Sürekli Form Kağıtları

Toplam 17 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Sürekli Form Kağıdı Nedir?

İş yerlerinde ve resmi kurumlarda irsaliye, fatura, tahsilat makbuzu, fiş gibi belgeleri yazdırmak için kullanılan özel kağıtlara sürekli form kağıdı denir. Peki, sürekli form kağıdı nedir? Dijital ortamda kayıtlı olan çeşitli belgeleri baskı cihazıyla yazdırmak için kullanılan ve Z şeklinde zikzak katlanılan kağıtlar, sürekli form kağıdı olarak isimlendirilir. Bu kağıtların formu ve yazıcıların baskı düzenekleri, işleri pratik hale getirmeye yardımcı olur. Çoğunlukla kurum ve kuruluşların, çeşitli sektörlerden firmaların kullandığı sürekli form kağıtları ile sıra numaraları takip edilerek basım yapılır.

İş yerlerinin kullandığı bu kağıtlar fatura ve irsaliye türü makbuzları kesmek için idealdir. Sürekli form kağıtları, iki yanı delikli olarak ve kağıtlar arasında kesim noktaları oluşacak şekilde üretilmektedir. Satışı gerçekleştirilen bir ürün sonrası kesilen sürekli form kağıdı sayesinde hem alıcıya hem de satıcıya resmî bir belge hazırlanabilir. Sürekli form kağıtları fotoğraf ve resim gibi baskılar için kullanılamamaktadır. Genel anlamda öncelikli olarak ticari ürün ve hizmetlerde fiş görevi görmektedir.

Sürekli form kağıtları genellikle eşya taşıyan lojistik firmalarının ve yük taşıyan şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünler arasında yer almaktadır. Yük taşımacılığı ile uğraşan firmalar genellikle kantar fişlerini kesme işlemlerinde sürekli form kağıtlarını düzenli olarak kullanmaktadır.

Bu kağıtlar baskı cihazlarına uygun üretildiklerinden dolayı kolayca ve rahatça çoğaltmaya, dilenen ölçüde hazırlanmaya elverişlidir. Bu anlamda arşiv yapmanıza da yardımcı olurlar. Fotokopi kağıdı özelliği sunarak baskı sonrası işlemlerinde kopya ve orijinal iki nüsha elde etmeyi sağlarlar.

Sürekli Form Kağıdının Kullanım Alanları Nelerdir?

Teknik ve özel kağıtlar arasında bulunan sürekli form kağıtları, taşımacılık şirketlerinde bir malın verildiğini veya alındığını göstermek amacı ile kullanılmaktadır. Ayrıca bu form kağıtları mali değerleri belirtmek amacıyla da tercih edilir. Otobüs firmalarının, çoğu biletleri kesmek için sürekli form kağıtlarını kullanmaktadır. Kısaca hemen her alanda bu form kağıtlarından yararlanılır. Sürekli form kağıtlarının bazı kullanım alanları şu şekildedir:

  • İrsaliye
  • Makbuz
  • Reçete
  • Fatura
  • Gider pusulaları
  • Ürün teslim fişleri
  • Satış fişleri
  • Çekler ve senetler

Genellikle irsaliye ve fatura kesmek için kullanılan sürekli form kağıtları, kullanıldıkları amaca göre istenildiği kadar alınabilmektedir. Bu form kağıtlarının en iyi özelliği delikli olmasıdır. Bundan dolayı kolayca ve rahatlıkla muhafaza edilebilmektedirler. Normal kağıtlarla arasında fazla bir fark olmayan ürün, gramaj olarak daha hafiftir. İnce olması sebebiyle 2 nüsha alma özelliği daha avantajlı hale gelir. Sürekli form kağıdının öne çıkan bazı özellikleri şunlardır:

  • Her türlü çalışma ortamı için güven sağlamaktadır.
  • Düşük baskı maliyeti imkânı sunmaktadır.
  • Yasal gereklilikleri kapsamaktadır. Sahtekarlıkların önüne geçmektedir.
  • Toner emisyonu olmadığından dolayı çevre dostudur.

Bu kağıtlar, kurum içinde ve dışında evrak işlerinin daha kolay ve hızlı bir biçimde işlenmesine yardımcı olmaktadır. Sürekli form kağıtlarının baskıda maliyeti etkileyen unsurları şu şekilde sıralanabilir:

  • Baskı yönleri (ön ve ön-arka)
  • Baskıda kullanılan renkler
  • Kullanılan baskı kağıdının gramajı
  • Kullanılan kağıdın cinsi
  • Sürekli form kağıdı baskı adedi
  • Sürekli form kağıdının baskısı yapılacak ölçüleri

Sürekli Form Kağıdı Ölçüleri ve Gramajı Nedir?

Sürekli form kağıdı ölçüleri ‘‘inç’’ olarak belirtilmektedir. 1 inç, 2.54 cm ölçüsüne eşittir. Sürekli form kağıtlarında standart olarak tam boy ebatları 11 x 24 cm’dir. Standart yarım boyutunun ölçüsü ise 5.5 cm olarak belirlenmiştir. Bu kağıtların en boyutları 19, 17, 12 cm olarak kullanılmaktadır.

Hem müşterilerinize hem de kendinize saklayabileceğiniz iki nüsha veren sürekli form kağıtları 11 inç x 38 cm ve 11 inç x 24 cm ebatlarında bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan ürünü paket içeriğinde 500’lü, 1000’li, 2000’li, 3000’li ve 4000’li seçenekleri ile sayfamızdan temin edebilirsiniz.

