Ürün Kodu: 52205
Ürün Barkodu: 8690627023500
Product State: A0

Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr

Product State: A0
Öne Çıkan Özellikler | Ürün Açıklamasına Git
  • 500 gr özel teneke kutu
  • Özenle kavrulmuş zengin aroma
  • En kaliteli kahve çekirdekleri
  • Geleneksel kahve lezzeti
  • Kurukahveci Mehmet Efendi tecrübesi

Ürün Hakkında

Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodu olan Türk Kahvesinin özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramı ve kendine özgü bir geleneği vardır. 1871 yılından bu yana, kahve üretimine bir sanat gibi yaklaşan Kurukahveci Mehmet Efendi geleneksel hale gelen bilgi ve tecrübesi sayesinde bizlere kahve keyfi sunmaya devam ediyor.

Kurukahveci Mehmet Efendi  Türk Kahvesi 500 gramlık teneke kutusuyla bu keyfi yaşamak çok kolay! Evde veya işyerinde kendinizi ya da misafirlerinizi kahve keyfi ile buluşturmak için yapmanız gereken tek şey hemen Avansas.com’a gelip sipariş vermek.

 

 

Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr 

 

Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr ürün, kaliteli ve zengin aromaya sahip kahve çekirdekleri kullanılarak üretilmiştir. Kahve çekirdeklerinin ustalıkla kavrulması ve ince öğütülmesi ile birlikte farklı pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanan, kendine has tadı ve kokusu ile etkisi altına alan geleneksel bir içecek türüdür. Sevilerek içilen bu lezzet ekim, hasat, işlenme, kurutma, ayıklama, kavurma gibi zorlu işlemlerden geçerek sofralarda yerini alır. 

 

Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr Kahve Bayatlar mı?

 

Öğütülmüş veya çekirdek halde bulunan kahvenin içeriğinde lipit ve amino asit gibi bileşenler bulunur. Bu bileşenler, ışık veya oksijen gibi etkenlere maruz kaldığı durumlarda kahvenin tat ve dokusunda bozulmalara ve kahvenin kısa süre içerisinde bayatlamasına neden olur. Bayatlamanın önüne geçebilmek için saklama koşullarına dikkat edilmesi gerekir. Kahve kısa süre içerisinde tüketilecek ise teneke kutu içerisinde bekletilmesinde bir mahsur yoktur. Eğer kısa süre içerisinde tüketim sağlanmayacaksa, tazeliğini muhafaza edebilmesi açısından kahvenin cam bir kavanoz içerisine aktarılması gerekebilir. Kahve, cam kavanoza aktarıldıktan sonra kavanoz ışık geçirebileceğinden güneşte bırakılmamalıdır. Aynı zamanda da ısıya maruz kalıp, tadında değişikliğe neden olabileceği ocak kenarlarına da konulmamalıdır.
 

Türk Kahvesi Bayatlamadan Nasıl Saklanır?

 

Kahve, kolay bayatlayabilir özelliğe sahip bir ürün olduğundan, bayatlamaması, tadını ve lezzetini koruyabilmesi için 

 

 

Direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalı

Konulduğu kutunun ağzı kapalı olmalı

Nemli ortamda bulundurulmamalı

Havayla teması engellenmeli

Kuru yerde saklanmalı

Oda sıcaklığında bekletilerek tüketilmeli 

Saklandığı alan serin ve karanlık olmalı.

 

Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 

Kahvenin bayat mı ya da taze mi olduğunu anlayabilmek için bir tutam kahveyi elinize alabilir ve birbirine yapışıp yapışmadığını kontrol edebilirsiniz. Kahve birbirine yapışmıyor ve dağılıyorsa taze olduğu anlamına gelir. Taze kahve, kokusu ile de anlaşılabilir ve kahveden gelen koku onun içinde aroma olduğunu ve tazeliğini koruduğunu gösterir. 

 

Türk Kahvesi Buzdolabında Saklanır mı?

