Akrilik Boya

Toplam 26 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Akrilik Boya

Akrilik boya, hobi ve sanat çalışmalarında sıklıkla kullanılan bir üründür. Çalışmalarda oldukça profesyonel bir görünüm sağlar. Yağlı boyaya benzer bir  görünüme sahip olan bu boyalar, parlak bir yapıda ve su bazlıdır. Su bazlı boyalar, koku yapmadığı için çalışmalarda uzun süre kullanılabilir. Aynı zamanda akrilik boyanın toksik etkisi bulunmaz. Bu yüzden el sanatları için kapalı ortamlarda akrilik boya tercih etmek daha sağlıklıdır.

Akriliklerin temizlenmesi ve opaklaşması daha kolaydır. Böylece kuruyan boyayı çok rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz ve boyama sırasında oluşan hataları, üzerlerini tekrar boyayarak değiştirebilirsiniz. Akrilik boya; seramik, ahşap, kumaş, kâğıt, cam, tekstil ürünleri, kanvas dahil olmak üzere birçok yüzeye uygulanabilir.

Akrilik Boya Nedir?

Akrilik boya, yağlı boya kıvamında ve hammaddesi elyaf olan su bazlı bir boyadır. İçerisinde; elyaf, pigment, cilt ve akrilik reçine bulunur. Kremsi, canlı ve pürüzsüz bir kıvama sahiptir. İçerdiği akrilik reçine, kaliteli bir polimer emülsiyon yani işlenebilirlik için etkili olan bir bileşendir. Cilt ise boyanın kullanım ve dayanıklılık özelliklerine sahip olmasını sağlayan bir bağlayıcıdır. Boyanın bir yüzeye tutunmasını ve yapışmasını sağlayan pigment sayesinde yüzeylere zarar vermez. 

Sahip olduğu rengi, yüzeye kolay bir şekilde verebilmeyi sağlar. Akrilik boya, sudan etkilenmeyen bir yapıya sahiptir. Pürüzsüz yüzeylere kolay ve kalıcı bir şekilde tutunabilir. Ayrıca boyama işlemi sırasında ele bulaştığı zaman, su ve sabun yardımıyla basit bir şekilde ellerden çıkar. Kremsi ve opak yapısı sayesinde tuval üzerinde esnek bir boyama işlemi gerçekleştirilebilir.

Su bazlı akrilik boya, sentetik boyalara oranla çok daha sağlıklıdır. Aynı zamanda hızlı kuruma özelliğine sahip ve kokusuzdur. Su bazlı boyalar, daha az uçucu organik bileşikler (VOC) içerdiği için çevre dostudur. Bu bileşikler, renksiz ve kokusuz olan sıvı ve gaz grubudur. Uçucu oldukları için oda sıcaklığında hızlı bir şekilde buharlaşırlar. Bu sayede çevreye ve kullanıcıya zarar vermeyen bir içeriğe sahiptirler. Ayrıca uzun süre bir yüzeyde durmaları halinde boyalarda çatlak oluşumu görülmez.

Akrilik sprey boya ise basınçlı bir metal tüp içerisine gaz ile sıkıştırılan ürünlerdir. Bu boyalar hızlı kurur, ayrıca boya ve fırça gerekmeden kolay bir boyama işlemi gerçekleştirmeyi sağlar. Sprey boya ile metal, cam, ahşap, taş, seramik ve plastik zeminler boyanabilir. Pratik ve sağlığa zararlı olmayan bu boyaların uygulama koşullarına göre işlem yapılması önemlidir.

Sanatsal çalışmalar sürdürülen atölyeler için akrilik boya, hijyenik ve sağlıklı bir materyal olmasından dolayı tercih edilebilir. Ayrıca kuruduktan sonra dahi sudan etkilenmeyen yapısı ile oldukça dayanıklıdır. Sanat atölyeleri için satın alınan bir akrilik boya seti, çok daha maliyeti düşük bir alışveriş gerçekleştirmeyi sağlar.

Boya alışverişi tekrarlanan alanlarda, akrilik boya hem kullanışlı hem de ekonomik olduğu için iyi bir seçenektir. Evde bir hobi ürünü olarak kullanım için güvenilirdir. Tuval, ahşap, kâğıt gibi yüzeyler üzerinde hayal gücünüzü özgürce kullanmanızı sağlar. Parlak, canlı ve birçok renk seçeneği ile sanatsal çalışmaların vazgeçilmezlerindendir. Boyaların birbiri ile karıştırılmasını da mümkün kılan akrilik boyalar ile ortaya konan eserler, gençler için de keyifli vakit geçirmenin yollarından biridir. Çocukların bu boyanın yanı sıra pastel boya seti ve sulu boya seti ile de sanatsal çalışmalar yapmaları desteklenebilir.

Akrilik Boya Nasıl Kullanılır?

Akrilik boya kullanımı için öncelikli bilgi, bu boyaların çok hızlı kuruyan bir yapıya sahip olmalarıdır. Boyama işlemi yapıldıktan sonra yaklaşık 10 dakikada kurumaya başlayan akrilik, kuruduktan sonra başka bir renk ile karıştırılamaz. Hızlı kuruması avantajlı olsa da daha hızlı bir boyama işlemi gerçekleştirmeyi gerektirir. Aynı zamanda renkleri birbirlerine karıştırmayı da zorlaştırabilir.Hızlı bir boyama süreci için yapılacak çalışmanın detaylı bir taslağını zihinde veya bir kâğıt üzerinde oluşturmak gerekebilir.

