Sıcak Çikolata

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Çikolata, her yaştan insanın en sevdiği yiyeceklerden biridir. İçecek olarak da tüketilebilen bu ürün; etkileyici bir kokusu olması nedeniyle şampuanlarda, sabunlarda ve kremlerde de kullanılır. Bu sayede, günün her anında farklı şekillerde çikolata ile buluşmanız mümkündür. Kokusu bile sizi mutlu etmeye yeten çikolata, özellikle kış aylarında içecek olarak daha çok tüketilir.

Hazır Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

Kış aylarında içinizi ısıtacak lezzetlerin başında gelen sıcak çikolata, yoğun iş temposuna biraz mola verebilmek için ideal bir seçenektir. Sıcak çikolatalar; toz halinde satılan, sıcak süt ya da su ile hazırlanan içeceklerdir.

Hazır sıcak çikolata nasıl yapılır noktasında en çok merak edilen konuların başında; sütle mi yoksa suyla mı daha lezzetli olacağı gelir. Sütü veya suyu damak zevkinize göre tercih edip sıcak çikolatanızı o şekilde hazırlayabilirsiniz.

Süt ile hazırladığınız hazır sıcak çikolataların içimi daha yumuşak olur. Fakat; suyla hazırladığınızda da su miktarını doğru ayarlarsanız, yumuşak içimli bir lezzet elde edebilirsiniz. Eğer daha tatlı bir lezzet elde etmek istiyorsanız, şeker ya da tatlandırıcı ekleyerek tüketmeniz de mümkündür.

Hazır sıcak çikolatalar, tek kullanımlık paketlerde satılabildiği gibi kiloluk paketlerde de satılmaktadır. Bireysel kullanımlar için tek içimlik ürünleri tercih edebilirsiniz. Kalabalık ortamlar için ise kiloluk olarak satılan paketler daha idealdir.

Kiloluk paketlerde bulunan sıcak çikolatanın hazırlanmasında her bardağa iki tatlı kaşığı toz eklemek yeterlidir. Tekli paketlerde ise tam bir bardaklık olarak ayarlandığı için paketin tamamını suyun ya da sütün içerisine boşaltmanız yeterlidir. Sıcak çikolata toz kıvamında olduğu için bardağa suyu ya da sütü yavaş yavaş ve karıştırarak eklemenizde fayda vardır.

Hazır çikolata tozunuzu farklı tarifler hazırlamak için de kullanabilirsiniz. İsterseniz içerisine çilek, muz gibi meyveler; tarçın, fındık gibi lezzetler ekleyebilirsiniz. Tamamen kendi zevkinize ve yeteneğinize göre yeni tarifler ortaya çıkarabilirsiniz. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen marshmallow'lu sıcak çikolata tarifini de deneyerek soğuk kış günlerinde yeni bir lezzet keşfedebilirsiniz. İçeceklerin yanında bir şeyler yemeyi seviyorsanız atıştırmalık olarak bisküvi ve kek ile beraber tüketebilirsiniz.

Hazır Sıcak Çikolata Sağlığa Zararlı mıdır?

Tropikal Theobroma kakao ağacı tohumlarından elde edilen çikolatanın; insana mutluluk veren, stresten arındıran bir yapısı vardır. Bunun yanı sıra beden sağlığı üzerinde de birçok etkileri olduğu kanıtlanmıştır. Yapısında bulunan maddeler, çok sayıda hastalığa iyi gelmesini sağlar. İçeriğinde bulunan theobromine adlı madde, öksürüğün azaltılmasında etkilidir.

Polifenol flavanoid maddesi ise beyin sağlığının korunmasına ve tansiyonun dengelenmesine fayda sağlar. Bunun dışında kalp damar rahatsızlıkları, kanser gibi hastalıkların önlenmesinde de olumlu etkileri olduğu yapılan araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır.

Çikolatanın faydalarından yararlanmak için doğru miktarlarda ve kaliteli yapıda olan kakao çekirdeklerinden elde edilen içecekler, tercih edilmelidir.

Hazır çikolata tozlarının sağlık üzerindeki etkileri son derece olumludur. Stresli ve depresif anlarınızda rahatlatıcı etki yapar. Olumsuz düşünceleri zihninizden uzaklaştırarak gevşemenize yardımcı olur. Ruhsal bir arınma için çikolata, birçok uzman tarafından tavsiye edilir. Fakat, her yiyecekte olduğu gibi çikolatanın da aşırı miktarlarda tüketilmemesi gerekir.

Günlük çikolata tüketim miktarının 25 gramı geçmemesi, sağlığınızın herhangi bir zarara uğramaması için önemlidir. Bunun yanı sıra yoğun kakao oranına sahip çikolatalar, şeker içeren ürünlere göre daha sağlıklıdır. Bu nedenle, günde bir bardak sıcak çikolata hem sağlığınızı korumanıza yardımcı olur hem de günün her anında rahatlamanızı sağlar.