Sürekli form kağıtlarının gramajları paket içeriğine göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle aynı paket içeriğinde bulunan aynı tür form kağıtlarının gramajlarında birkaç gram farklılıklar bulunmaktadır. Bu gramajlar 53 gram ile 57 gram arasında değişkenlik göstermektedir. Sürekli form kağıtlarının gramajlarının düşük veya yüksek olması kesinlikle kalitesini belirlememektedir. Sayfamızdan ihtiyacınıza göre alacağınız form kağıtlarının hepsinin kalitesi yüksek standartlardadır.

Sürekli Form Kağıtları Yazıcılarla Uyumlu mudur?

Sürekli form kağıdı belirli baskı cihazı tipiyle birlikte kullanılabilmektedir. Piyasada çok tercih edilen Dot-Matrix olarak bilinen nokta vuruşlu yazıcı, zikzaklı bir biçimde düzenlenen form kağıtlarıyla çıktı almanızı sağlamaktadır. Kağıtlar, cihazın iki ucunda bulunan çubuklara deliklerinden geçirilmektedir. Böylelikle bilgisayar üzerinden komut verilen belgelerin baskıları alınabilir. Sürekli form kağıtları çoğunlukla iki nüsha şeklinde çıktı vermektedir. Fatura, irsaliye gibi belgelerin çıktısı alındıktan sonra bir nüshası müşteriye teslim edilirken bir nüshası bu evrakları kesen kurumda kalmaktadır.

Üç ya da dört nüshalı formlar da piyasada bulunmaktadır. Kullanım amacına ve ihtiyaca göre sürekli form kağıtları kullanılmaktadır. Sürekli form kağıtları için lazer yazıcılar da bulunmaktadır. Özellikle büyük iş yerleri ve kurumlar açısından düşünüldüğünde mono lazer yazıcılar hem kalite hem de çıktı verme konusunda profesyonel cihazlar arasındadır. Her türlü kurumsal ihtiyacın karşılanmasına yönelik olan bu tür yazıcılar baskı kalitesinden de ödün vermemektedir.

Yazım hızları cihazlara göre değişkenlik göstermektedir. Mono lazer yazıcılarda dakikada 44 sayfa, 2.267 satır yazabilme kapasitesine sahip olan cihazlar bulunmaktadır. Bu tür yazıcıları daha çok büyük kurum ve kuruluşlar, acil işleri olan iş yerleri kullanmaktadır. Mono lazer bir yazıcı ayda 50.000 sayfa çıktı verebilmektedir.

En Ucuz Sürekli Form Kağıdı Çeşitleri Nereden Satın Alınır?

Sürekli form kağıdı ihtiyacınız için en ucuz ve en uygun fiyatları sunan Avansas online alışveriş platformunu tercih edebilirsiniz. Üstün kalitesi ve sağlıklı ürünleri ile Avansas, müşterilerine her zaman en iyisini layık görmektedir. Geniş ürün çeşitliliği sunan sayfamız; güvenilir hizmeti sayesinde müşteri memnuniyetini her zaman en üst seviyelere taşımaktadır.

Avansas’ta Satılan Sürekli Form Kağıtları Yazıcılara Sıkışır mı?

Avansas’ta bulunan sürekli form kağıtları yazıcılara sıkışmamaktadır. Boyutları daima baskı cihazına uyumlu olarak tasarlanıp hazırlanan bu ürünler baskı sırasında hiçbir sorun yaşatmaz. Yazıcıya sıkıştırma, hatalı basılmış kağıt gibi problemleri ortadan kaldıran sürekli form kağıtları, ince işçilik ve iyi tasarımla elde edilmektedir.

Sürekli form yani otokopili kağıtlar, baz kağıdının üzerine kimyasal sürülmesi ile ortaya çıkan formlardır. Bu kağıtların üzerine basınç uygulandığında kimyasal kapsüllerin patlaması sonucu yazılar oluşmaktadır. Kaliteli malzemelerle geliştirilen, yüksek standartlar sunan sürekli form kağıtları; kullanım esnasında problem yaratmaz.

Sürekli Form Kağıdı Fiyatları Ne Kadardır?

Sürekli form kağıdı fiyatları ürün adetine, markaya, gramaja, boyutlara, nüsha sayısına bağlı olarak değişmektedir. En ucuz sürekli form kağıdı çeşitleri için Avansas’ı tercih edebilirsiniz. Bütçenizi zorlamadan hem kaliteli hem de en ekonomik sürekli form kağıtlarını sayfamızdan sipariş edebilirsiniz. Avansas, üstün kalite anlayışını ve geniş ürün yelpazesini daima korumak için çalışmalarını son hızla ve hassasiyetle sürdürmektedir.

TOBB Güven Damgası ile en güvenilir e-ticaret sitesi olmayı başaran sayfamızda ihtiyacınıza uygun tüm ürünleri bulabilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz ve ofisiniz için gerekli tüm ürünleri bünyesinde barındıran sayfamız; üstün kalite anlayışını ve güvenli hizmetini her aşamada sürdürür. 7/24 online olarak hizmet veren Avansas’ta öncelik daima müşterinin güveni olmaktadır. Hızlı teslimat, uygun fiyat ve ödeme koşulu seçenekleri ile sürekli form kağıtlarına hemen ulaşabilirsiniz. Ayrıca memnun kalmadığınız takdirde 30 iş günü içerisinde ürününüzü değiştirebilir ya da iade edebilirsiniz.