İş Sağlığı ve Güvenliği

Toplam 138 sonuç
BunlarıBiliyor muydunuz?

Tonerlerin, mürekkebi toz halinde püskürttüğünü ve modeline göre 6000 sayfaya kadar çıktı verebildiğini biliyor muydunuz?

İş Güvenliği Malzemeleri Nelerdir?

İş güvenliği, çalışanları olası kazalardan ve meslek hastalıklarından korumak için gerekli fiziki ortamın sağlanması ile gerçekleşir. Önlem amaçlı gereken malzemeleri temin ederek hazırlanan çalışma ortamı, çalışanların güvenliğini korur. Uygun fiziki ortamı sunan bu önlemler de iş yeri sahiplerinin kanuni zorunluluğudur.

İş yerinin büyüklüğüne ve alanına göre gerekli malzemelerin temin edilmesi gerekir. “İş güvenliği malzemeleri nelerdir?” sorusuna yanıt olarak; merdiven kaydırmaz banttan toz maskesine, koruyucu iş gözlüğünden kulak tıkacına kadar sayısız ürün örnek verilir.

İşçilerin doğrudan kullanabileceği ürünler ise el telsizi, tehlikelerden koruyan iş ayakkabılarından, yaka kartı ve aksesuarlarından oluşur. İş güvenliği ürünleri, hizmet sektöründen üretim ve satış pazarlama alanına kadar her işletmenin ihtiyaçlarına cevap verir.

Hangi İş Güvenliği Malzemelerinin Kullanımı Zorunludur?

Ofislerde, fabrikalarda, küçük ya da büyük işletmelerde kullanılan iş güvenliği malzemeleri, çalışanların sağlığını da korur. Çalışma ortamını, ilk yardım malzemeleri başta olmak üzere işçilerin kıyafet ve ekipmanları ile hazırlamanız gerekir. Sektöre göre zorunlu ihtiyaçlar değişkenlik gösterir. Yasal zorunluluk gereği; yalıtkan izole halı, merdiven kaydırmaz bant, toz maskesi, koruyucu gözlük ve ayakkabı, eldiven, uyarı levhalarının bulundurulması gerekir.

İş yeri sahibi ve çalışanlarını tehlikeli zeminlerden koruyan ayakkabı, baret, yağmurluk, yaka kartı ve aksesuarları çalışma ortamında bulundurulması zorunlu malzemelerdir. İş güvenlik malzemeleri, zorunlu ihtiyaçlar listesinde yer alır. Kişilerin güvenlik ve sağlık ihtiyaçlarına cevap veren malzemeler arasından size uygun olanları seçebilirsiniz.

Avansas’ta Hangi İş Güvenliği Ürünleri Bulunur?

İş sağlığı güvenliği malzemeleri; iş veren ve işçilerin çalışma ortamını düzenlemek, sağlıklarını korumak ve güvenliklerini sağlamak amacıyla kullanılır. Kanuni olarak zorunlu ihtiyaçlar listesinde yer alan malzemelerin eksikliği, Bakanlık denetimi sırasında tespit edildiği takdirde, işlerin durdurulması ya da kapatılması gibi cezalar uygulanabilir.

Avansas’ta iş güvenliği ürünleri arasında para kasası, iş ayakkabısı, ilk yardım malzemesi, el telsizi, uyarı levhası, yaka kartı ve aksesuar çeşitleri yer alır. Farklı sektörlere hitap eden malzemeler ile gerekli çalışma alanını rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Böylece, hem siz hem de işçileriniz güven ve sağlık içinde çalışır.

El Telsizleri

İş güvenliği malzemeleri arasında yer alan el telsizleri, elektromanyetik dalgalar aracılığı ile belirli mesafeler arasında iletişim kurulmasına yardımcı olur. Şantiye, bina içi, otopark, okul, fuar ve asansör firmaları gibi sayısız kullanım alanına sahip olan bu ürünler sayesinde maksimum 12 km’ye kadar kesintisiz iletişim kurmanızı sağlar.

