SSD Harddisk

Toplam 3 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Ofis bilgisayarlarınızda hızı arttırmada en etkili donanımlardan biri olan SSD diskler, işlevselliğinin yanı sıra güvenli veri depolama yapmanızı sağlayan belli başlı parçalardan biridir. SSD Harddisk kategorisinde ihtiyacınıza yönelik farklı hafıza boyutlarındaki yer alan ürünlerden seçim yaparken hem bilgisayarınızın özelliğine hem de ihtiyacınızı göz önünde bulundurabilirsiniz.

SSD Harddisklerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Bilgisayarın depolama alanını artırmak, güvenli bir şekilde veri saklamak ve işlemleri daha hızlı gerçekleştirmek için SSD harddiskler tercih edilir. Veri depolama ve bilgisayarın hızını artırma için önemli bir bileşen olan SSD harddisk modelleri, pek çok farklı alanda kullanılır. Grafik tasarım sektörünün vazgeçilmezi olan grafikerler, yapımcılar, fotoğrafçılar, kameramanlar ve diğer ofis çalışanlarının tercihleri arasındadır.

SSD Harddisklerin Kullanım Avantajları Nelerdir?

Daha hızlı veri okuma ve işleme özelliğine sahip olan Solid State Diskler, özellikle bilgisayarı donanımsal olarak zorlayan ofislerde ihtiyaç duyulur. SATA disklerin aksine yüksek hızlarda veriyi işleyerek okuması sayesinde bilgisayarınızın performansını arttırır. İçerisinde kullanılan mikroçip sayesinde istenilen veriye eş zamanlı olarak ulaşmanıza yardımcı olur ve bilgisayarın açılış süresi, yüklenme ekranlarındaki bekleme zamanı ve benzer işlemlerinizin süresini normal harddisklere kıyasla %500'e varan düşürür.

SSD ve HDD Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Saniyede 600 MB'ye ulaşan yüksek işlem hızındaki solid sürücüler, piyasada en çok kullanılan 5400 rpm ve 7200 rpm (devir hızı) sabit sürücülere kıyasla bilgisayarınızın açılış süresini 23 kata varan oranda hızlandırmaktadır.
  • Aynı zamanda katı hal sürücüleri, oyunlardaki yüklenme sürelerini düşürmekte, uygulamalarınızın verimliliğini arttırmakta ve size üstün bir performans deneyimi sunmaktadır.
  • En düşük 0 derecede çalışabilen sabit HDD’lerden farklı olarak -75 derecede bile çalışabilmektedir.
  • HDD iç yüzeyinde bulunan hava deliklerine ihtiyaç duymaması ise kirlenmeyi önleyerek daha uzun süre kullanım olanağı vermektedir.
  • SSD Harddiskler dizaynında hareketli parça kullanılmadan üretilmesi sayesinde titreşimlerden kaynaklı yaşanabilecek veri kaybını önlemekte ve 1500 G'ye kadar olan darbelere karşı dayanıklı olması sağlamaktadır.
  • Şok ve darbelere karşı dirençli olması ise bad sector oluşmasını engelleyerek SATA disklere kıyasla daha etkin bir kullanım sunmaktadır.
  • Özel tasarımı ise normal sabit sürücülere kıyasla sessiz bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.

Yaygın Olarak Kullanılan SSD Kapasiteleri Nelerdir?

En yaygın kullanılan kapasiteleri 60 GB, 120 GB, 240 GB ve 480 GB’dır. İhtiyacınıza uygun olarak farklı kapasitelerde üretilen 60 GB SSD disk modeli düşük boyuttaki ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır. Daha yüksek boyutlardaki dosyalarınız için olan 480 GB'a varan SSD Harddisk modelleri ise iş yerinizdeki verimliliği arttıracaktır.

Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yüksek hızlı veri işleme görevini yerine getiren SSD harddisk alırken, okuma ve yazma hızlarına dikkat edilmesi gerekir. Standart bir sürücüden onlarca kat hızlı tepki veren, 550 MB/s okuma hızına, 530 MB/s yazma hızına sahip SSD modellerine kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Çok sayıda dosya, video ve fotoğraf yedekliyorsanız 240 ve 480 GB kapasiteye sahip SSD modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca kategorimizden daha düşük depolama ihtiyaçlarınız için 60 ve 120 GB kapasiteye sahip SSD modellerine de ulaşabilirsiniz.