Zımbalar

Toplam 24 sonuç

 

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Zımba Çeşitleri Nelerdir?

Zımba, ofislerde en sık kullanılan malzemelerden biridir. Kağıtları birbirine tutturmak amacıyla kullanılan zımbalar, metal bir tel ve mekanizmadan meydana gelir. Kızaklı mekanizmaya sahip zımba makinesi, telin kağıtları tutması için gereken kuvveti sağlar. Makineye elinizle uyguladığınız baskı sonucu tel kıvrılır. Bu sayede, çok sayıda kağıt bir arada kolayca kullanılabilir.

Zımba teli, makinenin içerisinde bulunan yaylı kısmın geri çekilmesiyle, açılan boşluğa yerleştirilir. Üst kısım kapatılarak zımba makinesi kullanıma hazır hale getirilir. Teller sırayla kullanılır. Yani, her baskıdan sonra yeni tel, mekanizma tarafından öne getirilir.

Kullanım esnasında, telin elinize batmaması için dikkatli olmalısınız. Baskı esnasında ya da sonrasında, tellerin uç kısımlarına çok fazla dokunmamanız gerekir. Yanlış evraklarda zımbalama yaptığınız zaman, tel sökücü kullanarak zımbayı kağıttan ayırabilirsiniz. Bu sayede, kağıda ve elinize zarar vermeden tel kolayca çıkar.

Zımbalar, kullanım alanlarına göre dörde ayrılır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Arşiv tipi-profesyonel kollu,
  • Zımba çakma makinesi,
  • Telsiz,
  • El zımba makinesi.

Zımba çeşitlerinden ihtiyacınıza uygun olanı, Avansas güvencesiyle uygun fiyata satın alabilirsiniz. Arşiv tipi büyük zımba makinesi, yüksek sayılarda evrakı zımbalamak için uygundur. Profesyonel kollu olarak da adlandırılır. Aynı anda, yüzlerce kağıdı bir arada tutmak için kullanılır. Ayrıca pratik kullanım imkanı sunan özellikleri vardır.

Zımba çakma makinesi, özellikle perakende satış yapan mağazalarda, marketlerde etiketlerin ürünlerin üzerine ya da raflara sabitlenmesinde kullanılır. Ayrıca, imalat sanayinde kumaş sabitleyici olarak ayakkabı, çanta gibi ürünlerin üretiminde kullanılabilir.

Telsiz zımbalar, az sayıda kağıtların bir araya getirilmesi için uygundur. Altı sayfaya kadar kullanılabilen bu ürünler, pratik bir şekilde kullanım olanağı sunar.

Günlük hayatta en yaygın kullanıma sahip olan ürün, el zımba makinesidir. Özellikle, çalışma masasının üzerinde yaşanan evrak dağınıklığını önlemek, birbirlerinin devamı niteliğinde olan belgeleri bir arada kullanabilmek için bu ürünler tercih edilir.

Zımbaların modellerine göre kullanım şekli de farklılaşır. Geniş kapasiteli modellerde, makineyi düz bir zemine sabitleyerek kullanmanız gerekir. El tipi modellerde, sabitlemeye ihtiyaç olmadan da kullanım mümkündür. Kağıt sayısı arttıkça, uygulanması gereken güç miktarı da artış gösterir. Düşük sayıda kağıtları, baş parmağınızla bastırarak birbirine tutturabilirsiniz. Fakat, yüksek sayıda kağıtlarda el ile belirli bir kuvvet uygulanması gerekir.

Zımba Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Zımba seçerken ilk yapmanız gereken, kağıt sayısına uyumlu bir zımba kullanmaktır. Eğer küçük zımba kullanarak çok sayıda kağıdı zımbalamaya çalışırsanız, muhtemelen kağıtların bir kısmı açıkta kalır. Ayrıca teli çıkarıp tekrar zımbalamak, kağıdın yıpranmasına ya da zarar görmesine yol açar. Uygun zımba seçimi, bu tür sorunlarla karşılaşmanızı önler.

Genellikle az sayıda kağıt için zımba kullanımına ihtiyaç duyuyorsanız, yüksek kapasiteli bir ürün alarak gereksiz bir harcama yapmamalısınız. Düşük kapasiteli ürünler, sizin için yeterli olacaktır. Arşiv, kütüphane, banka ve muhasebe bürosu gibi yerlerde sürekli evrak tasnifi yapıldığı için yüksek kapasiteli ve kaliteli bir ürün kullanımı daha doğrudur.

Zımbanın Kullanım Alanları Nelerdir?

Klasör ve diğer dosya çeşitlerinde evraklar, zımba ile birbirlerine bağlanarak saklanabilir. Bu sayede, ilişkili evraklar dosyaya koyulmadan önce birleştirilir. Kağıtların kaybolmasını önlemek için bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Ofislerde kullanımı oldukça yaygın olan zımbalar, işyerlerinin bütün birimlerinde bulunan bir malzemedir.

Delgeç ile özellikle bazı hassas kağıtların delinerek dosyalanması uygun olmayabilir. Bu gibi durumlarda kağıtların üzerinde bir hasar bırakmadan, bir bütün halinde saklanması için zımba kullanımı uygundur. Bu şekilde kağıtlar, delinmeden poşet dosya içerisine konularak klasörlere kaldırılabilir.

