Resim Malzemeleri

Toplam 79 sonuç
BunlarıBiliyor muydunuz?

Tonerlerin, mürekkebi toz halinde püskürttüğünü ve modeline göre 6000 sayfaya kadar çıktı verebildiğini biliyor muydunuz?

Duyguları ifade etmenin pek çok yolu olsa da özellikle çocuklar kendilerini en kolay resim yaparak ifade ederler. Çizdikleri resimler, resimlerin boyutları, kullandıkları renkler hepsinin bir anlamı vardır ve çocukların iç dünyalarını keşfetmemiz için bizlere önemli ipuçları sunarlar. Resim sadece çocukların değil yetişkinlerin de kendi içlerini döktükleri adeta terapi yöntemi olarak kullandıkları bir yoldur. Yeteneklerinizi keşfetmenizi sağlayan ve hayallerinizdeki sahneleri gerçeğe dönüştürmenin bir aracı olan en kaliteli resim malzemelerini işyerinin alışveriş yeri Avansas’ta bulabilirsiniz.

Rengarenk ve Canlı Renkler

Yüksek pigmentasyona sahip boya çeşitleri, kullanıldıkları yüzeyde çok daha canlı renkler olarak yansırlar. Yumuşacık, pürüzsüz ve akışkan yapısı ile özellikle de çocukların yaratıcılığını destekleyen boya türleri, halihazırda zaten keyifli bir aktivite olan boyamayı çok daha eğlenceli bir hale getirir. Akrilik, guaj ve yağlı boya türleri birbirine karıştırıldığında ya da su ile seyreltildiğinde ortaya daha farklı renklerin çıkmasını sağlarlar.

Çocuklar için Sağlıklı Kullanım

Resim malzemeleri alışverişinde ebeveynlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de satın alacakları ürünün sağlığa zararlı noktaları olup olmadığıdır. Özellikle de ilkokul çağındaki çocukların renklerle ve resimlerle tanışmasına bir aracı olan resim malzemeleri, doğru marka seçildiği takdirde çocukların kullanımı için uygundur. Özellikle de EN71-1, EN71-2, EN71-3, EN71-7 testlerinden geçmiş olan resim malzemeleri, ciltte herhangi bir irritasyona neden olmaz ve sağlığa zararsızdır.

Farklı Kullanımlar için Uygun Boya Çeşitleri

  • Akrilik Boya: Akrilik boya elyaftan üretilen su bazlı bir boya çeşididir. Sudan etkilenmediği için ahşap, kağıt, cam gibi pek çok yüzeyde uzun süre kullanılabilen dayanıklı bir üründür. Ayrıca ellere bulaştığı zaman da zarar vermez, su ve sabun yardımı ile kolayca çıkartılabilmektedir. Akrilik boya kullandığı zaman koku yapmaz ve kullanıldığı zeminde kısa sürede kuruduğu için sık tercih edilmektedir.
  • Guaj Boya: Guaj boya kapatıcı özelliği çok olan, su ile inceltilerek kullanılan su bazlı bir boya türüdür. Guaj boya; karikatür, kitap, afiş ve resimlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Guaj boyada kullanılan suyun miktarı elde edilecek boyanın türünü etkilediği için su kullanıma dikkat edilmelidir. Guaj boyaya fazla su eklenmesi guaj boyanın sulu boya, suyun az eklenmesi ise yağlı boya etkisi göstermesine sebep olmaktadır.
  • Kuru Boya: Resim yapmaya başlandığında kullanılan boya çeşitlerinden ilki kuru boya kalemleridir. Resim yaparken kullanılacak olan resim kağıdının kalınlığına göre boya kalemleri tercih edilmelidir. Kuru boyaların içeriğinde zararlı maddeler yoktur dolayısı ile çocuklar için kullanıma uygundur. Ayrıca kuru olduğu için yüzeylere bulaşmadan kolayca kullanılabilmektedir.
  • Keçeli Boya Kalemi: Keçeli kalemlerin ucu keçeden üretilmiş liflerden oluşmakta bu özelliği ile çizim ve boyama için oldukça uygundur. Kalıcı boyama özelliğine sahip keçeli kalemler canlı renkler kullanarak resim yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir boyadır. Özellikle okullarda sıklıkla kullanılan keçeli kalemler ile rengarenk ve parlak resimler yapabilirsiniz.
  • Pastel Boya: Pigmentlerin tebeşir ve suyla karıştırılarak hamur kıvamına getirilmesi ile oluşmaktadır. Kapatıcı ve kolay boyama özelliğine sahiptir. Bu nedenle çocuklar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Pastel boya ile boyama yaptıktan sonra parmak veya boya yayıcı aparat ile farklı renkler ve desenler oluşturulabilmektedir.
  • Parmak Boyası: Parmak boyaları zihinsel ve motor becerilerin eş zamanlı geliştirilmesini sağlayan boya türüdür. Akışkan bir yapısı olması nedeni ile başka malzemelere ihtiyaç duymadan doğrudan kullanılabilmektedir. Sağlığa zararlı maddeler içermediği için anaokulundan itibaren birçok okul kademesinde kullanılabilmektedir.
  • Sulu Boya: Sulu boya şeffaf ve kısa sürede kuruyabilen bir boya çeşididir. Kullanırken su, fırça gibi bazı malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Açık renkli kağıtlar üzerinde kullanılması kullanılmak istenen rengin daha belirgin olmasını sağlar. Kaliteli pigmentlerden üretilmiş sulu boyalar ile daha canlı ve güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.
  • Yağlı Boya: Yağlı boyaların en temel özelliği zeminin daha önce hangi boya ile boyanmış olmasından bağımsız olarak zemindeki rengi kapatarak pürüzsüz bir sonuç ortaya koymasıdır. Yağlı boyalar birçok zeminde fırça ya da rulo yardımı ile kullanılmaktadır. Yağlı boyalar içeriğindeki bazı maddelerden dolayı zarar verebilmektedir. Bu nedenle yağlı boyanın kullanıldığı odanın mutlaka havalandırılması önerilir.

Resim Araç Gereçleri

  • Resim Paleti: Birçok boyanın kolayca karıştırılmasında kullanılan bir malzemedir. Kullanım amacına göre farklı şekilleri ve çeşitleri bulunmaktadır.
  • Resim Defteri ve Resim Kağıdı: Resim yaparken kullanılan kağıdın kalitesi yapılan resmin kalitesi ile doğru orantılıdır. Bu nedenle 1. sınıf hamurdan üretilen resim kağıtları ve defterleri tercih edilmelidir.
  • Resim Fırçası: Guaj, sulu boya gibi boyalar için olmazsa olmaz resim fırçasıdır. Resim fırçalarından kaliteli kıllardan üretilen, su tutma ve boya depolama kalitesi yüksek olanlar tercih edilmelidir.
  • Tuval ve Şövale: Yağlı ve akrilik boya kullanırken tercih edilen tuval, homojen emici özelliği olan dokulu tuval bezinden oluşmaktadır. Tuvalin konulduğu şövalelerin de dayanıklı malzemelerden üretilmiş olması önemlidir.

Duygu ve düşüncelerin yaratıcılıkla harmanlandığı resimler yapabilmek için gerekli malzemeleri güvenilir ve kaliteli online alışverişin adresi Avansas’tan tek tıkla yapabilirsiniz.