Sıkıştırmalı Dosya

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Fonksiyonel Dosya Nedir?

Fonksiyonel dosya; ofis ortamında, iş yerinde, okullarda, resmi evrakların söz konusu olduğu her türlü kurum ve kuruluşlarda evrakların yıpranmaması için kullanılan dosyalama gerecidir. Belgelerin saklanması, kaybolmaması için çeşitli işlevsel özelliklere sahiptir.

Farklı ebatlara, modellere ve özelliklere hâkim olan bu tür dosyaları seçerken kullanım alanına ve yapılan işlerin özelliğine göre tercih etmek gerekmektedir. İşinizi oldukça kolaylaştırmaya yarayan bu ürün, başta avukat ve mahkeme dosyaları olmak üzere pek çok evrak dosyalarını da saklamanıza yarayacaktır.

Sıkıştırmalı dosya ve körüklü dosya modelleri, arşivleme faaliyetlerinde tüm belgelerinizi düzenli bir şekilde muhafaza etmenize yardımcı olmaktadır. Hazırladığınız sunum dosyalarınızın ve çıktılarınızın elinizin altında düzenli bir şekilde olmasına katkı sunmaktadır.

Aradığınızı hemen bulmanızı sağlayan, belgelerinize düzenleme imkânı sunan fonksiyonel dosyalar evraklarınızı da dış etkenlerden korumaktadır. Bu dosya türü modelleri arasında en çok tercih edilen, yaylı dosya modelleridir. Hem belgelerinizi düzenli bir şekilde muhafaza etmek hem de düzgün ve tertipli bir şekilde taşımınıza da yardımcı olmaktadır.

Çok sık bir şekilde kullandığınız belge ve bilgilerin masaüstünde, çekmecenizde hemen elinizin altında bulunmasını istiyorsanız fonksiyonel dosyaları kullanabilirsiniz.

Fonksiyonel Dosya Çeşitleri Nelerdir?

Dosya arşivlerini düzenlemek ve çok fazla fatura, makbuzu tertipli bir şekilde saklamak zor olabilmektedir. Bu nedenle belge ve evraklarınızı daha düzgün hale getirmek sizin elinizdedir. Fonksiyonel dosya çeşitlerinden olan sıkıştırmalı dosya ve körüklü dosya ile bu düzeni sağlayabilirsiniz.

Sıkıştırmalı Dosya

Sıkıştırmalı dosya, çalışma notlarınızı, belgelerinizi ve evraklarınızı taşımanıza ve muhafaza etmenize yarayan bir dosya modelidir. Kıskaçlı ve klipsli dosya olarak da adlandırılan bu ürün, öğrencilerin de tercih edebileceği bir dosya çeşididir. Sıkıştırmalı dosya, çalışma hayatında düzenli olmayı seven, önemli bilgi kaynaklarını ve iş planını hep yanında taşımaya özen gösteren kişiler için ideal bir üründür.

Ayrıca sekreterlik olarak da kullanılan çeşitleri, kapaklı ve kapaksız olarak tasarlanmaktadır. Kaliteli plastik ve ahşap olarak üretilen kapaklı sekreterlik modelleri de en çok tercih edilenler arasındadır.

Sırttan veya üstten sıkıştırma mekanizması ile tasarlanan sıkıştırmalı dosya modelleri, odaklanmanıza ve işinize organize olmada yardımcı olacaktır. Plastik, deri, ahşap ve kalın karton malzemeden üretilen dosya çeşitleri; 20, 50, 100 ve bazen 200 sayfa taşıma kapasitesine sahiptir. Sıkıştırmalı dosyalar çoğunlukla A4 ebat ölçülerine göre tasarlanmıştır. Yandan sıkıştırmalı olarak kullanılan dosya modellerinin ise kullanım alanları şu şekildedir:

  • Fiyat Teklifleri
  • Müşteri Listeleri
  • Broşürler
  • Sayım Dokümanları
  • Başvuru Listeleri

Belgelerinizi, evraklarınızı veya notlarınızı bir klips yardımı ile sıkıştırarak dosyalamayı sağlayan sıkıştırmalı dosyalar, farklı malzeme ve tasarımlarla üretilmektedir. Sıkıştırmalı dosya modellerinin çeşitleri şöyledir:

  • Üstten Sıkıştırmalı Dosya
  • Sırttan (Yandan) Sıkıştırmalı Dosya
  • Çift Mekanizma Sıkıştırmalı Dosya

Çift mekanizma sıkıştırmalı modeller, dosyanın iki kapağında yer alan klipslere sahiptir. Klipslerinin biri yandan diğeri üstten olmak üzere iki (çift) klipsli olarak tasarlanmaktadır. Sekreterlik olarak adlandırılan sıkıştırmalı dosya modellerini genellikle yönetici asistanları kullanmaktadır.

Sıkıştırmalı dosyalar belgelerin belirli bir düzen içerisinde delinmeden tutulmasına ve taşınmasına yardımcı olmaktadır. Kullanıcıları genellikle öğretmenler, öğrenciler, sekreterler, ofis asistanları ve işine gereken özeni gösteren tüm çalışanlardır.

Kullanışlı ve ergonomik olarak tasarlanan sıkıştırmalı dosya içerisinde boş kağıtlarınızı, listelerinizi, çizimlerinizi, projelerinizi ve iş teklif notlarınızı kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Telli ve sıkıştırmalı sunum dosyalarının bazı modellerine cep detayı da eklenmektedir.

Şeffaf renkte üretilen sırttan (yandan) sıkıştırmalı dosya modelleri ise rapor sunumlarınız için en ideal ürünler arasındadır. Plastik malzeme ile üretilen dosya modelleri genellikle yandan sıkıştırmalı olup üst kapakları şeffaf, alt kapakları renkli olarak tasarlanmaktadır. Bu dosya modelleri; mavi, gri, kırmızı, yeşil, sarı ve siyah renk seçeneklerini sunmaktadır.