Güvenli ve yüksek kaliteli bir iletişim deneyimi yaşatan el telsizleri ile gürültü gibi sorunlardan etkilenmeden konuşabilirsiniz. Batarya kullanım süresine dikkat ederek tercih ettiğiniz ürün, uzun pil ömrüne sahip olmalıdır. Böylece, uzun süre güvenli bir iletişim kurabilir, her yerde her zaman çalışanlarınızla konuşabilirsiniz.

İş Ayakkabısı

İş hayatınızda konfor ve güvenlik önceliğinizdir. Birbirinden farklı ayakkabı modelleri, sektöre göre işçilerin en önemli yardımcısıdır. Geniş bir kullanım alanına sahip olan iş ayakkabıları içinde çelik burunlu ürünler olduğu gibi PVC çizmeler de yer alır. İnşaat sektörü başta olmak üzere otomotiv, montaj, maden, tarım, sanayi ve avcılık gibi pek çok alanda kullanılır.

Sağlam tabanları ve korunaklı gövdeleri ile olası tehlikelere karşı güvenlik önlemli olan iş ayakkabıları, vücudunuzu verimli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olur. Dayanıklı yapılarıyla özgür bir şekilde çalışmanızı sağlayan bu ürünler, sizi soğuktan ve yağmurdan da korur.

İlk Yardım Malzemeleri

Ofis, ev ya da araba fark etmeksizin her yerde bulunması gereken ilk yardım malzemeleri, geniş ürün çeşitliliği ile sağlığınızı güvende tutar. İlk yardım çantası ya da dolabı; tansiyon aleti, pansuman seti, bandaj, oksijenli su, atel, ilk yardım kitapçığı ve kullan-at eldiven gibi farklı malzemelerden oluşur.

Sağlık yönetmeliğine göre her şirkette bulundurulması gereken ilk yardım çantası, küçük kazalardan yaralanmalara kadar her tehlike için kullanılır. Eğitimli bir kişi tarafından uygulanan müdahaleler hayat kurtarıcı dahi olabilir. Bu yüzden, çanta ya da dolap kolay ulaşılabilen bir yerde olduğunda kişi daha hızlı hareket eder.

Para Kasaları

Ev ve iş yerlerinde para, evrak ya da değerli eşyaları muhafaza etmek amacıyla kullanılan para kasaları, farklı boy ve özelliklerde tasarlanır. Çelik ve metal gövdeli kasalar, kullanım alanına göre birbirinden farklı modellerde üretilir.

Avansas’ta yer alan uygun fiyatlı Mas ve Rema marka kasa çeşitleri içinden, ihtiyaç ve beklentilerinize göre seçim yapabilirsiniz. Yangın ve darbe gibi olası tehditlere karşı dayanıklı olan ürünleri, kolaylıkla ulaşabileceğiniz yerlere konumlandırmanızda fayda vardır. Dolap içine monte edilebilme özelliğine sahip olan para kasaları, dijital kilit sistemleri ile üst düzey koruma sunar.

Uyarı Levhaları

İş ya da sosyal hayatın içinde rehber görevi gören uyarı levhaları, öncelikli iş güvenliği malzemeleri arasında yer alır. Tehlikelerden koruyan uyarı levhaları sayesinde, kaygan zeminleri fark edebilir ya da yüksek gerilim hatlarından uzak durabilirsiniz.

Ortaya çıkabilecek karışıklıkları önlemek amacıyla kullanılan iş güvenliği ürünleri, belli bir düzen sağlar. Can güvenliğinizi koruyan levhalar, özellikle plaza ve büyük iş yerlerinde karşınıza çıkar. Levhalar içinde WC, yangın söndürme, güvenlik ve kaygan zemin gibi bilgilendirici ifadeler yer alır. Bu levhalar hem iş yerine gelen ziyaretçilere kolaylık sağlar hem de riskli durumların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Yaka Kartı ve Aksesuarları

Avansas yaka kartı ve aksesuarları kategorisi içinde; askı ipleri, kart poşetleri, klipsli askılar, metal klipsler ve koruyucu kaplar yer alır. İş yerlerinde kimlik tespiti amacıyla kullanılan yaka kartları, güvenlik için de oldukça sağlıklıdır.