Satın aldığınız hazır sıcak çikolataları, doğru koşullarda saklamadığınız takdirde bozulabilir. Bu nedenle, sağlığınıza zararlı bir hal alır. Yapmanız gereken aldığınız ürünleri; serin, kuru ve rutubetsiz ortamda saklamaktır. Bunun yanı sıra ağzının da kapalı tutulması gerekir. Sıcak çikolata tozunun ambalajını açtıktan sonra, cam kavanoz içinde saklayabilirsiniz. Ayrıca, ürünle beraber kullandığınız kaşıkların da kuru olması gerekir.

Sıcak Çikolata Kalorisi Yüksek midir?

Süt, su, kakao, bitter çikolata ve şekerin belirli oranlarda karıştırılması ile hazırlanan sıcak çikolataların kalorisini belirleyen, içerisinde bulunan maddelerin oranıdır. Bazı sıcak çikolata tozlarının içerisinde kakao oranı yoğundur. Şeker bulunan ve şekersiz olarak hazırlanan tozlar da mevcuttur. Şeker oranının yüksek olması halinde kalori miktarı da yükselir. Bir bardak sıcak çikolata kalori miktarı, yaklaşık olarak 300’dür.

Sıcak Çikolata Makinesi Ne İşe Yarar?

Sıcak çikolata makinesi, kalabalık iş yerlerinde, ofislerde ve organizasyonlar sırasında sizi tek tek her bardağa toz ve sıcak su(süt) koyma zahmetinden kurtarır. Karışımı her daim sıcak tuttuğu için istediğiniz her an bu lezzete ulaşmanızı kolaylaştırır.

İçerisinde bulunan karıştırıcı sayesinde topaklanma ya da tozun dibe çökmesi gibi bir durum meydana gelmez. Geniş hacimli bir yapısı ve pratik kullanım imkanı sunan muslukları vardır. Ayrıca, termostatlarından uygun sıcaklık ayarını yapabilirsiniz. Bu ürünlerin temizliği de son derece kolaydır.

En İyi Sıcak Çikolata Tozu Markaları Hangileridir?

Sıcak çikolata tozu tercihinizi yapmanız için piyasada çok sayıda alternatif bulunur. İstediğiniz lezzeti elde edebilmek için her zaman güvendiğiniz markalara ait ürünleri tercih etmeniz gerekir. Çikolata denince ilk akla gelen isimlerden olan Nestle ve kahveleriyle iz bırakan Jacobs, en iyi sıcak çikolata tozu ürünlerini sizlerle buluşturuyor.

Nestle Sıcak Çikolata

Nestle sıcak çikolata ister su ister süt ile hazırlanabilen bir üründür. Marka, bu ürününü pratik kullanım imkanı sunan tekli paketlerde ya da bir kiloluk paketlerde size sunar. Eğer, bu lezzetin uzun süreli tadını çıkarmak istiyorsanız, kiloluk paketleri tercih edebilirsiniz.

Ürün, %85 oranında yağı azaltılmış ve içilebilir çikolatadan meydana gelir. İçeriğinde bulunan diğer maddeler; yağsız süt tozu (%14), tuz, kıvam arttırıcılar (karragenan, ksantan gum, guar gum), aroma vericiler şeklindedir. Bu maddeler, tamamen sağlığa zararsız yapıdadır. Maddelerin kullanım oranları da gerekli test aşamalarından sonra belirlenen en uygun seviyelerde tutulur.

Nestle’nin bu ürünü, süt tozu içerdiği için süt alerjisi olanlara uygun değildir. Bu nedenle, bu kişilerin tüketmemesi gerekir.

Nestle 1 kiloluk ürünün 100 gramında bulunan kalori miktarı 359 kcal’dır. 18,5 gramlık paketlerde satılan ürünün kalorisi 74 kcal’dır. Makul oranlarda tüketildiğinde kilo problemine yol açmaz.

Jacobs Sıcak Çikolata

Jacobs Cocoa Fantasy adlı ürünüyle sıcak çikolata markaları arasında yerini almıştır. Cocoa Fantasy Milk Smooth&Creamy ve Cocoa Fantasy Dark adında sütlü ve yoğun kakaolu olmak üzere iki çeşidi vardır. Bitter çikolata lezzetinden vazgeçemeyenler için Dark özenle seçilen kakao çekirdeklerinin harmanlanması ile elde edilir. Kakao oranı %27’dir.

Milk Smooth&Creamy ürünü ise süt tozu ve kakaonun eşsiz buluşmasıyla üretilmiştir. İçerisinde süt tozunun yanı sıra laktoz bulunur. Laktoz alerjisi ve süt alerjisi olanlar için tavsiye edilmez. Jacobs sıcak çikolata ürünü, sıcak çikolata makineleri ile kullanıma uygun yapıdadır. 1 kg’dan 40 bardaklık içecek çıkmaktadır.

Sıcak Çikolata Fiyatları Ne Kadardır?

Sıcak çikolata fiyatları, marka ve gramaja göre farklılık gösterir. Ürünü web sitemizden uygun fiyatlarla satın almanız mümkündür. Uygun fiyatlı olan bu lezzetten daha uzun süre faydalanabilmek için toptan şekilde satın alabilirsiniz.