazarında yüzlerce çeşit USB kablosu vardır.
  • Günümüzde en çok yaygın olan USB girişlerinden biri type c girişli şarj kablosudur. Yeni nesil şarj kablosu tipi olarak isimlendirilebilen type c data kablosu, diğer kablolara kıyasla daha fazla enerji aktarmaktadır. Bu sayede, type c şarj kablosu ile şarj edilen cihazlar daha hızlı şarj olmaktadır. Akıllı cihazınızın hızlı şarj olmasını istiyorsanız type c uçlu şarj kablosunu tercih edebilirsiniz.

  • Şarj kablosu ölçüsü: Şarj ve data kablosunun uzunluğu, tercihlerinize göre farklılık gösterir. Elektrik kaynağından uzak bir çalışma ortamınız varsa uzun bir şarj kablosu tercih etmelisiniz. Eğer yakınlarınızda adaptörünüzü takabileceğiniz bir priz mevcut ise kısa uzunlukta şarj kablosu kullanabilirsiniz. Piyasadaki şarj kabloları 2 metre ve 1 metre gibi ölçülere sahip olabilir. Şarj kablosunun uzunluğu arttıkça akım taşıma hızı yavaşlamaktadır. Kişisel tercihleriniz doğrultusunda, dilediğiniz boyuttaki şarj aletlerini satın alabilirsiniz.
  • Orijinal telefon şarj kablosu: Elektronik aletlerin kendi orijinal şarj aleti ve şarj kablosu ile kullanılması, cihaz için en uygun olanıdır. Ancak birçok şarj aleti ve şarj kablosu, farklı cihazlarda da aynı amaçla kullanılmaktadır. Orijinal şarj cihazından kastedilen, cihazınızla kullanılması uygun olan ürünlerdir. İki ürünün aynı marka olmasına gerek yoktur; ancak kullandığınız şarj kablosunun testlerden geçmiş olması gerekmektedir. Bu test sonuçları doğrultusunda, uygun voltaj değerlerine sahip şarj kabloları tercih edilmelidir.

Data Kablosu Nedir?

Data kablosu, elektronik bilgileri bir kaynaktan bir hedefe iletmek için kullanılır. Peki, daha detaylı düşünecek olursak data kablosu nedir?

Bilgisayar ve telekomünikasyon sistemlerinde yaygın olarak kullanılan veri kabloları, bakır veya fiber optikten yapılmıştır. Data kabloları; bilgisayarlar, sunucular ve ağlar arasında karşılıklı bağlantı kurarak veri aktarımı sağlayan plastik kaplama kablolardır.

Data Kablosu Çeşitleri Nelerdir?

Bilgisayarların ağ bağlantılarında kullanılan ve veri iletişimini sağlayan data kablolarının, ürün pazarında bulunan üç farklı çeşidi vardır.

  • Koaksiyel Kablo (Coaxial Cable): Bu kablo çeşidi ses ve görüntü aktarımında kullanılır. Merkezde bulunan bir iletken ve bu iletkenin çevresinde yer alan bir dış korumadan oluşmuş kablolardır. İçte yer alan iletken tel genellikle bakırdan yapılmıştır. Ucuz olması ve uygulamasının kolay olması sayesinde, günümüzde kullanılan kablolar yaygın oluncaya kadar sıklıkla kullanılmıştır.
  • Dolanmış Çift Kablo (Twisted Pair Cable): Dolanmış şekilde bir çift kabloyu içerisinde bulunduran bir data kablosu çeşididir. Kabloların birbirlerine dolanmış olmasındaki amaç, manyetik alan etkisinin engellenmesidir. Bu kablolar birbirine dolanmış çiftler halinde dışta da plastik koruma ile üretilmektedir.
  • Fiber Optik Kablo (Fiber Optic Cable): Fiber optik kablo, kablo teknolojisindeki en yeni ve en ileri teknolojiye sahip data kablosudur. Bu tarz kablolar, düşük sinyali bile iletir ve veri kaybına neden olmaz. Ayrıca uzun mesafelere veri aktarımını çok yüksek bir hızla gerçekleştirir. olmaktadır. Fiber kabloların elektromanyetik bölgelerden etkilenmiyor olması, onun en önemli özelliğidir.

