Fihristler

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Fihrist Nedir? Fihrist Ne Demek?

Fihrist, çok uzun yıllardır kullanımda olan ve bilgi kaydı için kullanılan bir çeşit defterdir. Özellikle iş yerleri için geleneksel bir araçtır ve bilgi kaydı için hangi teknolojik alet kullanılıyor olursa olsun, hemen her iş yerinde bir tane vardır. Peki, fihrist ne demektir?

Türkçeye Farsçadan geçmiş olan bu kelime, aslında yazılı ya da görsel içerikleri barındıran dosyaların içinde yer alanların yazılı olduğu liste, içindekiler anlamına gelir. Katalog anlamı da taşıyan bu kelime, bilgi kaydı yapılan defterlere de isim olarak verilmiş durumda. Öyleyse fihrist nedir?

Fihrist, pek çok farklı kullanım amacına hizmet eden, alfabetik sıralamayla kayıt tutmaya yarayan bir defter türüdür. Sayfa kenarlarında ise ilgili sayfaya kolayca gitmeyi sağlayan harfli basamaklar vardır. Türkçe olanlarda 28 harf basamağı bulunur. Bu defterler genellikle çizgili sayfalı ve sert kapaklıdır. Renkleri ve boyutları değişkenlik gösterebilirken uzun süreli kullanıma uygundurlar.

Fihrist Defter Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Fihrist defterler farklı türlerde üretilir. Bu farklı türler, farklı kullanım amaçlarına hitap eder. En sık kullanılan defter türlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Telefon fihristi
  • Ticari fihrist
  • Yabancı dil kelime fihristi

Farklı türdeki defterlerin, boyutları ve içerisindeki yazı alanları da farklılık gösterir. En çok kullanılan türlerden birisi telefon fihristidir. Bu türün kullanım amacı, telefon numarası kaydı tutmaktır.

Ticari defter görevi gören türler ise iş yerlerinde sıklıkla bulundurulur. Bu türün kullanım amacı, işletme ile ilgili kayıtları tutmaktır. Müşterilerin ad-soyad bilgileri, adresleri, telefon numaraları bu deftere kaydedilebilir. Ayrıca gelir ve gider kalemleri, alınan ve verilen siparişler gibi kayıtlar tutmak için de oldukça kullanışlıdır.

Özel ihtiyaçlar için de çeşitli amaçlarla kullanılan bu defterler, ajanda fihrist ve çalışma defteri olarak da kullanılabilir. Alfabetik sıralanmış harf basamaklarına sahip olduğu için özellikle kelime bazlı çalışmalar ve yabancı dil çalışmaları için uygundur. Böylece, bir kişisel sözlük oluşturulabilir.

Telefon Fihrist Defteri Nasıl Kullanılır?

Telefon fihrist defteri kullanırken asıl amaç, adından da anlaşılacağı üzere telefon numarası kaydıdır. Numarası kaydedilecek kişinin adının baş harfi olan basamak pratik bir şekilde açılır. Açılan sayfaya, kişinin adı ve soyadı ile birlikte sabit ve cep telefon numarası yazılır. Kaydedilecek numaranın sahibi yakından tanınıyorsa soyad yazmaya gerek de kalmayabilir. Günlük kullanıma uygun olan modeller daha küçük boyutlarda üretildiği için bu şekilde kullanmak alan avantajı sağlayabilir.

Telefon defterleri sadece evlerde değil iş yerlerinde de kullanılır. İş yerleri için kullanılacaksa, daha büyük boyutlarda olan modeller tercih edilmelidir. Çünkü işletmede müşterinin isim ve telefon numarası bilgileri ile birlikte mail adresinin de kaydedilmesi gerekebilir. Ayrıca bir müşterinin birden fazla telefon numarası da olabilir.

Telefon numarası kaydı için kullanılacak defterlerin boyutları da çok önemlidir. Tercih sırasında boyutlara dikkat edilmelidir. Genellikle çekmecede saklanan telefon defterlerinin çekmecelere sığabilecek boyutlarda olması gerekir. Aksi halde, kaybolma ihtimali ortaya çıkabilir.

Avansas’ta Bulunan Fihrist Defterlerin Satır Araları Yeterli midir?

Fihrist tercihinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi satır aralarının genişliğidir. Her tür ve modelin kendine göre bir satır aralığı bulunabilir. Bu nedenle kullanım amacının, uygulamayı zorlaştırmayacak genişlikte satır aralığına sahip defterler tercih edilmelidir.

Seçilen defterin satır aralıklarının dar olması, kaydedilmek istenilen bilgilerin tamamını kaydetmeyi engeller. Daha fazla satır ve sayfa kullanımına sebep olur ve bu durumda defterin kullanım ömrü de kısalır.

Avansas, her üründe olduğu gibi fihristlerde de en çok seçeneği sunan alışveriş platformlarından biridir. Her ihtiyaca yönelik farklı fihrist seçenekleri en uygun fiyatlarla Avansas’ta bulunabilir. Satışa sunulan defterlerin satır aralıkları da çeşitlilik arz etmektedir. Kullanım amacına uygun satır aralığına sahip defter, listelenen ürünler arasından seçilebilir ve güvenle satın alınabilir.