 

Açık veya kapalı halde bulunan kahve doğru şekilde saklanmazsa bayatlayabilir, tat ve dokusu değişebilir. Kahvenin doğru şekilde saklanması, bayatlamadan tüketilebilmesi için gerekli bir durumdur. Kahvenin açılmış ya da kapalı halde buzdolabında saklanmaması gerekir. Buzdolabına konulduğu takdirde nemi çekeceğinden tat, aroma ve kokusunda değişikliğe neden olabilir.

 

Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr Tüketimi Nasıl Olmalı?

 

Kahvenin faydalarından yararlanabilmek için tüketimi sırasında aşırıya kaçılmaması ve zararlı etkilere neden olmaması için gün içerisinde iki fincandan fazla tüketilmemesi gerekliliğine dikkat edilmelidir. Her gıdanın bir raf ömrü olduğu gibi kahvenin de son kullanma tarihi dikkate alınarak vaktinden önce tüketilmesi sağlanmalıdır.           

        

Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr Nasıl Hazırlanır?

 

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan kahvenin pişirilmesi sırasında farklı yöntemler kullanılabilse de pişirilmek için hazırlanacak ölçü; kişi sayısına göre belirlenir. Her fincan için aynı miktarda cezve içerisine su, her fincan için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı da şeker ilave edilerek karıştırılması sağlanır. Hazırlanan karışım, kısık ateşte kaynamaya bırakılması ve karıştırılmaması gerekir. Kahve kaynamaya başladıktan sonra ortaya çıkacak köpüğü alabilir ve fincanlara ekleyebilirsiniz. Bir taşım daha kaynatılan kahveyi ocaktan alarak fincan üzerlerine dökerek servisinizi tamamlayabilirsiniz. Kahvenin bol köpüklü olmasını isterseniz, kahveyi hazırlarken kullandığınız suyun soğuk olmasına dikkat edebilirsiniz.

Tadını ve lezzetini özenle kavrulan kahve çekirdeklerinden ve içerisinde bulunan aromalardan alan Türk Kahvesi, Kurukahveci Mehmet Efendi tecrübesi ile lezzetine lezzet katıyor. Siz de bu eşsiz lezzetten keyifle yudumlamak isterseniz, Avansas aracılığı ile hemen Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr ürün satın alabilirsiniz. 

 

 

 

Teslimat


699 TL ve üzeri siparişlerinizde teslimat bedava! Belirli bölgelerden verilen siparişlerde kendi araçlarımız ve personelimiz ile 1 iş gününde teslimat
Bölgenize teslimat süresini öğrenmek için lütfen il, ilçe ve mahalle seçimini yapın

İade

14 gün içinde iade etmek veya değiştirmek istediğiniz ürünlere kolay iade imkanı sunuyoruz! İade ve değişim işlemlerinizde yapılması gerekenler:

1
İade/Değişim Sürecine Başlayın

Hesabım altında yer alan Siparişlerim sayfasına girin ve seçtiğiniz sipariş için iade/değişim butonuna basın.

2
Ürünleri Seçin

Talep oluşturmak istediğiniz ürünlerle beraber iade veya değişim nedeninizi ve ürün adedini seçin.

3
Talebinizi Oluşturun

İş yeriniz adına yaptığınız alışverişlerde düzenlediğiniz iade dekont/faturanızı ekleyin ve talebi oluşturun.

Ödeme Seçenekleri

Bu ürün için taksit seçeneği bulunmamaktadır.

Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi Teneke Kutu 500 gr
237,90 TL
KDV
DAHİL

Neden Avansas?


1 milyon’dan fazla müşterinin bizi tercih etmesinin bir çok sebebi var!
TOBB Güven Damgası

İşyerinizin güvenli alışveriş yeri!

Rekabetçi Fiyatlar

Sürekli uygun fiyatlar

Güvenilir Hizmet

Her aşamada özdenetim

Kolay Sipariş

Kullanıcı dostu ara yüz ile sorunsuz alışveriş deneyimi

Hızlı Teslimat

1 iş gününde, güvenli gönderim

Ürün çeşitliliği

7500’den fazla ürün çeşidi

Kolay İade

Kolaylaştırılmış iade süreçlerimizle alışveriş yaparken içiniz hep rahat.