Abaküs

Toplam 5 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Abaküs, eski çağlardan beri kullanılan bir hesaplama aracıdır. Yüzyıllardır kullanılan abaküsün kökeni ve icadı hakkında tarihte net bulgulara rastlanmamaktadır. Bir tel üzerine dizilmiş hareketli boncuk sıralarından veya benzer nesnelerden oluşan abaküste boncuklar rakamları temsil ederler. Abaküste iki sayıdan biri ayarlanarak ve boncuklar, toplama, hatta kare veya kübik kök gibi bir işlemi gerçekleştirmek için hareket ettirilerek işlem yapılabilir. Antik çağlarda popüler bir hesaplama aracı olarak kullanılan abaküs şimdilerde okullarda çocuklara matematiğin temellerini öğretmek için kullanılmaktadır. Günümüzde abaküsler yerine hesap makineleri ve bilgisayarlar yaygın olarak kullanılsa da abaküsler Rusya ve Çin gibi bazı ülkelerde eğitim sisteminin vazgeçilmez ögelerinden birisidir.

Çocukların Eğitim Hayatında Neden Abaküs Tercih Edilmelidir?

Eğitimciler bir öğrencinin abaküs eğitiminin başlangıcında "dijital" bir abaküs değil "fiziksel" bir abaküs kullanmasını tavsiye etmektedir. Fiziksel bir abaküsün önerilmesinin nedeni, kullanıcının dokunma duyusunun fiziksel bir abaküs üzerinde tablet veya akıllı telefondaki gibi dijital bir abaküs kullanmaktan çok daha güçlü olmasıdır. Dokunma duygusu, öğrencinin abaküsü zihninde görselleştirmesine ve matematiksel işlemleri anlamlandırmasına yardımcı olmaktadır. Bu görselleştirme yetisi özellikle zihinden işlem yaparken öğrenciye yardımcı olmaktadır. İnsanların dijitalden uzak kalamayacağı bir çağda yaşadığımızdan öğrencilerin de dijital abaküslerden sonsuza kadar uzak kalması düşünülemez. Fakat fiziksel abaküsle yapılan bir başlangıç dijital versiyonlar için de bir zemin hazırlayacağından öğrencinin faydasına olacaktır.

Abaküs Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Matematik dersinin en önemli temel bilimlerden biri olup, genellikle öğrenciler tarafından sevilmediği aşikardır. Bu sebeple matematik öğrenmeye teşvik edici yardımcı okul ve kırtasiye ürünlerinin öğrencilerin isteklerine hitap etmesi önemlidir. Özellikle küçük yaşlarda sayı ve sayma kavramlarını oturtmak adına tercih edilen abaküs ve türevi araçlarda dikkat çekici renkler tercih edilmeli ve dayanıklı materyaller kullanılmalıdır. Çocukların çok küçük yaşlarda eğitime başladığı düşünüldüğünde kullanılan malzemenin kullanımının sağlıklı olması büyük önem arz etmektedir. Pek çok abaküs çeşidi olmakla birlikte başlangıç seviyesindeki bir öğrenci için düşük maliyetli 15 veya 17 çubuklu plastik abaküs yeterli olacaktır. Öğrenciler matematik eğitimlerini ilerletirken abaküslerini de her zaman yükseltebilirler. Su bazlı boya ile ahşap malzemeden üretilen abaküsler ise uzun süreli kullanıma dayanıklıdır.

Çocuğunuzun Okul Hayatına Kaliteli Bir Katkı Sağlamak İster misiniz?

Abaküs, çocukların erken yaşlardan itibaren sıralama, eşleştirme, sayma ve istifleme becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Ayrıca çocukta renk tanıma algısını, el-göz koordinasyonunu, yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirir. Ev veya okul için matematik derslerinde mükemmel bir yardımcıdır. Bununla birlikte her çocuğun öğrenme şekli farklıdır, bu sebeple abaküs gibi derse yardımcı okul ürünleri alırken öğrencinin bireysel özelliklerini göz önünde bulundurularak doğru tercihler yapılmalıdır. Çocuğunuzun matematik eğitimine yardımcı olacak abaküs ve türevi okul ürünlerine avansas.com’dan tek tıkla ulaşabilir, Avansas güvencesi ile kolayca sipariş verebilirsiniz.