Edding Kumaş Kalemi

Toplam 9 sonuç

 

Tekstil sektöründe çalışıyorsanız, Edding ile karşılaşmanız muhtemeldir. Çünkü kalitesi ve kullanışlılığı ile kullanıcıların ilk tercihleri arasında yer alır. Ayrıca evde kullanım için de pek çok kişi tarafından tercih edilir. Eğer kumaşlar üzerinde boyama ve işaretleme için bir kalem arıyorsanız, Edding kumaş kalemi sizin için idealdir.

Edding Kumaş Kalemlerinin Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Pamuk, keten, ipek gibi neredeyse tüm işlenmemiş kumaşlar üzerinde renkli tasarımlar yapmak için Edding kumaş kalemleri idealdir. Genel olarak tüm çeşitlerin sahip olduğu kaliteli özellikler bahsedecek olursak;

  • Yuvarlak uca sahip oldukları için kolay ve konforlu bir uygulama imkanı sunarlar.
  • Farklı uç kalınlıklarındaki seçenekler ile çeşitli tasarımlar yapılabilir.
  • Kalıcı oldukları için silinme, aşınma veya solma yapmazlar.
  • Su geçirmez yapıları ile tekstil ürünleri yıkansa da uzun süre kalıcılık sağlarlar.
  • 60-95 derece arası dayanıklı olduğundan farklı sıcaklıklarda yıkanan çamaşırlar için kullanılabilir.
  • Hızlı kuruduğu için kir tutmaz ve akma yapmaz. Tasarımlarınızın bozulmamasını sağlar.
  • Oldukça fazla renk seçeneği sunar ve fosforlu gibi farklı parlaklıklarda ve görünümlerde çeşitleri vardır.
  • Pamuk, keten ve ipek gibi farklı kumaş çeşitlerinde kullanım için uygundur.

Senin için En İyi Edding Kumaş Kalemi Hangisi?

Kumaş boyama ve tekstil ürünlerine tasarım yapma konusunda öne çıkan kumaş kalemleri arasından kendinize en uygun olanı tercih etmeniz önemlidir. Bunun için de kalemlerin sahip olduğu özellikleri bilmeniz gerekir.

  • Edding 8040: 1 mm kalınlığa sahip ucu ile orta kalınlıkta çizgiler çizebilirsiniz. Yuvarlak ucu konforlu çizim imkanı sunar. Hemen her tekstil ürünü üzerinde kullanıma uygundur. Özel mürekkebi 95 derecedeki kaynar suya bile dayanabilir. Doğal ve sentetik malzemelere zarar vermez.
  • Edding 4500: Su bazlı pigment mürekkebi, çabuk kurma özelliğine sahiptir ve ışığa karşı dayanıklıdır. 60 dereceye kadar sıcak suda yıkanabilir. 2-3 mm kalınlığa sahip yuvarlak ucu ile belirgin ve kalın çizgiler çizilebilir. Çoğu açık renkli tekstil ürünü üzerinde tasarım ve boyama yapmak için kullanılabilir.
  • Edding 4600: Pamuk ve keten gibi açık renkli, işlenmemiş kumaşlarda yüksek kalite sunar. Kumaş üzerinde çizim yapıldıktan sonra buharsız ütü ile kalıcı hale getirilebilir. 60 dereceye kadar yıkamaya dayanıklıdır. 1 mm kalınlığında yuvarlak uca ve çeşitli fosforlu renk seçeneklerine sahiptir. İnce gövdeye sahip olduğu için rahatlıkla tutulabilir.

Edding Kumaş Kalemleri Kaç Dereceye Kadar Dayanıklı?

Edding kumaş kalemleri, farklı çeşitlere sahiptir. Bu çeşitlerin dayanıklılık gösterdikleri sıcak su dereceleri de farklılaşır. Bazı modeller 65 derece sıcaklığa kadar dayanıklı iken bazıları 95 derece sıcaklıktaki kaynar sular karşısında da dayanıklıdır. Tekstil ürünlerinin yıkanması gereken sıcaklık derecesine göre farklı Edding kumaş kalemleri arasından seçim yapabilirsiniz. Çabuk kuruyan su bazlı mürekkebi, tekstil ürünlerine uyguladıktan sonra yıkamak için önce boyayı sabitlemek gerekir. Bunun için buharsız bir ütü kullanılabilir.

Edding Kumaş Kalemlerinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Kullanım alanı çeşitlenen Edding kumaş kalemleri, genel olarak tekstil ürünleri üzerinde boyama ve tasarım yapmak için tercih edilir. İşlenmemiş hafif tekstil ürünlerinde kullanıma uygundur. Örneğin; keten, pamuk ve ipek kumaşlarda kullanılabilir. Ayrıca kalemlerin çeşidine göre kullanım alanları da değişir. Örneğin; Edding 8040 çamaşır kalemi, bütün tekstillerin ve kumaşların üzerine uygulanabilir. Genellikle tişört gibi çamaşırları renklendirmek için kullanılan Edding kumaş kalemler ile yastık kılıflarınızın köşelerine hareket katabilir veya masa örtülerinize çeşitli tasarımlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda spor kıyafetlerinin şeritlerinde ve çamaşır etiketlerinde işaretlemeler yapmak için de çeşitli Edding kumaş kalemlerini tercih edebilirsiniz.