Kahveler

Toplam 181 sonuç
BunlarıBiliyor muydunuz?

Tonerlerin, mürekkebi toz halinde püskürttüğünü ve modeline göre 6000 sayfaya kadar çıktı verebildiğini biliyor muydunuz?

Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Kahve, kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinden olan tropik çalı türlerinden elde edilmektedir. Meyve çekirdeklerinin su veya süt ile ateşte pişirilip sunulan bir içecek çeşididir. Kısaca kahve, tropikal bir ağacın meyvesinin çekirdeğinden üretilmektedir. Bu ağaç türü, kışın yapraklarını dökmez ve meyveleri kırmızı renktedir. Yabani olan bu tropikal ağacın boyutları 5 ile 7 metre arasında değişmektedir. Kahve ağaçları en iyi şekilde Arabistan’da yetişmektedir.

Kahve, insanlar tarafından ilk olarak 3. yüzyılda yetiştirilip tüketilmeye başlanmıştır. İki farklı çekirdekten oluşmaktadır. Bu çekirdekler kahvenin temelini oluşturmaktadır. Günümüzde kahve çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitler şu şekildedir:

Çekirdek Kahve

Çekirdek kahve, kavrulan fakat öğütülmeyen bir çeşididir. Dünyada iki tür kahve çekirdeği bulunmaktadır. Bunlar; Arabica ve Robusta olarak ikiye ayrılmaktadır. Arabica çekirdeğini dünyanın %70’i, Robusta’yı ise %30’u tercih etmektedir. Çekirdek kahveler, kahve tadının temelini oluşturmaktadır. Çekirdek kahvenin kökeni uzun yıllara dayanmaktadır. Dünya genelinde en çok tercih edilip ticareti yapılan Coffea Arabia’dır. Taze öğütülen çekirdek kahve ile yapılan kahveler daha lezzetli olmaktadır.

Filtre Kahve

Günümüzde en çok tüketilen kahvelerden biri olan filtre kahve, su içinde çözünmeyen, çay gibi demlenerek elde edilen ve içilen bir türüdür. Suda eriyen kahvelere oranla daha sağlıklıdır. Filtre kahve, suyla veya sütle beraber tercih edilebilmekte, makinesi ya da French Press ile demlenmektedir. Türk kahvesinin aksine, filtre kahve demlendikten sonra oluşan telvesi içilmemektedir. Filtre kahvenin, espressoya oranla içimi daha yumuşaktır. Filtre kahvenin French Press ve filtre kahve kâğıdı haricinde birden fazla demlenme yöntemi vardır. Bunlar aşağıdaki gibi olmaktadır:

  • Chemex
  • Hario V60
  • Filtre Kahve Makinesi
  • Sifon
  • Aeropress
  • American Press

Hazır Kahve

Hazır kahve, Japon bilimi adamı Satori Kato tarafından 1901 yılında bulunmuş bir kahve çeşididir. Hazır kahve, diğer adıyla kahve tozu, mayalanmış çekirdeklerinden elde edilmektedir. Hazır kahve için çeşitli kurutma yöntemleri izlenmektedir. Bu yöntemler, dondurarak ya da sprey yardımı ile yapılan işlemlerdir. Hazır kahve çeşitlerinde, sıkıştırılmış sıvı biçimde kahveler bulunmaktadır. Hazır kahve için kullanılan diğer isimler, instant kahve ve çözünebilir kahve şeklinde ifade edilmektedir. Hazır kahveler, sütlü olarak da hazırlanmaktadır.

Türk Kahvesi

Türk kahvesi, çok ince öğütülmüş çekirdeklerin toz haline getirilip, ateşte pişirilerek demlenen bir kahve çeşididir. Günümüzde, insanların ilk tercihi haline gelen Türk kahvesini hemen hemen herkes tüketmektedir. En eski hazırlama ve pişirme metotlarının uygulandığı Türk kahvesinin kendine has bir kokusu ve köpüğü vardır. Türk kahvesi, telvesi ile sunum yapılan tek çeşididir.

Kapsül Kahve

Kapsül kahve, plastik bir kapsül içerisine incecik öğütülüp yerleştirilen, tek kullanımlık kahve çeşididir. Kullanımı pratik olan kapsül kahvenin hazırlanışı da bir o kadar kolaydır. Diğer kahvelerden farklı bir demleme yöntemi vardır. Tek kullanımlık olduğu için bir adet kapsül kahveyi makinenize yerleştirip içime hazır hale getirebilirsiniz.

Kapsül kahveler hava geçirmez, kilitli ve koruyucu kapsüllerinde olduğundan dolayı tazeliği devamlı olarak korunmaktadır. Kapsül kahveler, sadece kahve makinelerinde demlenmektedir. Yalnızca kapsül kahvelere özel olarak tasarlanmış kahve makineleri mevcuttur. Kapsül kahvenin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitleri şunlardır:

  • Espresso (Sert İçim)
  • Espresso (Yumuşak İçim)
  • Cappuccino
  • Caramel Latte Macchiato
  • Latte Macchiato
  • Vanilyalı-Karamelli-Kremalı-Çikolatalı

Soğuk Kahve

Soğuk kahve, diğer adıyla Cold Brew, soğuk demlenen kahve anlamına gelmektedir. Kalın bir şekilde öğütülmüş kahve çekirdeklerinin, soğuk suyun içerisinde uzun süre bekletilerek demlenmesi ile elde edilen bir çeşididir. Soğuk kahvenin demlenme süresi 20 saattir. Kalın, öğütülmüş kahve çekirdeklerinden demlenen soğuk kahve, yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir.

Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Günümüzün en popüler içeceklerinden biri haline gelen kahveyi, her yıl yaklaşık 400 milyardan fazla kişi tüketmektedir. Kahvenin faydaları saymakla bitmez. En çok faydalarından biri enerji vermesidir. İnsan vücuduna oldukça yararı olan kahvenin faydaları şunlardır:

  • İnsan beyninin korunmasına yardımcı olmaktadır.
  • Kadınlarda depresyon riskinin azalmasını sağlamaktadır.
  • Tip-2 diyabetten korumaya yardımcı olur.
  • En yaygın olan cilt kanserinin önlenmesine yardımcı olur.
  • Prostat kanser riskinin azalmasını sağlar.
  • Parkinson riskini azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Baş ağrısına iyi gelir ve hafızayı güçlendirir.
  • İnsanların yağ yakmasında etkili olduğu düşünülmekte ve kilo vermede yardımcı olmaktadır.
  • Kabızlığı önlemektedir.

Kaliteli Kahve Nasıl Anlaşılır?

Kahvenin kaliteli olması kahve çekirdeklerine bağlıdır. Kahvenin tadını, çekirdeğinin özellikleri belirlediği için kavrulma işlemenin de kaliteli olması gerekir. Kahve gurmeleri, kaliteli kahveyi anlama yöntemleri için şunları söylemektedir: “Kahveyi içerken yanında süt ya da herhangi bir yiyeceğe ihtiyaç duymuyorsanız, tek başına kahvenin yoğun tadını alabiliyorsanız, o kahve kaliteli kahvedir.”

İyi öğütülmüş bir kahve ve iyi bir ambalajlama koruma yöntemleri arasındadır. Ayrıca kahvenin serin ve nemsiz bir ortamda saklanması gerekir.

Kahve Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kahve alırken çekirdeklerinin hangi bölgede işlendiği, nerede üretildiği gibi bilgilerin net bir şekilde bilinmesi gerekir. Buzdolabında saklandığında uzun süre bayatlamamaktadır. Fakat dışarıda bu süre daha kısadır. Bu yüzden kahve ambalajlaması ne kadar iyi olursa olsun bir süre sonra bayatlayabilmektedir.

Kahveler, kavrulduktan 10 gün sonra en iyi lezzeti sunabilir. Bu nedenle tüketim tarihi, kavrulmaya en yakın tarihli olan kahvelerin lezzeti maksimum seviyede olmaktadır. Kalitesiz olanlar genelde suda çözülmeyen, tadı kötü olan, çabuk bozulup bayatlayan kahvelerdir. Bazı kahvelerin gramajları ile oynanıp tüketicinin yanılmasına sebep olan kahve satıcılarından da uzak durmak gerekmektedir.

Avansas’tan Toptan Kahve Alınır mı?

Toplu bir şekilde Avansas’tan kahve satın alabilirsiniz. Marka bilinirliği olan kaliteli kahveleri uygun fiyat performansı ile toptan satışın adresi olan Avansas’ta bulabilirsiniz.

En Uygun Fiyata Kahve Nereden Alınır?

Aradığınız en cazip kahve fiyatlarını Avansas’ta bulabilirsiniz. Filtre kahve, Türk kahvesi, granül, espresso ve çekirdek kahve gibi çeşitleri bulmanıza yardımcı olan Avansas’tan, online sipariş verebilirsiniz.

En İyi Kahve Markaları Avansas’ta

Kaliteli ve eşsiz tadı ile birçok kahve çeşitlerini içinde barındıran Avansas, marka bilinirliği en yüksek ürünlerini sizlere sunmaktadır.

Kurukahveci Mehmet Efendi

Mehmet Efendi Türk kahvesi, Türkiye’nin en eski ve en köklü işletmelerinden biridir. 19. yüzyıl sonlarına kadar kahve çekirdekleri çiğ olarak satılıp evlerde kavurma işlemleri yapılmaktaydı. Öğütme işlemi ise el değirmenleri ile sağlanmaktaydı. Bu durum, Hasan Efendi’nin medresede eğitim görmüş oğlu Mehmet Efendi’nin, babasının dükkanını devralmasına kadar sürmüştür.

1871 yılında babasının işinin başına geçen Mehmet Efendi, kahveyi öğüterek hazır olarak müşterilerine sunmuştur. Bu yenilik sayesinde Mehmet Efendi, Kuru Kahveci Mehmet Efendi olarak anılmıştır.

Tchibo

1949 yılında Hamburg’da kurulan Tchibo kahve, Max Herz ve Carl Tchilling-Hiryan tarafından posta yolu ile satış yapan bir işletmedir. Günümüzde 1000’den fazla mağazası ve 22.300 satış noktası ile 8 farklı ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir.

Jacobs Kahve

1985 yılında Bremen şehrinde, Johann Jacobs tarafından kurulan işletme; çay, kakao, çikolata ve bisküvi satışları ile başlamıştır. 1934 yılından itibaren büyük bir kahve deposu açılarak markanın taze kavrulmuş kahveleri, mağazalara sunulmuştur. Jacobs, farklı kahve çeşitleri ile hala varlığını sürdürmektedir.

Avansas’ın Sattığı Kahve Çeşitleri Güvenilir mi?

Kalitesi, eşsiz tadı, sağlam ambalajı, uygun fiyatıı ve marka bilinirliği olan kahve çeşitlerinin ev sahipliğini yapan Avansas’tan güvenle alışveriş yapabilirsiniz. avansas.com aynı zamanda TOBB Güven sertifikasına sahip nadir e-ticaret sitelerinden birisidir.