Araç Şarjı

Toplam 1 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Araç Şarjı Nedir? Hızlı Şarj Eder mi?

Kablosuz araç şarjı cihazları, her zaman hayatı kolaylaştırır. Elektriksel bir güce ihtiyaç duyan cihazların prize bağlı olmadan da çalışmasını sağlayan şey, ürünlerde dahili olarak bulunan pillerdir. Bu piller, şarj işlemi ile elektriği içinde depolar ve cihazı kablosuz bir şekilde çalıştırır. Başta cep telefonu ve dizüstü bilgisayar olmak üzere pek çok cihaz bu şekilde çalışabilir.

Şarjlı cihazlar her ne kadar pratik olsalar da şarjlarının bitmesi gibi bir durum da vardır. Bu durumda cihazı şarj edecek bir kaynağın olmaması asıl problemdir. Seyahat sırasında bu problemle sık sık karşılaşılır. Araç şarjı; telefon, bilgisayar, tablet, powerbank gibi cihazları, aracın elektriğini kullanarak şarj eden ürünlerdir.

Bir diğer alternatif olan çoklu araç şarjı ise birden çok cihazı aynı anda şarj etmeye yarar. Pratik bir kullanımı olan çoklu araç şarjları, modele göre iki ya da daha fazla girişe sahip olur ve aynı akımla bu cihazları şarj eder. Aynı anda farklı cihazları şarj etmek ise şarj etme hızını etkilemez.

Şarj etme hızı, araç şarjının modeline ve kalitesine göre değişir. Kullanılacak araç şarjının özelliklerini inceleyerek ne kadar hızlı şarj ettiğini öğrenebilirsiniz. Bazı modellerin hızlı şarj özelliği vardır. Hızlı araç şarjı, şarj edilecek cihazı daha hızlı bir şekilde kullanıma hazır hale getirir.

Araç şarjları genellikle USB portlarına sahip olurlar. Bazı araç şarjları USB kablosu ile birlikte de satılabilirken çoğu zaman şarj edilecek cihaza ait USB kablosu kullanılır. Cihazın daha sağlıklı şarj olması için kendi orijinal kablosunun kullanılması daha faydalıdır.

Araç Şarjı Telefona Zarar Verir mi?

Orijinal olmayan klasik şarj aleti, powerbank ve bağlantı kablolarının telefonlara zarar verdiği sıklıkla görülen bir durumdur. Dolayısıyla araç şarjlarını kullanırken de bu konuda bir şüphe oluşabilir. Bu nedenle, birçok kişi ‘Araç şarjı telefona zarar verir mi?’ sorusuna yanıt aramaktadır.

Araç şarjı, kullanım talimatına uygun ve doğru bir şekilde kullanıldığında zararsızdır. Araç şarjının telefona zarar vermemesi içinse doğru ürünün seçilmesi gerekir. Telefonlarda sürekli yenilenen teknolojiler bulunduğu için her modelin kendine özgü bir şarj sistemi de olabilir. Örneğin, bazı araç şarjları, yaygın kullanılan işletim sistemlerinden iOS ve Android’e aynı anda uyum sağlayamayabilir. Dolayısıyla tercih edilecek araç şarjının bu noktada telefonla uyumlu olması gerekir.

Araç şarjının telefona zarar verebileceği bazı fiziksel durumlar da olabilir. Araçta bulunan, araç şarjlarının takıldığı girişin arızalı olması bu durumlardan birisidir ve bu noktada telefona zarar veren aslında arabadır. Bunun dışında kısa devre gibi bir tehlike de vardır. Araç şarjları arasında seçim yaparken kaliteye önem vermek bu nedenle önemlidir. Akıllı çip ve kısa devre koruması gibi özellikleri bulunan araç şarjlarını tercih etmek her zaman daha avantajlıdır.

Şarj sırasında kullanılan kablo da son derece önemlidir. Kablonun telefonla ve şarj soketiyle uyumlu olmaması riskli bir durumdur. Ayrıca kablonun deforme olması da sağlıksız sonuçlar doğurabilir. Araç şarjları ile birlikte telefona ait kablonun kullanılması bu problemin önlenmesine yardımcı olur.

Her ihtimale karşı güvende olmak açısından garantisi bulunan ürünleri tercih etmek daha doğrudur. Garantili araç şarjlarına Avansas’tan ulaşılabilir.

Araç Şarjı Kaç Volt Olmalı?

Araç içerisinde kullanılan şarjların, cihazlara göre volt seçenekleri farklılık gösterir. Kullanılan teknolojik alete göre şarj aletinin voltu seçilmelidir. Araç tiplerine göre farklılıkların ortaya çıktığı görüldüğü için ön araştırma yaparak şarj aleti seçilmesi, problem yaşamayı önler. Bu noktada tercih edilecek araç şarjı kaç volt olmalı?

Genellikle araç şarj aletlerinde 12V güç uygun görülür ve çoğu cihazla da uyumludur. Normal araçların çıkış gücü 12V olarak kabul edilir fakat kamyon, ticari ve büyük araçların çıkışı çoğunlukla 24V’dur. Güç farkı ortaya çıktığından dolayı seçim sırasında aracın özelliklerini de dikkate almak ve gerekli durumlarda 24 Volt araç şarjı almak yaşanabilecek sorunların önüne geçer.

Araç şarjlarında volt kadar amper de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle ‘Araç şarjı kaç amper olmalıdır?’ sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

Çıkış gücüne bağlı olarak 5V cihazlarda, 2.5A ve 3.4A araç şarjları için uygun olarak kabul edilir. Amper ne kadar yüksek olursa olsun, telefon veya elektronik aletler kapasitesi kadar alır. Amper seviyesinin yüksek olması ise birden fazla cihaz bağlandığında avantaj sağlar. Cihazların kendi özelliklerine göre şarj alabiliyor olmasından dolayı amper seviyesinin yüksekliği cihaza zarar vermez.