Avansas’ta Bulunan Şarj Kabloları Tüm Telefonlarla Uyumlu mudur?

Avansas’ta bulunan ve tedarik edilen şarj kabloları, kullanmış olduğunuz telefon çeşidine göre farklılık göstermektedir. Telefon girişinizle uyumlu olan ve ekonomik olan şarj kablolarını Avansas’ta bulabilirsiniz.

Sitemizde telefon aksesuarları bölümünde bulabileceğiniz kablo modellerimiz, Samsung şarj kablosu ve iPhone şarj kablosu şeklindedir. Ayrıca, sitemizde bulunan bazı kablolar araç şarjı için aparat bulundurmaktadır. Telefonunuza uygun Android şarj kablosu ve micro USB şarj kablosu arayışınızdaysanız, sitemizdeki ürünleri tercih edebilirsiniz.

Avansas’ta Bulunan Şarj Kabloları Hızlı Şarj Eder mi?

Şarj kabloları, içinden geçen yüksek ampere dayanıklı olarak üretilmelidir. Kalın olmalı ve herhangi bir akım kaybı yaşatmamalıdır. Eğer kablo ince olursa akım kayıpları yaşanır ve cihaza yeterli voltaj gitmez. Bu nedenle, cihazınız yavaş şarj olur veya hiç şarj olmaz.

Micro USB şarj kabloları hızlı şarj etmesiyle bilinir ve alıcı tarafından sıkça tercih edilir. Şarj kapasitesi yüksek ve akım direncine sahip bu hızlı şarj kablosu, ürün pazarında oldukça rağbet görmektedir.

Avansas, sizler için micro USB kablolarının tedarikini yapmaktadır. Direnci sayesinde uzun süre boyunca kullanılan micro USB kablolarını, hızlı bir şekilde Avansas’tan satın alabilirsiniz.,

Avansas’ta Bulunan Şarj Kabloları Orijinal midir?

Şarj kablolarında orijinallik, yüksek verim alabilmek adına çok önemlidir. Orijinal olmayan şarj ve veri kabloları, sizlere yavaş şarj etme problemi yaşatır. Şarj kablosu seçerken ürünün orijinal olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir.

Avansas, müşteri memnuniyetine oldukça önem verir ve yaptığı bütün çalışmaları bu amaç doğrultusunda ilerletir. Orijinal olmayan ürünleri tedarik etmez ve müşterilerini zor durumda bırakmak istemez. Bu sebeple her üründe olduğu gibi orijinal şarj kablolarını da Avansas’tan satın alabilirsiniz.

Avansas’ta Satılan Şarj ve Data Kabloları Kaliteli ve Dayanıklı mıdır?

Şarj kablolarında kalite, hızlı dolum sağlamaktadır. Ayrıca, şarj edilen cihazın pil ömrünü uzatmaktadır. Ayrıca data kablolarında dayanıklılık çok önemlidir. Yüksek voltaja dayanıklı olmayan kablolarda veri kaybı gözlemlenmektedir. Şarj ve data kablosu alırken bunlara dikkat etmeniz gerekir.

Avansas olarak, sizleri kaliteli şarj ve data kablolarını araştırmakla uğraştırmıyoruz. Hepsini sizler için tedarik edip depomuzda satışa hazır bir şekilde bekletiyoruz. Ayrıca, eğer hızlı teslimat noktalarımızda bulunuyorsanız, ürününüzü 1 iş günü içinde sizlere ulaştırıyoruz. Siz de bu imkanlardan yararlanmak ve en kaliteli ürünleri satın almak istiyorsanız, gönül rahatlığıyla bizleri tercih edebilirsiniz.

Şarj ve Data Kablosu Fiyatları Ne Kadardır?

Şarj ve data kablosu fiyatları, marka farkına ve ürün yapısına göre değişiklik göstermektedir. Çeşitli ürünlerin ve en uygun fiyatın tek adresi olan Avansas, sizlere şarj ve data kablosu fiyatı kategorisinde de en uygun seçenekleri sunar. Şarj kablosu koruyucu ile çeşitli kabloları, bütçenize uygun bir şekilde Avansas’tan temin edebilirsiniz.