Maskeler

Toplam 20 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Maske Çeşitleri Nelerdir?


Kullanılan maskeler çalışma koşullarına, sektörün gerekliliklerine ve kullanım amaçlarına göre değişir. Örneğin tıbbi alanda kullanılan cerrahi maskeler bir süredir salgın hastalıklardan korunmak için de kullanılıyor. Doğrama, yontma, kesme işlemlerinin yapıldığı iş sahalarında ise yüzü, gözü ve ciğerleri korumak için farklı maskeler tercih ediliyor.


Siperlik, yüzü gözle görünen ve görünmeyen birçok dış etkenden koruyan şeffaf bir koruyucudur. Yüz koruyucu olması sebebiyle iş güvenliği ürünleri arasında uzun zamandır yaygın olarak kullanılmakla birlikte son dönemde virüslerden korunmak için cerrahi maskeyle birlikte kullanımı uygundur. İş dünyasında, üretim sırasında ortaya çıkan parçalardan yüzü ve gözü korur. Bununla birlikte, bulaşıcı hastalıkların yayıldığı damlacıkların da insan vücuduna girmesine engel olduğu için medikal alanlarda kullanımı yaygındır.

Siperlik maske, ayarlanabilir baş bandıyla kullanışlı ve konforlu bir üründür. Özelliğine ve kullanım alanına göre farklı siperlik modelleri mevcuttur.

3 Katlı Maske


TS EN 14683 standardına göre üretilerek CE belgesi almış maskelere, cerrahi maske adı veriliyor. Medikal maske, insan vücudunu virüs ve bakteri gibi gözle görülmeyen mikroorganizmalardan korumak için tasarlanmıştır. Bu maskeler genellikle üç kattan oluşur. 3 katlı maske, geçmişte cerrahi işlemler sırasında kullanılsa da Coronavirüs salgınından sonra tüm dünyada kullanımı şart haline gelmiştir.

Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere birçok yetkili kuruluş, üç katlı cerrahi maskelerin kullanımını tavsiye ediyor. Filtrasyon verimliliği uygun olan bu maskelerin kalabalık ortamlarda kullanılması ve kullandıktan sonra yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor.

Cerrahi Maske


Coronavirüs salgınından sonra maske kullanımı hem bireysel hem de toplumsal açıdan hayati bir öneme sahip hâle geldi. Bu yüzden, özellikle çok sayıda insanın bir arada bulunduğu ortamlarda salgın hastalıkların yayılmasını önlemek için maske kullanmak şart koşuldu. Fabrikalarda, atölyelerde, ofislerde ve başka çalışma alanlarında cerrahi maske büyük önem taşıyor. Çünkü bu maskeler uluslararası standartlara uygun şekilde, birçok virüs ve bakteriyi insan vücudundan uzak tutmak için üretiliyor.

Hasta insandan dışarıya mikrop yayılmasını ve mikropların insanın ağzına veya burnuna girmesini engelleyen cerrahi maskeler, üç kattan oluşuyor. Hipoalerjik özelliğe sahip olan cerrahi maske, sıvı bariyeri oluşturan bir tıbbi maskedir. Böylece ağızdan ya da burundan çıkan damlacıkların yayılmasını engelliyor. Ayrıca bu maskeler % 99 bakteri ile % 95 partikül filtrasyonu sağlıyor.

Cerrahi maskeler yırtılmaya karşı dayanıklı olduğu için çalışma alanlarında da kullanılması uygun oluyor. Elbette sık sık değiştirilmesi veya yırtılması halinde derhal yönergelere uygun şekilde çöpe atılması gerekiyor.

Bez Maske


Üç katlı cerrahi maskeler tek kullanımlık olmalarıyla biliniyor. Bu maskeler, kullanımdan sonra yönergeye uygun şekilde sarılarak çöpe atılıyor. Bez maskeler ise kullan-at değil, yıkanıp tekrar kullanabilir olma özelliği taşıyor. Ancak bez maskelerin virüs ve bakteri gibi mikroorganizmalardan koruması ve hastalıkların yayılmasını engellemesi için belli standartlara sahip olması gerekiyor. Yıkanabilir maske için standartları ise Türk Standartları Enstitüsü (TSE) belirlemiştir.