Araç Şarjı Araçlarda Nereye ve Nasıl Takılır?

Araç şarjlarının farklı modelleri bulunur ve araç içi kullanım seçenekleri birbirinden farklıdır. USB şarj aleti ile birlikte olan araç şarjları, giriş ve çıkış özellikleri göz önünde bulundurularak alınmalıdır. Araca uyumlu bir şarj aleti bulabilmek için de takılacağı yere dikkat etmek gerekir. Peki, araç şarjı nereye takılır?

Araç şarjlarının farklı modelleri vardır. Dolayısıyla kullanım şekilleri de çeşitlilik gösterebilir. Klasik araç şarjları, araçlardaki “çakmaklık” adı verilen kısma takılır. Normal şartlarda bu kısımda çakmak görevi gören bir aparat olur. Araç şarjının kullanılabilmesi için çakmak aparatının çıkartılması gerekir. Buraya takılan şarj cihazının üzerindeki girişlere de ara kablo takılır ve bu şekilde cihazlar şarj edilebilir.

Çakmaklığa takılan bu klasik şarj cihazlarının kullanımı sırasında sahip olunan kablonun uzunluğu da son derece önemlidir. Şarj edilme sürecinde de cihazın kullanılması gerekebilir ve genellikle arka koltukta oturanlar için bu durum zor olabilir. Bu durumun çözümü için daha uzun bir kablo edinebilirsiniz. Kablo kalabalığından kurtulmak içinse Avansas’taki kablosuz araç şarj cihazlarına göz atabilirsiniz.

Araç içi kablosuz şarj cihazı modelleri arasında wireless araç şarjı standı ve araç içi telefon tutucu seçenekleri vardır. Wireless şarj standları bir kabloya gerek duymaksızın, sadece fiziksel temasla telefonu şarj eder.

Aynı prensiple çalışan kablosuz şarj özellikli araç içi telefon tutucu modelleri ise kullanışlı olmaları ile ön plana çıkarlar. Araçta telefon kullanımının yaratacağı riskleri önleyen telefon tutucu, aynı zamanda telefonun kolayca şarj edilmesini sağlayan bir akıllı araç şarjıdır.

Telefon tutucuya yerleştirilmiş bir telefonun çalması halinde riske girmeden aramayı cevaplamak ve telefonu ele almadan konuşmayı yapmak için bluetooth kulaklık kullanmak da oldukça güvenlidir. Ayrıca bu sayede, konuşma sırasında telefon şarj almaya da devam eder.

Avansas’ta Bulunan Araç Şarjları Hangi Marka Telefonlarla Uyumludur?

Elektronik cihazlarda uyumluluk son derece önemlidir. Çünkü birbiri ile senkronize çalışan cihazların uyumsuzluğu, cihazlardan en az birisinin bozulmasına sebebiyet verebilir. Bu noktada araç, araç şarjı, bağlantı kablosu ve şarj edilecek cihaz arasındaki uyuma dikkat edilmelidir.

Araç içi şarj cihazlarının çoğu, her cihaza uyumlu olabilecek şekilde tasarlanır. Fakat bazı özelleştirilmiş modeller de vardır. Örneğin iPhone araç şarjı sadece ilgili markanın telefonlarına uyum sağlar. Aynı şekilde Samsung araç şarjı da Samsung’a özeldir ama yaygın kullanılan bir işletim sistemi olan Android’e sahip olduğu için aynı segmentte olan farklı markalara da uyum sağlayabilir. Bu bilgi, araç şarjlarının kullanma kılavuzundan edinilebilir.

Avansas’ta bulunan araç şarjları orijinal ve garantilidir. Dolayısıyla güvenle kullanılabilir. Araç şarjının uyumsuz cihazlarla kullanılması sonucu doğacak hasarlar ise garanti kapsamının dışında kalabilir. Bu nedenle ürünün hangi cihazla uyumlu olduğu detaylıca araştırılmalıdır.

Araç Şarjı ModeliUyumlu Telefonlar
Mirax SDE-5100IPhone 6/ 6 Plus/ 5/ 5S/ 5C/ iPad 4/ mini/ Air/ iPod
Hytech HY-XQ50Tablet PC/ Akıllı Telefon
Ttec Mirax SDE-1100Tüm Android Cihazlar
Buff Blogy Type-CType-C Giriş Uyumlu Telefonlar
S-Link SL-ATW10Universal Ayarlanabilir
Buff Blogy MicroMicro Giriş Uyumlu Telefonlar

Araç Şarjı Fiyatları Ne Kadardır?

Araç şarjı fiyatlarının belirlenmesinde göz önünde bulundurulan çok sayıda unsur vardır. Markası ve kalitesi, araç şarjlarının fiyatını doğrudan etkileyen detaylardır. Uzun ömürlü araç şarjlarından birine sahip olmak için öncelik fiyat değil kalite olmalıdır. Kaliteli araç şarjlarını Avansas’tan uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

Farklı teknolojilerin ve çeşitli modellerin olması da fiyat çeşitliliğinin diğer etkenlerdir. Araç şarjlarının model, özellik ve fonksiyonlarına göre farklı fiyatlandırmaları mevcuttur. Araç içi kablosuz şarj cihazlarının daha yüksek fiyata sahip olması muhtemeldir. Avansas, tüm araç şarjı çeşitlerini uygun fiyat avantajıyla satışa sunar.