Gönye

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Gönye, daha çok matematik ve geometri alanlarında kullanılan geometrik şekilleri ölçmeye ve çizmeye yarayan araçtır. Gönye iki cetvelin dik açı oluşturacak şekilde birleştirilmesiyle oluşur. Bu sayede gönyenin kenarında bulunan metre ile çizilen geometrik şekillerin veya nesnelerin uzunluğu ve genişliği kolayca ölçebilir ve hatasız çizimler yapabilirsiniz. Geometrik şekiller ve çizimlerde kullanım kolaylığı sağlaması ile ön plana çıkan gönyeler pek çok alanda kullanılmaktadır. Üçgen bir forma sahip gönye ile geometrik şekilleri çizmek ise hiç kuşkusuz artık kolay!

Gönye Hangi Alanlarda Kullanılır?

Gönye teknik resimlerde kullanılan temel araçlardan biridir. Mühendislik, mimarlık gibi içerisinde teknik resim barındıran birçok meslekte aktif olarak kullanılmaktadır. Ayrıca çizim ve ölçüm gerektiren marangozluk ve demircilikte de metalden yapılmış gönyeler kullanılmaktadır. Reklam ve tasarım ofislerinde en çok kullanılan kırtasiye malzemesi gönyedir. Ofiste çizim ve ölçüm yapanların en büyük yardımcısı gönyeler ile birçok projede başarılı olmak artık çok kolay! Siz de başarılarınıza başarı katmak istiyorsanız Avansas’ın uygun fiyat seçeneklerinden faydalanarak gönye siparişi verebilirsiniz. Gönyenin bir diğer kullanım alanı ise okuldur. Öğrenciler üçgen formu sayesinde gönye ile birçok basit şekli çizebilir. Ayrıca öğrenciler gönyelerin kenarında bulunan metre ile çizdiği şekillerin veya başka nesnelerin uzunluğunu ölçerek gönyeyi cetvel olarak da kullanabilir. Opsiyonel ve pratik olma özelliği ile gönyeler okullarda öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Gönye Seçiminde Neler Dikkat Edilmelidir?

Okul hayatından iş hayatına kadar birçok farklı alanda kullanılabilen gönyelerin seçiminde bazı noktalara dikkat etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Gönyenizi işlevsel olarak kullanmanızda sizlere yardımcı olacaktır. Gönyeler ile yapılan çizimlerde dikkatli olmak, hatasız bir çizim yapmak önemlidir. Bu nedenle çizimi yaparken gönyenin tutularak sabit kalmasını sağlayan çıkıntılara sahip olması gerekir. Bu çıkıntılar sayesinde gönyeyi rahatça kavrayabilir, hareket ettirmeden mükemmel çizimler yapabilirsiniz. Gönyelerin uzun süre kullanılabilir olmaları için sağlam malzemelerden yapılması gerekir. Kaliteli plastik malzemeden üretilen gönyeler; düşme, çarpma gibi darbelere karşı daha dayanıklıdır. Çizilmeyen ve kırılmayan gönyeleri özellikle okullarda rahatça tercih edebilirsiniz. Okul, ofis, ev gibi birçok yerde kullanılabilir gönyelerin ergonomik olması dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli noktadır. Dayanıklı ve kaliteli materyallerden üretilen gönyeleri Avansas güvencesiyle satın alarak gönül rahatlığıyla taşıyabilirsiniz. Ofis, okul gibi kalabalık ortamlarda birçok kişi tarafından kullanılan gönyelerin hijyenik olması gereklidir. Bu nedenle ıslak mendil, dezenfektan gibi temizlik ürünleri ile kirden kolayca arındırılabilen gönyelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacınıza uygun gönyeleri Avansas.com’dan inceleyerek, size en uygun olanı satın alabilirsiniz.

Kaliteli ve Kullanışlı Gönyeler Avansas’ta

Kırtasiye malzemeleri kategorisinde yer alan ve işyerlerinde ve okullarda sıkça kullanılan gönyeleri Avansas.com’da bulabilirsiniz. Kullanım amacınıza göre dereceli veya geometrik açılı gönye çeşitlerinden size en uygun gönyeyi bularak, pratik bir şekilde mükemmel çizimler yapabilirsiniz. Avansas, sağlığa zararsız ürünleri sitesinde bulundurmadığı için birçok alanda kullanılabilen uzun ömürlü ve kaliteli gönyeleri Avansas’tan gönül rahatlığı ile satın alabilir, projelerinize veya ödevlerinize bir adım önde başlayabilirsiniz.