Pergel

Toplam 8 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Bir kolun üzerine başka bir kol eklenmesi ile oluşan çember çizmeye ve bazı küçük mesafeleri ölçmeyi sağlayan bir araçtır. Özellikle geometrik şekillerin çiziminde ve açıların ölçümünde pergelden sıkça faydalanılır. Çokgenlerin, üçgenlerin ve doğruların çizilmesinde de pergelden faydalanılmaktadır. Ayrıca birçok geometri sorusu yine pergel ile çözülebilmektedir. Bu açıdan bakıldığında pergel, geometride kullanılması elzem olan araçlardan biridir. Okul ve ofis malzemelerinden biri olan pergeli avansas.com inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun tekli paket veya setli haldeki pergeli satın alabilirsiniz.

Pergel Nerelerde Kullanılır?

Pergeller çeşitlerine göre birçok farklı meslek grubunda aktif olarak kullanılmaktadır. Haritacılık, heykeltıraşçılık, mimarlık, mühendislik gibi teknik çizimle uğraşan mesleklerde pergelin yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir.

Pergel Nasıl Kullanılır?

Pergel kullanımında önemli olan nokta pergeli tutuş biçimidir. Çizilmesi hedeflenen açının ölçüsüne uygun olarak pergelin kol aralıkları ayarlanmalıdır. Zemin üzerine pergelimizin kalem olan ve sivri olan ucu doğru bir biçimde yerleştirdikten sonra dilediğiniz geometrik şehri çizebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şekli çizerken bileğinizi ve dirseğinizi döndürmeden tek seferde şeklinizi tamamlamanızdır. Kulağa hem zor hem de eğlenceli gelen bu bilgileri denemek için Avansas’tan hemen sipariş vererek pergeli nasıl kullandığınızı gözlemleyebilirsiniz.

Pergelin Matematikteki Yeri Nedir?

İlköğretim kademesinde matematiğin içerisinde yer alan geometride pergelin yeri büyüktür. Küçük çocukların okulda çember gibi şekillerin çiziminde zorlanmasından dolayı pergel kullanımına başlanır. İlerleyen okul kademelerinde ise öğrencilerin yayın açısının ölçülmesi gibi daha zor beceriler üzerinde çalışırlar. Bu nedenle pergel, öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırmak, matematiği daha iyi anlamaları konusunda yardımcı olmaktadır. Özellikle okul dönemindeki çocuklar için set halinde daha uygun fiyatta satılan pergel paketinin alınması hem ekonomik açıdan hem de farklı araçlarla çocukların etkileşime girmesi açısından önemlidir.

Pergel Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kaliteli malzemelerden üretilmiş pergeller kullanılmak önemlidir. Çizim yaparken pergelin bozulmaması, kolunun kırılmaması ve kalemin çıkmaması gerekir. Ayrıca pergelde esneme olması niteliksiz şekillerin ortaya çıkmasına neden olur. Metalden yapılmış pergellerin kullanım ömürleri daha uzundur. Ayrıca plastik yerine metal tercih edilmesi sağlık açısından çok faydalıdır. Pergel alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise pergeli kullanacak kişinin yaşıdır. Eğer kullanıcı çocuk olacaksa o zaman çocuğun pergeli rahatça kavrayabileceği ve taşıyabileceği boyutlarda bir pergel tercih etmesi gerekir. Koruma kabı olan pergellerin tercih edilmesi gereklidir. Koruyucu kap sayesinde pergel dışardan gelen darbelere karşı dayanaklıdır; kırılmaz, ezilmez veya çizilmez. Özellikle ilkokul dönemindeki çocukların dikkati saniyeler içinde dağılabildiği için koruma kabı sayesinde pergelin ömrü uzar.

Uygun Fiyatlı Pergeller Avansas’ta!

Farklı meslek gruplarına ait iş yerlerinde ve okullarda geometrik şekillerin çiziminde ve ölçülmesinde pergel önemli bir araç olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle pergeli seçerken Bigpoint, Hatas, Maped ve Rotring gibi sektörde öncü olan firmalar tarafından üretilmiş olmasına da dikkat edilmelidir. Avansas.com’da bütçenize uygun avantajlı fiyatları inceleyebilir, ürün hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Tüm bu ihtiyaçlar doğrultusunda aradığınız özellikteki pergeli hemen sipariş verip güvenle kapınızdan teslim alabilirsiniz.