Standart ölçülerde tasarlanan ürünler, askı ve klips sayesinde kolaylıkla taşınır. İsim ve unvanın rahatlıkla görünebileceği kartlar şeffaf olarak tasarlanır. Kartların kaybolmasını da engelleyen aksesuarlar, metal ve plastik gibi malzemelerden üretilir. Lacivert, kırmızı ve beyaz askı ipleri, polyester dokumadan üretildiği için dayanıklılığını korur.

Avansas’ta Uygun Ebatlarda İş Güvenliği Malzemeleri Bulunabilir mi?

Avansas iş güvenliği malzemeleri arasında el telsizlerinden yaka kartı ve aksesuarlara, uyarı levhalarından aydınlatma ürünlerine kadar sayısız çeşit bulunur. Çalışma ortamının fiziki şartlarını düzeltmek için kullanılan bu ürünler, farklı markalar tarafından üretilir.

İş güvenliği malzemelerini seçerken dikkat etmeniz gerekenler arasında çalışan sayısı, iş yeri büyüklüğü ve hizmet ettiğiniz sektör yer alır. Seçtiğiniz ürünlerin uygun ebatlarda olması, malzemelerin doğru bir şekilde kullanılabilmesini kolaylaştırır. Sizin ve çalışanlarınızın güvenliğini sağlayan iş güvenlik ürünlerinin kullanımı, yönetmeliklere göre zorunludur. Avansas aracılığıyla ihtiyacınız olan malzemeleri alabilir ve güvenli bir ortam hazırlayabilirsiniz.

Avansas’ta Satılan İş Güvenliği Malzemelerinin Kalite Belgeleri Var mı?

Tüm ofislerde, fabrikalarda, küçük ya da büyük üretim tesislerinde, atölye ve şantiyelerde yasal olarak bulundurulması zorunlu olan iş güvenlik ürünleri, tedbir olarak son derece gereklidir. İş kazalarını önlemek amacıyla kullanılan ürünler arasından seçim yapmanız en doğrusu olacaktır.

Kalite belgeleri bulunan Avansas iş güvenliği malzemeleri, Bakanlık denetimi sonrasında eksik bulunursa iş yerinin durdurulması veya kapatılması ile sonuçlanır. Malzemelerin kalite belgeleri, kullanılmasında sakınca olmadığının göstergesidir. Dikkatli seçimler sonucu aldığınız iş güvenliği malzemeleri ile sağlıklı bir alan yaratabilir, güvenli bir çalışma ortamının ihtiyaçlarını Avansas’tan karşılayabilirsiniz.

İş Güvenliği Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çalışanları, iş kazaları ve meslek hastalıklarından koruyan iş güvenliği malzemeleri, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Halı, toz maskesi, eldiven, kulak tıkacı, yağmurluk, baret, para kasası, iş gözlüğü ve ayakkabısı, yaka kartı ve aksesuarları, ilk yardım malzemelerinden oluşan bu çeşitlilik, farklı markalar altında toplanır.

Kullanım alanı ve amacınıza göre tercih etmeniz gereken malzemeler; Drager, Tesa, Essafe ve Ege gibi pek çok marka tarafından üretilir. Tercihlerinizi yaparken marka, performans, özellik ve fiyat dengesine dikkat etmeniz gerekir. Cihazı, kullanım alanınızı belirledikten sonra kullandığınız takdirde verim alabilirsiniz. Birbirinden farklı ürün çeşidi bulunan Avansas’tan güvenli bir şekilde alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.