Kumaşlarla üretim yapılan işlerde zımba kullanımı yaygındır. Büyük zımba, boyutları sayesinde kumaşların belirli yüzeylere kaplanması esnasında kullanılır. Koltuk, sandalye ve masaların yüzeyleri farklı kumaşlarla kaplanır. Bu kaplama işlemi esnasında, zımbayla sabitleme yapılır.

Dekorasyon amaçlı ürünlerde de bazı bölümleri kumaşla kapatmak için zımba kullanılır. Üretim sürecinin hızlı ve hatasız gerçekleşmesinin son derece önemli olduğu fabrikalarda ve atölyelerde, zımbalama için kullanılan makinelerin sağlam ve kullanışlı bir yapıda olması gerekir.

Zımba ve Zımba Teli Ölçüleri Nedir?

Zımba teli ölçüleri, kağıt kapasitesine göre farklılaşır. Yüksek kağıt zımbalayabilme özelliğine sahip teller, daha geniş ölçülere sahiptir. Daha az sayıda kağıt için kullanılan ürünler ise daha küçük ölçülerde üretilir. Eğer zımba teli satın alacaksanız, makinenize uygun ölçüde olan telin hangisi olduğunu bilmeniz gerekir.

Makineler, tel genişliğine uygun yapıda üretilir. Makinelerde bulunan tel yuvaları, kullanılan telin büyüklüğüne göre geniş ya da dar olabilir.10 numara tel, diğer tellere göre daha düşük sayıda kağıtta kullanılır ve en fazla 10-12 kağıt için uygundur. 24/6 numaralı teller, 25-30 kağıt için uygun bir yapıya sahiptir.

Yüksek miktarlarda kağıtlarda kullanım için uygun olan teller, makinenin modeline göre farklılaşabilir. 23 numaralı teller, büyük makinelerde kullanılır. 23/6, 23/15, 23/24 gibi farklı modelleri vardır.

Zımba çakma makineleri, 13 numaralı tellerle uyumlu yapıdadır. 13/4, 13/6, 13/8, 13/10 gibi tellerin herhangi birine uygun olan bir makine diğerine de uygun yapıdadır.

En Kaliteli Zımba Markaları Hangileridir?

Sayfamızda bulunan en kaliteli zımba markalarını en uygun fiyatlarla size sunuyoruz. İhtiyacınıza uygun zımbanın hangisi olduğuna karar vermek için sayfamızda yer alan ürünlerin özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Rapid Zımba

Üstün kalitesiyle bilinen Rapid zımba, sağlamlığıyla uzun süreli kullanım olanağı sunar. Ergonomik tasarımı ile çok fazla güç uygulamanıza gerek kalmadan, kağıtları bir araya getirmenizi sağlar. Tek seferde bütün kağıtları tutabilmesi sayesinde, gereksiz tel israfı önlenir. Ayrıca, teli sökmek için boş yere vakit kaybetmenize de gerek kalmaz. Kağıtlarınız zarar görmeden, sağlam bir şekilde birleşir.

Leitz Zımba

Leitz zımba, kalitesiyle bilinen diğer bir zımba markasıdır. Rengarenk el zımbalarıyla, özellikle çalışma masalarında kullanım için uygundur. Mekanizmasının sağlam yapısı sayesinde, teller takılmadan kağıda geçer. Yaylı sistemi ile her seferinde teli düzeltmenize gerek kalmaz. Her kullanımdan sonra, yeni bir tel kullanıma hazır hale gelir.

Aynı zamanda çok fazla baskı uygulamanıza gerek kalmadan çalışır. Leitz markasının bu rengarenk ürünlerini, çekmecenizde saklayabileceğiniz gibi masanızın üzerinde şık bir aksesuar gibi de kullanabilirsiniz. Hoş renkleriyle, dekorasyonunuza renk katan bir yapıya sahiptir.

Avansas’tan Toptan Zımba ve Zımba Teli Alışverişi Yapılır mı?

Avansas olarak, toptan alışverişlerinizi güven içerisinde yapmanız için en uygun hizmeti sunuyoruz. Toptan zımba ve zımba teli alımı için en uygun fiyatları sayfamızda bulabilirsiniz. Farklı marka ve modellere ait ürünler arasından tercihinize uygun olanı satın alabilirsiniz.

Toptan alışverişlerde en çok dikkat edilen diğer bir konu ise kargo süreçlerinde ürünlerin zarara uğramamasıdır. Bu endişenizi ortadan kaldırmak için her ürüne özel paketleme yöntemleri kullanıyoruz. Bu sayede, satın aldığınız ürünlerin, herhangi bir zarara uğramasını engelliyoruz. Hatalı bir ürünle karşılaşmanız durumunda, kolay iade ve değişim seçeneklerimizden yararlanabilirsiniz.

Zımba Makinesi Fiyatları Ne Kadardır?

Zımba makinesi fiyatları; marka, model, kağıt kapasitesi gibi değişkenlere bağlıdır. Satın aldığınız ürünlerde fiyattan önce dikkat etmeniz gereken nokta, her zaman kalitedir. Kaliteli olmayan bir mekanizmaya sahip ürünler kolay bir şekilde dağılarak bozulabilir.

Bu durum, paranızı boşa harcamanıza ve tekrar aynı üründen satın almak zorunda kalmanıza neden olur. Bu bağlamda, tercihiniz her zaman yüksek kaliteden yana olmalıdır.