Maket Kartonu

Toplam 3 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Maket Kartonu Nedir?

Mimari maket ve diorama çalışmalarında yaygın olarak kullanılan maket karton ile istenen her türde maket yapabilmek mümkündür. Modern bir görünüme ve sağlam bir yapıya sahip olan maket kartonu genelde kalın malzemeden üretilir ve bu sayede kolay kolay zarar görmez. Maket kartonunun kolay yıpranmaması, yırtılmaması ve uzun süre boyunca yapısını korumaya devam etmesi önemlidir.

Maket kartonunun iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Köpüklü veya köpüksüz maket kartonlarından biri tercih edilebilir. Genelde en çok tercih edilen maket kartonu ise köpüklü maket kartonudur. Ürünün dış kısmında genelde siyah veya beyaz maket kartonu bulunur. İçinde ise köpük yer alır. Katmanlı yapı, kartonun daha sağlam olmasını mümkün kılar ve böylece uzun süre boyunca zarar görmeyecek maketler yapılabilir. Köpüksüz maket kartonunda ise sadece kartona yer verilir ve kartonun arasında herhangi bir malzeme bulunmaz.

Maket kartonları genellikle 5mm kalınlığında üretilir ve bu sayede kolayca zarar görmez. Maket kartonları 10mm gibi daha yüksek kalınlıklıkta olabileceği gibi daha ince formda da olabilir. Yapılacak işin içeriğine ve yapılacak işin büyüklüğüne göre farklı kalınlıklarda maket kartonu kullanılabilir. Kalın olan karton, maket bıçağıyla kesilir ve kartona istenen şekillerin verilebilmesi sağlanır.

Maket kartonları her alanda kullanım kolaylığı ve şık tasarımlarıyla fark yaratmaktadır. Pürüzsüz bir yüzeye sahip olduğu için kartonun yüzeyinde farklı şekiller ve resimler rahatlıkla sergilenebilir. Karton yüzeyine yerleştirilen resim ve fotoğrafların tüm detayları net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Diorama çalışması yaparken karton üzerinde kullanılan renkler, pürüzsüz yüzey sayesinde harika bir görüntüye kavuşur.

Maket kartonu sağlıklı ve kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir. Yüksek kaliteli malzeme kullanımı sayesinde kartonun kullanım ömrü de çok uzun olmaktadır. İçeriğinde sağlığa zararlı bir materyal bulunmayan maket kartonunu her yaş grubundakiler gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Farklı renk seçenekleri olsa da en çok tercih edilen maket karton renkleri beyaz ve siyah gibi ana renklerdir. Göze hoş görünen bu renklerdeki maket kartonlar ile birbirinden güzel görünen projeler yapılması mümkündür. Kartonlar başlı başına bir maket yapmak için kullanılabildiği gibi fotoğraf ve resim gibi görsellerin sergilenmesinde de yardımcı olur. Maket kartonu her ne amaçla kullanırsanız kullanın, sağlam ve şık görüntüsü ile beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Maket Kartonunun Kullanım Alanları Nelerdir?

Maket kartonların çok farklı kullanım alanları mevcuttur. Genellikle mimari çalışmalar yapılan ofislerde maket kartonundan faydalanılmaktadır. Projelerin görsel olarak iyi şekilde yansıtılması ve gerçeğe uygun olarak gösterilebilmesi için maket kartonu kullanımı önemlidir. Proje tam olarak makete aktarıldığında müşterilerin ilgisi de daha yoğun olmaktadır. Hazırlanan maketlerin kalıcı olması ve bazı durumlarda yıllarca dayanıklılığını koruması gerekir. Bu gibi durumlarda maket kartonu kullanarak maketin sağlamlığını korumak mümkündür.

Fotoğrafların ve resimlerin tablo haline getirilmesi sürecinde de maket kartonundan faydalanılmaktadır. Ayrıca posterlerin sert yüzeye basılmasında yine maket kartonları kullanılır. Bu özellikleriyle ek olarak baskı atölyelerinde maket kartonlar kendilerine yer bulabilmektedir. Maket kartonu, fotoğraf ve resim sergilerinde sanatçıların sıklıkla tercih ettiği bir üründür. Uygun fiyatlı olması, kolay bulunabilirliği ve malzemenin sunduğu özellikler, sanatçıların maket kartonu tercih etmesinin en büyük nedenlerindendir.

Müze gibi alanlarda maket kartonu kullanılarak farklı eserler gösterilebilir. Örneğin diaroma ile tarihten bir sahne canlandırılabilir veya tarihi yapılar maket karton ile yeniden oluşturulabilir. Kraf maket kartonu gerçekçi görüntüye sahip maketler yapılabilmesine olanak sağlar. Maket kartonu kullanılarak eserlerin minyatür hâli oluşturulabileceği gibi istendiği takdirde gerçek boyutlarda yeniden yapılması da mümkün olur.

