Oki Şerit

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Oki Şerit Hangi Yazıcı Modelleri ile Uyumludur?

Oki şeritler, eski tip yazıcılarda kullanılan bir üründür. Oki şerit yazıcılar nokta vuruşlu yazıcı olarak adlandırılır. Bu cihazlar eski tip olarak kabul edilse de güncel olarak kullanımı devam eder ve dolayısıyla kullananlar yazıcı şeridine ihtiyaç duyar.

İhtiyaç duyulan yazıcı şeritlerinin farklı modelleri mevcuttur. Bunun sebebi, kullanılabileceği yazıcı modellerinin de çeşitli olmasıdır. Nokta vuruşlu yazıcılardan tam verim alabilmek adına uyumlu şeritler ile birlikte kullanmak gerekir.

Şerit ModeliUyumlu Yazıcı Modelleri
Oki 1108002Microline 182 - 183 - 192 - 193 - 280 - 320 - 321 - 3320 - 3321
Oki 43571803Microline 1120 - 1190
Oki 1126302Microline 5520 - 5521 - 5590 - 5591
Oki 44173405Microline 5720 - 5790
Oki 1108603Microline 520 - 521
Oki 1171302Microline 4410
Oki 43821103Microline 5100FB

Avansas’ta farklı yazıcı modellerine uygun Oki şeritler mevcuttur. Oki yazıcı şeridi satın alınacağında ürün bilgileri incelenmeli ve kullanılacak yazıcının marka ve modeli göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanılan yazıcı modeli ile uyumlu olmayan bir şerit; silik, bulanık, dağınık ya da eksik baskılara sebep olabilir. Ayrıca yazıcıya da zarar verebilir.

Oki Şerit Modellerinde Tıkanma Problemi Meydana Gelir mi?

Oki yazıcı şeritleri, sağlam yapıları ile ön plana çıkan ürünlerdir. Kaliteli baskı yapabilmesi için sağlıklı çalışması gerekir. Çoğunlukla metin temelli baskıların yapıldığı nokta vuruşlu yazıcılarda kullanılan bu şerit modelleri, net baskılar çıkartabilirler.

Oki yazıcı şeritlerinin tıkanma problemleri yoktur. Bir çeşit toner olan bu şeritler, akışkan bir sıvı içermezler. Mürekkep ise dahili olarak bulunur. Bu şeritler yazıcı iğneleri ile kağıt arasında durur ve her vuruşta mürekkep kağıda aktarılır. Dolayısıyla tıkanma ihtimalleri yoktur.

Oki şerit modellerinde tıkanma problemi olmasa da takılma gibi bir sorunla karşılaşılabilir. Bunun sebebi, yazıcının çok uzun bir süre kullanılmamasıdır. İçinde Oki şerit bulunan yazıcılar uzun süre kullanılmadığında şerit içindeki mürekkep donar ve rahat çalışamadığı için takılabilir. Oki yazıcı şeridi modelleri uzun ömürlü oldukları için bu konuda çok sorun çıkarmazlar fakat şeridin ve yazıcının sağlığı için çok uzun süre kullanım dışı bırakılmamalıdır.

Oki Şerit Yazıcı İçine Akıtma Yapar mı?

Oki şerit modellerinin kullanıldığı nokta vuruşlu yazıcı tipleri, püskürtmeli ve lazer yazıcı tiplerine göre çok farklı bir çalışma prensibine sahiptirler. Özellikle püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkepler sıvı formda olduğu için akıtma problemi yaratabilirler. Oki yazıcı şeridi modellerinde böyle bir problem söz konusu değildir.

Oki yazıcı şeridi, refil adı verilen mürekkepli kumaş bir şeritten ibarettir. Basit bir yapısı vardır ve sıvı bir mürekkep içermediği için akma gibi bir duruma yol açmaz. Fakat kalitesiz bir şerit kullanılması halinde, baskı yapılan kağıt üzerinde lekeler oluşabilir. Oki şerit modelleri lekesiz ve temiz baskılar yapar.

Yıllarca kullanılmayan ve yazıcı içinde bırakılan Oki şeritler sertleşir. Uzun bir aradan sonra kullanıldığında ise bu sertlik sebebiyle yazıcı içine mürekkep tortuları düşebilir. Bu zararsız bir durumdur fakat yine de kullanılmayacak olan nokta vuruşlu yazıcıların içindeki şeritler çıkarılmalıdır.

Oki Şerit Mürekkebi Ekonomik midir?

Oki şerit kartuşların yaygın kullanılmasının en önemli sebebi ekonomik olmasıdır. Bu şeritlerin uyumlu olduğu cihaz tipleri en eski yazıcı teknolojilerine sahip olsalar bile ekonomik oldukları için pek çok iş yerinde kullanılırlar.

Baskı kapasiteleri 3 milyon karakterden başlayıp 15 milyon karaktere kadar çıkan Oki şerit modelleri, çok uzun bir kullanım ömrüne sahip oldukları için baskı maliyetini düşürürler. Baskı kapasiteleri yüksek olduğundan dolayı seri baskı yapma işlemleri için son derece ideal ürünlerdir. Çoklu baskıları ekonomik bir şekilde halledebilen Oki yazıcı şeritleri, en uygun fiyatlarla Avansas’ta bulunabilir.

