Oyun Hamuru

Toplam 16 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Oyun Hamuru Sağlığa Zararlı Maddeler İçerir mi?

Çocukların en sevdiği oyuncaklardan biri olan oyun hamuru, ebeveynler tarafından da en çok tercih edilen ürünler arasında yer alır. Hamurların hem kullanışlı hem de faydalı olması, ebeveynler tarafından tercih edilmesinin en önemli nedenlerindendir. Çocuklar ise özgürce oynayabildikleri ve istedikleri şekle ulaşabildikleri için bu ürünleri sevmektedirler.

Oyun hamuru, farklı amaçlarla ortaya çıkmış bir üründür ve ilk üretimi çok eski tarihlere dayanmaktadır. Farklı alanlarda kullanıldıktan sonra çocuklar için faydaları ile ön plana çıkmıştır. Sanatsal olmayan heykellerin yapımında sıklıkla kullanılan bu modelleme malzemesi, çocukların hayal gücünü geliştirebilme özelliğine sahiptir.

Kırtasiye malzemesi ya da oyuncak olarak satılabilen bu ürün, genellikle anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklara hitap eder. Farklı marka ve modellerin içerikleri değişken olabilir. Bu nedenle sağlık konusu ön planda olmalı ve seçim buna göre yapılmalıdır. Doğrudan cilde temas ettiği için genellikle sağlığa zararlı maddeler içermez. Fakat doğru marka seçimi bu noktada önemlidir.

Oyun hamurları genellikle gıda katkısı, alçı taşı, petrol jölesi, kireç, sitrik asit gibi maddelerden imal edilir. Bu asıl formülde çocuklara yönelik hazırlandığı için zararlı olan maddelerin miktarı en düşük seviyeye indirilmiştir. Özel formüle sahip olan markaların ürünleri ellere herhangi bir zarar vermez. Bu formüller ise un, tuz, su, buğday gibi gıda bileşenleri de içerebilmektedir. Ama en sağlıklı formül dahi yenilebilir değildir. Dolayısıyla hamurların yenilmesi zararlı olabilir ve bu durum engellenmelidir.

Avansas’tan, güvenilir markaların sağlığa zararlı maddeler içermeyen oyun hamurlarına ulaşılabilir. Bununla birlikte hamur ile aynı amaca hizmet edebilen kinetik kum ve parmak boya gibi ürünler de Avansas’ta yer almaktadır. Avansas’ta satışı yapılan markalardan bazıları şöyledir:

  • Faber Castell
  • Play-Doh
  • Pritt
  • LETS
  • Autokit
  • Bu-bu

Oyun Hamuru Uzun Süre Kullanılır mı?

Oyun hamurunun “hamur” olarak nitelendirilmesinin sebebi üretim süreci ve ürünün kıvamıdır. Bunun dışında gıda olarak tüketilen hamur ile çok fazla benzerliği yoktur. Özellikle içerisindeki maddeler önemli ölçüde farklılık gösterir. Bu nedenle normal bir hamur olarak düşünülmemesi gerekir. Normal hamurlar hemen bozulabilir fakat oyun hamurlarının ömrü bir hayli uzundur.

Hamurların klasik oyuncaklar yerine tercih edilme nedenleri arasında daha kullanışlı ve daha uzun ömürlü olmaları yer alır. Ürünün içinde yer alan yağ ve benzeri maddeler, hamurun kurumasını önler ve bu sayede uzun süre kullanmak mümkün olur. Bu tip ürünlerin uzun süre kullanılabilmesi hem ürün kalitesine hem de kullanım şekline bağlıdır.

Öncelikle kaliteli bir marka tercih edilmeli ve uzun süre kurumayan bir model satın alınmalıdır. Alınan oyun hamuru, farklı maddelere maruz bırakılmadan ve karıştırılmadan kullanılmalıdır. Farklı maddeler hamurun kurumasına neden olur ve kullanım ömrü kısalır. Ayrıca oyun sürecinde kullanılan zemin tozlu ve kirli olmamalıdır.

Oyun hamurları genellikle plastik, kapaklı kutularda satılmaktadır. Bu ambalajların dış yüzeyi ve kapak kısımları, hamura şekil verme konusunda kullanışlıdır. Bununla birlikte saklama kabı olarak da kullanılmaktadır. Oynanan hamurların işi bittikten sonra kurumaması için bu kaplara konması ve ağzının kapatılması gerekir.

Kendi ambalajında, ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edilen hamurların kullanım ömrü daha uzun olur. Kaliteli niteliklere sahip olan, kurumayı önleyen maddeler içeren ve doğru bir şekilde saklanan oyun hamurları uzun süre kullanılabilir.

Oyun Hamuru Çocukların Eğitimine Yardımcı Olur mu?

Oyun hamuru hem öğretmenler hem de pedagoglar tarafından önerilen oyuncaklar arasında yer alır. Bunun sebebi, ürünün çocukların eğitimine ve gelişimine katkı sağlamasıdır. Çocuklar hamurları oyuncak olarak görse de aslında son derece etkili bir eğitim aracıdır. Eğlenerek öğrenmek ise en kalıcı ve etkili eğitim yöntemlerinden biridir. Çocuklar bu araç ile öncelikle renkleri öğrenir. Ardından dolaylı yollarla sayıları ve harfleri de kavramaları konusunda yardımcı olur.