5 milimetre kalınlığındaki maket kartonun kalınlığı genel olarak birçok maket projesi için yeterli olmaktadır. Bu kalınlıktaki maket karton kırılmadan ve deforme olmadan istenen her türlü projede kullanılabilir. Yapısı gereği nemden etkilenen maket kartonunu nemden uzak tutar ve uygun koşullarda saklarsanız yıllarca kullanabilirsiniz.

Ürünün kalınlığı arttıkça dayanıklılığı da aynı şekilde artmaktadır. Yüksek dayanıklılık gerektiren projelerde daha kalın maket kartonu ürünlerinden satın alabilirsiniz. Eğer projenizde hafif ve ince tasarımlı maket kartonu kullanmak istiyorsanız ince yapıdaki kartonları satın almayı düşünebilirsiniz. İnce olan maket kartonlarında genelde köpük kullanılmamaktadır. Ürünün inceliğini sağlayan da tam olarak budur. Karton inceldikçe dayanıklılık az da olsa düşebilir. Bunun için projenizde kullanacağınız maket kartonunu seçerken projenizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Maket kartonu işte, evde veya okulda kullanabilirsiniz. El işi becerilerini geliştirmek isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği okul ürünleri arasında yer alan maket kartonu, uygun fiyatlı olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. Modern ve şık bir görüntüye sahip olan maket kartonu ile birbirinden farklı projeleri hayata geçirmek mümkündür.

Maket kartonu, okuldaki maket projeleri için oldukça uygun bir üründür. Kolayca kırılmayan bir yapıda olduğu için her yaştan öğrenci maket kartonu ile kendi maketini kolayca yapabilir. Sağlam bir yapıda olmasıyla birlikte kolayca taşınabilen ve kesilebilen maket ile hayalinizdeki maketi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Dayanıklı malzemeden üretildiği için maketin okula taşınırken veya eve getirilirken zarar görme ihtimali çok azdır. Maketi tamamladıktan sonra gönül rahatlığıyla istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.

Maket Kartonları Dayanıklı mıdır?

Maket kartonları son derece dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilir. Kartonun dayanıklı olması, çalışmanın her aşamasında avantaj sağlar. Kartonla projeyi hazırlarken bu sağlamlık sayesinde sorunsuz bir şekilde maket tamamlanabilir. Tamamlanan maket, dayanıklı karton kullanıldığı için uzun bir süre boyunca bütünlüğünü korumaya devam eder ve kolayca deforme olmaz. Maket kartonların yıpranma payı çok azdır. Maketler devamlı olarak temas edilen ürünler olmadığı için yapıldıktan sonra kolayca muhafaza edilebilir. Uygun nem koşullarında ve dış etkenlerden korunmuş bir şekilde saklandığında maket kartonları yıllarca sağlam kalmaya devam eder.

Dayanıklı yapısıyla ön plana çıkan maket kartonu, kolay kesilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Maket bıçağı kullanılarak istenen ölçülerde kesilebilen kartonun parçaları farklı projelerde kolayca kullanılabilir. Projenin yapım aşamasında dayanıklı yapısı sayesinde zarar görmeyen maket kartonu, bu sağlam yapısını uzun süre boyunca korur ve kullanım süresi boyunca kolay bir şekilde zarar görmez.

Maket Kartonu Fiyatları Uygun mudur?

Maket kartonu fiyatları oldukça uygundur. Avansas internet sitesi üzerinden istediğiniz özelliklerde maket kartonu uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Modern ve şık tasarıma sahip olan maket kartonlarını istediğiniz her türlü projede kolayca kullanabilirsiniz.

Maket kartonlarının fiyatlarını etkileyen birkaç ana unsur bulunmaktadır. Karton kalınlığı arttığında maliyetler de arttığı için fiyatlar yükselebilir. Ayrıca kartonun köpüklü veya köpüksüz olması da maliyeti etkileyen faktörlerdendir. Belirli ölçülerde satılan kartonun ölçüsü arttıkça fiyatlarda da aynı oranda artış yaşanabilmektedir. Kartonun fiyatları farklılık gösterse de genel olarak uygun seviyelerdedir. İhtiyacınıza uygun nitelikte, uygun fiyatlı maket kartonlarını avansas.com adresinde kolayca bulabilir ve satın alabilirsiniz.

Avansas’tan maket kartonu temin etmek oldukça avantajlı bir tercih olacaktır. İnternet sitesinde farklı özelliklere sahip maket kartonları arasından dilediğinizi seçebilir ve sepetinize ekleyebilirsiniz. Aldığınız ürün, hızlı teslimat bölgelerine 1 iş günü içerisinde ulaştırılmaktadır. Böylece projeleriniz için maket kartonu almanız gerektiğinde günlerce beklemenize gerek kalmaz.