Oki şerit yazıcı modelleri ve şerit kartuşlar, özellikle devlet dairelerinde yaygın kullanılmakla birlikte geniş bir kullanım alanına sahiptirler. Fatura ve irsaliye gibi sürekli ve tekrarlayan bir şekilde basılması gereken evraklar için Oki yazıcı şeritleri son derece kullanışlıdır. Ayrıca bu şeritlerin kullanıldığı yazıcılar, zarf gibi farklı kağıt materyallere de baskı yapabilirler. Bu nitelikler, Oki şerit modellerini ekonomik kılan detaylardır.

Avansas’ta Satılan Oki Şerit Modelleri Kaliteli ve Orijinal midir?

Satışa sunduğu ürünlerin orijinal, kaliteli ve garantili olması konusunda son derece titiz davranan Avansas, listelediği Oki şerit modelleri için de aynı tutumu sergiler. Markanın sektördeki yeri ve kullanıcılarının güvenini kazanmış olması, ürettiği şeritlerin ne kadar kaliteli olduğunu gösteren detaylardır.

Oki yazıcı şeridi modelleri yüksek kaliteli materyallerle üretilirler. Üretim malzemesinden gelen bu kalite, ürünün sağlam ve dayanıklı olmasını sağlar. Uzun süre formunu koruyabilen bu yazıcı şeritleri, baskı sırasında yazıcı iğnelerinden zarar görmez. İğne vuruşlarına karşı dirençlidir ve mürekkebi verimli bir şekilde kağıda aktarır.

Kaliteli Oki şeritler, ambalajlarında uzun süre saklanabilirler. Çok sert darbelere ve sıvı temasına maruz kalmadıkları sürece kullanım özelliklerini kaybetmezler. Hâlihazırda yazıcının içinde bulunan Oki şerit kartuş bittiği zaman, yazıcıdan kolayca çıkarılabilirler. Yeni şerit ise çok basit bir şekilde yazıcıya yerleştirilebilir. Avansas’ta satılan Oki yazıcı şeritleri orijinal oldukları için takıldıkları yazıcıya tam otururlar. Şerit etrafında boşluk kalmaz ve kullanım sırasında yuvasından çıkmaz.

Avansas, kullanıcıların mağduriyet yaşamaması ve alınan şeritlerin yazıcıya zarar vermemesi açısından orijinal Oki şeritlerini satmayı tercih eder. Web sitemizde bulunan Oki ürünlerinin orijinalliğinden emin olmak adına, markanın sahip olduğu kalite standart belgeleri dikkate alınabilir. Bu ürünlerin ambalajlarında yer alan ibareler, bandroller ve hologramlar, orijinal olduklarının göstergesidir.

Avansas’ta satılan Oki yazıcı şeridi modelleri, sıfır ürünlerdir. Sipariş edilmesi halinde kendi orijinal kutuları içinde gönderilirler. Ürünlerin ambalajları hiçbir şekilde önceden açılmaz ve garantilidir. Oki ürünlerinin üretim ve işçilik kaynaklı sorunlara karşı 24 ay garanti süresi bulunur. Oki dışında Panasonic şerit gibi farklı markalara ait ürünlerin de orijinallerine web sitemiz üzerinden birkaç tıklama ile ulaşılabilir.

Oki Şerit Fiyatları Ne Kadardır?

Oki şerit modellerinin sahip olduğu satış fiyatları, üretici firmanın belirlediği ilk fiyatı temel almak ve diğer etkenleri de göz önünde bulundurmak suretiyle belirlenir. Bu tanıma göre standart bir fiyatın olmaması ve alışveriş sırasında farklı fiyatlarla karşılaşılması muhtemeldir.

Oki şerit fiyatları, ürünün kalitesinden ve orijinalliğinden doğrudan etkilenir. Maksimum performans almak isteyenlerin fiyat araştırması sırasında bunu göz önünde bulundurmaları gerekir. Orijinaline yakın bir performansı daha uygun bir fiyat karşılığında almak isteyenler ise avansas.com üzerinden Oki muadil şerit modellerine göz atabilir.

Söz konusu ürünün fiyatları arasındaki değişkenliği yaratan detaylardan biri de baskı kapasitesidir. Baskı kapasitesi, Oki yazıcı şeridinin içerdiği mürekkep miktarı ve şerit uzunluğu ile ilgilidir. Dolayısıyla üretim maliyeti noktasında değişkenliğe sebebiyet veren bir detay olarak satış fiyatını da etkiler.

Oki şerit modelleri arasındaki ürünler 3, 4, 8 ve 15 milyon karakterlik baskı kapasitelerine sahiplerdir. Bu nedenle en az dört farklı fiyat ile karşılaşmak mümkündür. Baskı kapasitesinin yanında ürün tipi de fiyatı etkiler.

Oki şerit tipleri, uyumlu olduğu yazıcı modellerine göre farklılık gösterir. Her yazıcının farklı nitelikleri olduğu için üretilen şeritler de farklı özellikler taşır. Uyumlu olduğu cihaza göre performans gösteren ve değeri de buna göre değişen şerit kartuş modelleri, TOBB Güven Damgası olan Avansas’tan güvenli alışveriş avantajı ile satın alınabilir.