Kuruyemiş

Toplam 28 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Kuruyemiş

Günümüzde tüketim alışkanlıklarının hızla değişmesi ile birlikte sağlığa zararlı atıştırmalıkların yerini hem tok tutan hem de insan sağlığına faydası olan ürünler almaya başlamıştır. Sağlıklı atıştırmalıklar kategorisinde yer alan kuruyemiş, bulunduğu konumu her geçen gün genişleterek geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Kuruyemiş, yediden yetmişe her bireyin severek tükettiği lezzetlerden bir tanesidir.

Günün her saatinde uygun olduğu için her ortama kolayca uyum sağlayarak hoş sohbetlerin en sağlıklı tamamlayıcısı haline gelir. Evde, iş yerinde, arkadaş buluşmalarında ya da ılık bir yaz akşamında; su, meşrubat ya da çay gibi türlü içecek ile birlikte tüketilebilir. Aynı zamanda ara öğünler için son derece ideal bir besindir. Yemek yemeye vakit bulamayanlar ya da ayaküstü atıştırmayı sevenler için de oldukça lezzetli bir alternatiftir.

Kuruyemiş Çeşitleri Nelerdir?

Sağlıklı beslenme listelerinin olmazsa olmazı kuruyemiş hem lezzeti hem de sunduğu farklı seçenekler ile birçok kişinin damak zevkine hitap etmektedir. Siz de tercihlerinize göre kuruyemiş alışverişinizi yapabilir, sağlıklı atıştırmalık dünyasının kapılarını aralayabilirsiniz. Markette, bakkalda, evde ya da iş yerinde, bulunduğunuz çoğu ortamda görebileceğiniz kuruyemiş çeşitlerinden bazıları şunlardır;

Fındık

Fındık, küçük ve sert kabuklu yemiş sınıfında yer alan bir tohumdur. Besin değeri son derece yüksek olup, kararında tüketildiği takdirde oldukça faydalıdır. Bununla birlikte kalorisi yüksektir. Bu nedenle de günde 1 avuç kadar tüketilmesi tavsiye edilir. D vitaminin yanı sıra E, B6, B2 gibi çeşitli vitaminleri de içerir. Folik asit bakımından zengindir ve zengin bir lif kaynağıdır. Acıkmanın önüne geçerek uzun süreli tokluk hissi verir. Bu özelliği sayesinde kilo verme sürecinde de büyük bir rol oynar.

Antep Fıstığı

Sakız ağacı familyasının bir üyesi olan antep fıstığı, en lezzetli ve sıkça tüketilen kuruyemişlerden bir tanesidir. B6 vitamini bakımından oldukça zengin olan antep fıstığı, bağışıklık sistemini güçlendirerek olası hastalıklara karşı koruma sağlar. İçerdiği E vitamini sayesinde cilt sağlığına büyük katkı sağlar. Bunun yanında kolesterolün dengelenmesine de yardımcı olur. Damar sağlığına da olumlu etkileri olduğu için dolaylı olarak kalp sağlığını korur. Yeterli miktarda tüketildiğinde insülin direncini düşürür, böylece diyabet hastaları için sağlıklı bir atıştırmalık haline gelir.

Kaju

Çiğ hali Hint mutfağında son derece popüler olan kaju, kavrulmuş ve tuzlu seçeneğiyle de hem lezzetli hem de sağlıklı bir kuruyemiş alternatifi haline gelmiştir. Zengin bir yağ kaynağı olan kaju, vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitlerini sağlayarak beyin gelişimine katkı sağlar. Vücuttaki kas dokusunun artmasını kolaylaştırarak magnezyum üretimini destekler. İçeriğinde yer alan bakır, kırmızı kan hücrelerinin oluşmasında etkilidir ve böylece iskelet sisteminin dayanıklılığını arttırır. Aynı zamanda kolon kanseri gibi hayati tehlikeye sahip kanser türlerine karşı savunma mekanizması geliştirir. Safra taşı oluşumu riskinin azaltılmasına yardımcı olur.

Badem

Badem; genellikle fındık kategorisinde sınıflandırılmış olsa da gerçekte badem ağacının meyvesinden elde edilir. Badem, LDL (kötü) kolesterol seviyesini düşürerek damardaki toksin miktarının azalmasına yardımcı olur. Böylece her gün düzenli miktarda tüketilen badem, kalp krizi riskini de azaltır. Yüksek kan basıncının sonucunda ortaya çıkan hipertansiyon gibi ciddi rahatsızlıkların azalmasında büyük rol oynar. Cildi, güneşten gelen ultraviyole ışınlarına karşı koruyarak oluşabilecek cilt problemlerinin riskini azaltır. Posa ve yağ bakımından zengin olması sebebi ile kabızlığa iyi gelir. Kalsiyum ve magnezyum içeren badem, kemik sağlığını korunmasına katkı sunarak kemik erimesinin oluşmasını önleyici bir etki gösterir.