Körüklü Dosya

Körüklü dosyalar her zaman yanınızdan ayırmak istemediğiniz notları ve belgelerinizi pratik bir şekilde taşımanıza yardımcı olmaktadır. Özellikle öğrencilerin dönem ödevlerini ve bitirme tezlerini taşımak için tercih ettiği körüklü dosyalar gayet şık bir yapıdadır.

Ayrıca bu ürün modeli proje sunumları içinde ideal bir dosya çeşididir. Körüklü yapısı sayesinde oldukça geniş ve bölmeli bir iç hacme sahiptir. Bu özelliğinin avantajı ise diğer ince yapıdaki dosya ve belgelerinizi bu bölmelerde kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Sistematik olarak yerleştirdiğiniz notlarınızı ve evraklarınızı her zaman daha kolay bir şekilde rahatlıkla bulabilirsiniz. Körüklü dosyaların kapak yapıları ayrı bir şekilde koruma detayı sunmaktadır. Evrak ve belgelerinizi güvenle taşımanıza imkân sağlayan körüklü dosyalar; plastik, karton ve kraft malzemeden üretilmektedir. Ayrıca her modelinde farklı sayıda bölme seçeneği sunması da ihtiyacınıza uygun ürünü bulabilmenize yardımcı olmaktadır.

Hafif yapıda ve modern tasarıma sahip olan körüklü dosyalarının bazı modellerinde taşıma kulpu detayı sunulmaktadır. Bu detayı ile taşınmasına ekstra bir kullanım kolaylığı katmaktadır. Körüklü dosya modeli A4 sayfa yapısındaki dokümanları muhafaza etmek için tasarlanmıştır. İsteğe bağlı olarak özel ebatlı modellerini de bulmak mümkündür.

Körüklü dosya seçenekleri ile devamlı olarak iş toplantılarına katılmak isteyen kişiler için ideal bir belge taşıyıcısıdır. Dosyaların kapak özellikleri farklı tasarımlara aittir. Bu nedenle gereksinim ihtiyacınızı karşılamaya yönelik olarak dizayn edilmiştir. Körüklü dosya modellerinin çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Mıknatıslı Körüklü Dosya
  • Fermuarlı Körüklü Dosya
  • Çıtçıtlı Körüklü Dosya
  • Kilitli Körüklü Dosya
  • Lastik Kapaklı Körüklü Dosya

Önemli belge ve evraklarınızı taşıyabileceğiniz şık tasarımlı dosya modelinin; gri, mavi, mor, pembe, kırmızı ve sarı renkte ürünleri mevcuttur. Ayrıca körüklü dosyalar 4, 6, 12, ve 13 bölmeli olarak tasarlanmışlardır. Bazı modellerinde küçük cep detayı da sunan bu ürün modelinde kartvizitlerinizi, küçük notlarınızı ve hesap makinenizi de kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Fonksiyonel Dosya Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Önemli belge ya da evraklarınızı saklamanız ve yanınızda taşımanız gerektiğinde fonksiyonel dosyalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde aradığınız notlara ulaşmak bu tür dosya modellerini kullanarak mümkün hale gelmektedir. Fonksiyonel dosya alırken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

  • Öncelikle ihtiyacınız dahilinde kullanım imkanlarına odaklanmanız gerekmektedir. Bölme sayısı her modelde farklı olduğu için isteğe bağlı olarak az ya da çok bölmeli seçenekleri tercih edebilirsiniz.
  • Renk çeşitleri de kullanım alanlarınız için önem taşımaktadır. Ciddi bir iş ortamında veya toplantı da daha ağır tonları tercih etmeniz gerekmektedir. Beyaz ve siyah renkteki fonksiyonel dosyalar gayet uygundur. Renkli olan dosyaları günlük hayatta eviniz için veya okulda öğrenciler için kullanabilirsiniz.
  • A4 ve A5 boyutundaki sayfa dokümanlarınızı saklamak için de karton klasör dosyaları tercih edebilirsiniz.
  • Fonksiyonel dosyaları alırken model çeşitlerini çok iyi incelemeniz gerekmektedir. Sıkıştırmalı dosya ve körüklü dosya gibi her model farklı kullanım imkanına sahiptir.
  • Bazı dosya modelleri alfabetik sıraya göre tasarlanmıştır. A ve Z harf aralığında değerler verilerek gruplandırmalar yapılmıştır. Alfabetik dosya sistemi ile aranılan belgeye daha kolay bir şekilde ulaşılmaktadır.
  • Ofisinizde, çalışma alanlarınızda tüm evraklara kolayca ulaşmanızı sağlayan ve evrak saklama sıkıntınıza son veren akıllı dosya modellerine göz atabilirsiniz.
  • İş yerlerinin genellikle vazgeçilmezi haline gelmiş plastik klasör her çalışma ortamında bulunmaktadır. Genellikle mavi rengi tercih edilen dosya modelinin birçok rengi de bulunmaktadır.

Avansas’ta Satılan Sıkıştırmalı Dosya ve Körüklü Dosya Çeşitleri Kaliteli ve Dayanıklı mıdır?

Avansas güvenilir hizmeti ile kendi markasına ait kaliteli ürünleri en uygun fiyata müşterilerine sunmaktadır. Avansas’ta satılan sıkıştırmalı dosya ve körüklü dosya çeşitlerinin üretildiği malzeme hem kaliteli hem de dayanıklıdır. Dilediğiniz ürünü sepetinize atıp hızlıca sipariş oluşturabilirsiniz.