Akrilik boya teknikleri ile sanatsal çalışmaların ve hobilerin kolay ve daha keyifli hâle getirilmesi mümkündür. Boya, doğru tekniklerle uygulanmadığı takdirde estetik bir sonuç elde edilemeyebilir. Tuval üzerinde akrilik boyanın kullanım teknikleri şu şekildedir:

Palet bıçağı: Tuval üzerine bıçak yardımıyla boya daha kolay bir şekilde uygulanabilir. Bu teknik ile yapılan boyama işlemi hem hızlı hem de çok daha kolaydır.

Baskılama tekniği: Genellikle özel bir sünger kullanımı ile yapılır. Bu teknik, süngerin kenarıyla akrilik boyanın tuval üzerine uygulanması şeklinde gerçekleştirilir.

Sıçratma tekniği: Fırçaya alınan rengi tuval üzerine sıçratarak yapılan bir işlemdir. Eğlenceli bir teknik olan sıçratma ile resimlere, çok daha sanatsal bir atmosfer kazandırabilirsiniz.

Noktalama tekniği:  Bu teknik kullanılarak da tuval üzerinde detay uygulamaları kolay bir şekilde yapılabilir. Tuvalde yapılacak bu uygulama için fırça yüzeye dokundurularak çalışma yapılır.

Detaylandırma tekniği:  Bu teknik ile uygulanan işlemler üzerinde istenen detayların oluşturulması sağlanır. Son basamak olan bu teknik sonrası tuval üzerinde istenen görüntü sağlanır.

Akrilik boya ile duvar boyama işlemi sayesinde ise mutfakta, banyoda, oturma odasında ve ofis bölümlerinde aydınlık ve pürüzsüz duvar görünümü sağlanabilir. İhtiyaç duyulan boya boyutlarına göre hacmi geniş ürünlerden tercih edilebilir.

Akrilik Boya Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Akrilik boya seçimi yaparken öncelikle ihtiyaç doğrultusunda bir tercih yapmak gerekir. Bu doğrultuda satın alınan boyalar ile istenen sonucu elde etmek mümkün olur. İç mekan boyama işlemi için odanın aydınlatması dikkate alınmalıdır. Bu sayede doğru malzeme ve renk seçimi yapılabilir.

Boya tercihi yapılırken kendini kanıtlamış markalar tarafından üretilen akrilik boyalar tercih edilebilir. Hem ahşap boyama hem de tuval boyama işlemleri için Artdeco akrilik boya çeşitleri, kaliteli ve dayanıklı ürünler içeren bir seçenektir. Boya üzerindeki yazıları dikkatli bir şekilde okumaya özen göstererek de sizin için uygun olan boya tercihini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Kupa, seramik kap ve biblo oluşturmak için de akrilik boya seçerken ürün hacmi dikkate alınmalıdır. Tüp veya geniş hacimli boya kutuları arasından satın alınacak ürünler, işleme göre seçilmelidir. Bu sayede yeterli miktarda ürün alınabilir. Boyama yapılacak tüm alanlar için yeterli olacak miktarda ürün alınması işlerinizin yarım kalmasını önler.

En iyi akrilik boya markası, yapacağınız işler ile en uyumlu olanıdır. Birçok farklı marka ve modelde ürün bulunur. Bunlar arasından kullanacağınız tekniklere ve yapacağınız boyama işlemine göre uygun olanları alabilirsiniz. Bu noktada kişisel tercih ve beğeniler de oldukça önemlidir. Bu nedenle sizin için en iyi marka ve modelin ne olduğunu farklı ürünleri deneyerek bulmanız da mümkündür.

Akrilik Boya Fiyatları Ne Kadardır?

Akrilik boya fiyatları, satın alınacak boyanın markasında, hacmine ve adetine göre değişkenlik gösterebilir. Tuval üzerine bir çalışma, ahşap veya biblo boyama gibi küçük çaplı boyama işlemleri için küçük boy akrilik tercih edilir. Duvar boyama veya dış mekan ahşap boyama işlemleri için yaklaşık 2 litrelik akrilik boya almak gerekebilir.

Boyama işleminin yapılacağı yüzeyin genişliğine ve yüksekliğine göre de boya ihtiyacında değişiklik görülebilir. Ayıca ufak boyama işlemleri için özellikle manzara, obje gibi eserler ortaya çıkarılacağı zaman pek çok renkte boyaya ihtiyaç duyulur.

Tuval ve ahşap boyama işlemleri için akrilik boya seti satın almak çok daha ekonomik bir seçenektir. Set içerisinde yer alan farklı renkte olan akrilik boyalar sayesinde tekrar tekrar boya satın almak gerekmez.

Bir resim çizmek için gereksinim duyulan temel renkleri içeren setler ile sanatsal çalışmalara ayrılan maliyet düşürülebilir. Avansas’ta satışa sunulan ürünler arasından istediklerinizi güvenle satın alabilir; kendinize özel bir boya seti de oluşturabilirsiniz.

"