Ceviz

Akdeniz ve Orta Asya’dan gelen cevizin en önemli faydalarından biri şüphesiz beyin gelişimidir. Görünümünün de beyne benzemesi ile akılda kalan ceviz, içerdiği çoklu doymamış yağ ve E vitamini ile zihni güçlü tutar.Yoğun miktarda bakır ve Omega 3 yağı içermesi ile cilt sağlığının korunmasına da yardımcı olur. Her gün belirli miktarda tüketilen ceviz, cilt yaşlanmasını geciktirerek hücre yenilenmesini destekler. Kansere sebep olan faktörlerin etkilerini azaltarak hastalığa yakalanma riskini de azaltır.

Kayısı

Özel tekniklerle işlenen ve kurutulan kayısı, geçmişten günümüze sıkça tüketilen kuruyemişlerden bir tanesidir. Demir içeriği bakımından oldukça zengin olan kayısı, anemi tedavisinde sıkça tercih edilir. Lifli bir yemiş olması sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak bağırsak sağlığını korur. İçerdiği yüksek potasyum değeri ile kalp ritmi bozukluklarına fayda sağlar. Bu sebeple her yaştan bireyin yeterli miktarda tüketmesi tavsiye edilir. Karışık kuruyemiş içerisinde de sıkça kullanılan kayısının A vitamini içermesi, göz hastalıklarının oluşumunu azaltıcı bir etki sağlar.

Kuruyemişin Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

Kuruyemiş tüketmek, insan vücuduna birçok fayda sağlar. Doktor ve beslenme uzmanları tarafından sıkça tavsiye edilen kuruyemişin faydaları şu şekildedir;

  • Sindirim Sistemini Düzenler: Lifli yapıları sayesinde vücuda alınan besinlerin bağırsaktan yavaşça süzülmesini sağlar. Süzülen besinlerin sindirimi daha kolay olduğundan bağırsak sağlığı korunmuş olur. Aynı zamanda şişkinlik, kabızlık ve gaz gibi günlük yaşamı etkileyen problemlerin önüne geçilir. Sindirim sisteminin düzenlenmesi ile birlikte kilo vermeyi de kolaylaştırır.
  • Vücudu İçeriden Onarır: Hücre yenilenmesini destekleyen vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Hayati organların gelişiminde de büyük katkı sağlayan kuruyemiş, zihinsel ve bedensel tüm aktiviteleri rahatça yerine getirmenize yardımcı olur.
  • Cilt Güzelliğini Destekler: Kuruyemişlerin sahip olduğu çeşitli vitamin ve antioksidanlar, hücre yenilenmesine yardımcı olarak yaşlanma karşıtı bir rol üstlenir. Renk eşitsizliği, egzama, güneş yanığı gibi birçok cilt probleminin etkilerini azaltır. Aynı zamanda tırnakların güçlenmesinde ve saç dökülmelerinin engellenmesinde de etkilidir.
  • Kalp Sağlığını Korur: İçeriğinde bulunan sağlıklı yağlar; kalp ve damar rahatsızlıklarını azaltarak inme, damar tıkanıklığı ve kalp krizi gibi hayati riskleri kontrol altında tutar.

Kuruyemiş Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kuruyemiş satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterler, tazelik ve kalitedir. Kaliteli olanlar; rengi, kokusu ve tadı ile kolayca fark edilir. Online kuruyemiş alışverişinde bu kriterleri, ürün elinize ulaştığı anda kontrol edebilirsiniz. Dilinizde acı bir tat bırakan ve kokusundan hoşlanmadığınız ürünler, genellikle ihtimalle bayatlamış ve tarihi geçmiş kuruyemişlerdir.

Dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan bir tanesi de ambalaj tasarımıdır. Dayanıklı ve ışık almayan tasarıma sahip kuruyemişler, uzun ömürlü olmaya elverişlidir. Aynı zamanda kilit mekanizması ile üretilen modeller, hava ile temasın kesilmesini önleyerek tüketim süresini uzatır. Web sitemizde yer alan Peyman kuruyemiş çeşitleri, kilitli poşet yapısı ve sağlam ambalajı ile uzun süren tazeliği sofralarınıza taşır.

Kuruyemiş Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kuruyemiş fiyatları birçok değişkene bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu değişkenlerden ilki kuruyemiş çeşididir. Örnek olarak antep fıstığı ve fındığın fiyatları birbirinden farklı olabilir.

Arz ve talep faktörü de fiyatların belirlenmesinde rol oynar. Piyasada az miktarda bulunan bir kuruyemişin fiyatı ile daha kolay bulunanın fiyatı aynı olmayabilir. Bununla birlikte fiyatlar, markadan markaya da değişiklik gösterebilir. Ambalaj tasarımı, dayanıklılık, kalite gibi birçok farklı unsur; fiyat politikasını belirleyen kriterlerdendir.

Siz de hemen sayfamız üzerinden kuruyemiş çeşitlerimize bakabilir, Avansas’ın taze ürünleri ve bütçe dostu fiyatlarını inceleyerek dilediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.

"