Çocukların eğitimine yardımcı olan oyun hamurunun bu konudaki faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Hayal gücünü ve yaratıcı zekâyı geliştirir.
  • Sürekli olarak üretimsel düşünceyi tetikler.
  • Kendi oyuncağını yapma memnuniyeti sağlar.
  • Çocuklar iç dünyalarının yansıması olan şekiller üretirler ve duygularını bu yollar ifade edebilirler.
  • Yaratabilmenin farkına varan çocukların özgüveni artar.
  • Dokunsal bir oyuncak olduğu için dokunma duyusunun gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar.
  • Dokunmanın yanında koku alma ve görme duyuları de gelişir.
  • Görsel zekânın güçlenmesine yardımcı olur.
  • Başta renkler olmak üzere yapılan şekiller ile harfler, rakamlar, hayvanlar, bitkiler ve daha fazlası öğretilebilir.
  • Birleştirilen parçaların bütün oluşturması matematiksel zekâya katkı sağlar.
  • Dikkati ve odaklanma kabiliyetini artırır.
  • Problem çözme yeteneğini kullanmayı öğretir.
  • El becerisi konusunda çocukların yeteneklerin keşfedilmesine olanak tanır.
  • El, bilek ve parmak kaslarının gelişimi için son derece faydalıdır.

Oyun hamurlarının bu kadar çok faydaya sahip olması, ürünün oyuncaktan ziyade okullarda da kullanılan bir eğitim materyali olmasını sağlamaktadır. Anaokulu ve ilkokula giden çocuklar için ebeveynlerden genellikle hamur istenir. Bu hamurlarla okula giden çocuklar, ilgili alanlarda eğitimlerini ve gelişimlerini oyun oynayarak tamamlarlar.

Çocuklar, eğlenerek öğrendikleri bilgileri tam kavradıkları ve unutmadıkları için oyun hamuru, eğitim sürecinde oldukça faydalıdır. Çocukların eğitimine yardımcı olabilen oyun hamuru modellerine ise Avansas üzerinden ulaşabilmek mümkündür. Avansas’tan sipariş edilen hamurlar, belirli bölgelere hızlı teslimat ile ulaştırılır. Bununla birlikte güvenli online ödeme, iade ve değişim gibi avantajlar da mevcuttur.

Oyun Hamuru Fiyatları Uygun mudur?

Oyun hamuru fiyatları, ürünün işlevselliği göz önüne alındığında uygun olarak nitelendirilebilir. Çünkü bu ürünler hem uzun ömürlüdür hem oyuncak olarak kullanılabilir hem de çocukların farklı konularda gelişmesine katkıda bulunur. Yine de her bütçeye hitap edebilen farklı fiyatlarla karşılaşmak mümkündür. Bunun pek çok sebebi olabilmektedir.

Fiyatların her bütçeye hitap etmesi; üretici, formülasyon, paket içeriği, satış noktası gibi pek çok etken faktörün bulunması ile alakalıdır. Üretici firmaların marka değerleri ile birlikte artan fiyatlar, üretim süreci maliyetlerinin de eklenmesiyle şekillenir. Fakat satış fiyatı satış noktası tarafından belirlendiği için aynı ürüne farklı fiyat aralıkları ile ulaşmak mümkündür.

Oyun hamurları hem oyuncak hem de kırtasiye kategorilerinde satışa sunulabilmektedir. Dolayısıyla farklı satıcılardan temin etmek mümkündür. Pek çok üründe olduğu gibi hamurlarda da en uygun fiyatlar, genellikle internet ortamında bulunmaktadır. Avansas üzerinden en uygun oyun hamuru fiyatlarına ulaşılabilir ve kolaylıkla sipariş verilebilir.

Oyun hamurları set hâlinde de alınabilir ve bu sayede daha uygun bir maliyetle elde edilebilir. 6’lı, 8’li ya da 12’li oyun hamuru seti almak, daha fazla renk seçeneği sunar. Set olarak almak, tek tek almaktan daha ekonomiktir. Bu setlerde temel ve ara renklerin çoğu bulunur. Ayrıca birbirine karıştırılabilen modellerle farklı renkler elde etmek de mümkündür.

Bununla birlikte farklı oyun ve aktivitelere olanak tanıyan setler de mevcuttur. Setlerin içerisinde yer alan kalıplar, çocuklara farklı şekiller ve oyuncaklar yapma fırsatı tanır. Bu setler ortalamanın üzerinde fiyatlara sahip olabilirler. Çünkü paket içeriğindeki kalıplar, aynı zamanda oyuncak olarak da kullanılabilmektedir. Kalıp içerikli setler, farklı konseptlere sahip olabilirler. Bu konseptler genellikle mesleklerden seçilir. Dolayısıyla çocuklar hem oyun oynarlar hem de meslekleri tanıma fırsatı bulurlar.