Avansas’tan satın alınacak bu kayıt defterlerinin satır aralıkları, boyutlarıyla da ilişkilidir. Portatif kullanım için ideal olan küçük boyutlu defterlerin satır aralıklarının da küçük olma ihtimali vardır. Bu nedenle, satır aralığını hesaplarken boyutu da dikkate almak faydalı olur.

Avansas’ta Satılan Fihrist Modelleri Kaliteli ve Dayanıklı mıdır?

Avansas, en kaliteli ürünlerin uygun fiyatlarla satın alınabildiği bir platformdur. Avansas’ın satmak için seçtiği ürünlerde öncelik her zaman kalitedir. Dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım süresine sahip ürünleri satışa sunan Avansas, aynı politikayı fihrist çeşitlerinde de uygular.

Avansas’ta satılan fihrist modelleri, yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiştir. Her zaman seçkin markalara yer veren Avansas, kullanıcılarını yarı yolda bırakmayacak modelleri satış listesinde bulundurur. Avansas’taki fihristler kalın ve dayanıklı kapaklara sahiptir. Bu kapaklar genellikle sert kartonlardan üretilir.

Kalın ve sert kapakların dayanıklılığını artırmak için üzeri ciltle kaplanır. Bu ciltler genellikle suni deriden oluşur. Ayrıca bez ciltler de mevcuttur. Kapakların ciltlenmesi hem defteri hem de iç sayfaları korur. Defterlerin ciltleri deforme olmaya karşı son derece dirençlidir. Kullanımı uzun yıllara yayıldığı için formunu uzun süre koruması ve yıpranmaması gerekir. Cilt, bu görevi tam anlamıyla karşılar.

Avansas’tan satın alınabilen kayıt defterlerinin hem ciltleri hem de iç sayfaları dağılmaya karşı özenle dizayn edilmiştir. Sayfalar kopmaz ve yazım sırasında parçalanmaz. Şık tasarımlı ve renk seçenekleri bulunan bu defterlere, Avansas güvencesi ve avantajlarıyla sahip olunabilir.

Bayındır Fihrist

Bayındır fihrist, bu tip defterler konusunda yıllardır en çok tercih edilen markalardan biridir. Ürettiği kullanışlı, kaliteli ve dayanıklı defterler sayesinde her zaman üst sıralarda yer alan bir marka olan Bayındır’ın, farklı kullanım amaçlarına hitap eden değişik modellerini piyasadadır. Aynı zamanda, Avansas’ta da uygun fiyat avantajlarıyla satıştadır.

Bayındır’ın ticari kullanım için olan ve telefon numarası kaydı için kullanılan iki farklı temel modeli vardır. Telefon ve bilgisayarlara kaydedilen telefon numaralarının kaybolma riskine karşı piyasaya sürülen telefon defterinin her harfi 4 yapraklıdır. Boyutları ise 14 cm x 20 cm ölçülerindedir.

Ticari kullanıma hitap eden Bayındır defter modeli 17 cm x 24 cm ebatlarında olup her harf için 8 yaprağa sahiptir. Adres bilgilerinin kaydedileceği kısmın sokak ve mahalle gibi sekmelere ayrılmış olması ise kullanışlı ve verimli olmasını sağlayan özelliğidir.

Fihrist Fiyatları Ne Kadardır?

TOBB Güven Damgası’na sahip Avansas’ta her zaman ekonomik seviyelerde olan fihrist fiyatları, pek çok unsurdan dolayı çeşitliliğe sahiptir. Avansas’ın ürün çeşitliliği ve rekabetçi fiyatları arasında da farklı fiyatlar görülebilir. Bunun sebebi, söz konusu ürünlerin farklı türlerde üretilip farklı kullanım amaçlarına hitap etmesidir.

Fiyatları belirleyen en temel unsurlar marka ve kalitedir. Daha kaliteli defterlere her zaman daha fazla ücret ödemek gerekebilir. Ayrıca güven veren markaların ürünlerini almak daha avantajlı olacağı için fiyat detayı göz ardı edilebilir.

Fihrist fiyatları defterlerin kalınlıklarına göre de değişkenlik gösterir. Buradaki detay, defterdeki her harf başına kaç yaprak ayrıldığıdır. Çoğunlukla 28 basamaklı olan defterlerdeki bu yaprak sayıları, defterin toplam sayfa sayısının kaç olduğu bilgisini verir. Yaygın kullanılan defterlerin yaprak sayıları genellikle şu şekildedir:

  • 4 yapraklı
  • 8 yapraklı
  • 10 yapraklı

Modele göre farklı yaprak sayılarıyla da karşılaşılabilir. Defterin kullanım alanı yaprak sayısına göre değiştiği için fiyat belirlenirken bu detay da göz önüne alınır. Ayrıca defterlerin kağıt türleri, boyutları ve cilt yapılarına göre de farklı fiyatlar belirlenebilir.