Bez maske, enfekte kişilerden solunum damlacıklarıyla saçılan mikropları filtre eder. Hastalığın yayılmasını engellemesi amacıyla, üç mikrondan daha büyük damlacıklar için bir bariyer vazifesi görür. Hem filtrasyon verimliliği hem mikrobiyal yük hem de solunum konusunda standartların üzerinde olan maskeler, sık sık yıkanmak şartıyla bireysel olarak ya da çalışma alanlarında kullanılabiliyor.

Ventilli Maske


Maskeler, cerrahi maskeler ve solunum maskeleri olarak iki gruba ayrılır. Solunum maskeleri de izolasyon ve filtreleme olarak ikiye ayrılır. Ventilli maskeler, filtreleme özelliği olan solunum maskeleridir. Bu maskelerin ön kısmında bulunan plastik filtreye ventil adı verilir.

Ventilli maske, solunum koruyucu özelliğe sahiptir. Çalışma alanlarında; doğrama, parçalama, yontma gibi işlemler sırasında ortaya çıkan toz ve parçacıkların nefes yoluyla yutulmasını engellemek için kullanılırlar. Bu maskelerin özelliği, dışarıdan gelen havayı filtre etmesidir. Kullanan kişinin nefesini dışarıya verir. Toz maskesi olarak kullanılmaktadır, salgın hastalıkları önlemek için doğru bir tercih değildir. Özellikle enfekte kişilerin kesinlikle kullanmaması gerekir.

En İyi Koruyan Maske Çeşitleri Hangileridir?


Dünya Sağlık Örgütü ve başka birçok resmi kuruluş, salgın hastalıklardan korunmak için tüm dünyada maske kullanılmasını tavsiye ediyor. Kişisel hijyenin sağlanması ve korunması ile birlikte maske kullanımı Coronavirüs salgınında hayati bir önem taşıyor. Bu yüzden mikroplardan korunmak için kullanılabilecek en iyi maske, üç katlı cerrahi maske oluyor.

Salgından etkilenmemek için kullanılan maskenin özellikleri ve kalitesi de oldukça önemli. Dünya standartlarına uygun olarak üretilen üç katlı cerrahi maskeler, damlacık yoluyla bulaşabilecek mikroplara karşı koruma sağlıyor. Tek kullanımlık özelliğe sahip bu maskelerin sık sık değiştirilmesi gerekiyor. Ayrıca, çok küçük mikroorganizmalardan vücudu koruyan, daha hassas ve teknolojik maskeler de mevcut. Üç katlı cerrahi maskeler pratik olsa da daha gelişmiş özelliklere sahip ve hava boşluğuna imkan tanımayan maskelerin kullanımı da makuldur.

Maske ile En İyi Koruma Nasıl Sağlanır?


Maske tek başına koruma sağlamaz. Maskeyi, yönergeye uygun şekilde kullanmak ve kişisel hijyene dikkat etmek gerekir. Maske takılmadan önce, eller 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanmalıdır ya da el dezenfektanı ile temizlenmelidir. Gün içinde maskeye kirli ellerle asla temas edilmemeli, maske çıkarıldığında ise yönergeye uygun şekilde imha edilmeli ya da korumalı bir sargı ile çöpe atılmalıdır. Gün içinde kolonya kullanımı da eli mikroplardan arındırır. Eğer eldiven kullanılıyorsa dıştan içe doğru tek elle çıkarılması önemlidir.

Avansas’ta Hangi Çeşit ve Modelde Maskeler Bulunur?


Avansas’ta; kullanım amaçlarına, boyutlarına ve fonksiyonlarına göre ayrılmış birçok farklı çeşitte maske bulunur. Avansas’ın maske modelleri arasında üç katlı cerrahi maske, yıkanabilir bez maske, ventilli toz maskesi, ventilsiz toz maskesi ve üç katlı cerrahi çocuk maskesi mevcuttur. Bez maskeler arasında siyah maske en çok tercih edilen renk olmakla birlikte dilediğiniz renkteki maskeyi sitemiz üzerinden kolaylıkla edinebilirsiniz. Cerrahi maskeler çoklu paketlerde satıldığı için bunları kutu maske olarak satın alabilirsiniz.

Maske Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Maske alırken dikkat edilmesi gereken ilk şey, maskenin sakınmak istenen dış etkenlere karşı dirençli olup olmadığıdır. Tüm maskeler, solunum sistemini gözle görülen ya da görülmeyen etkilere karşı korumak için tasarlanmıştır. Eğer iş sahası içerisinde doğrama, yontma gibi işlemler sırasında ortaya çıkan toz ve diğer parçalardan korunmak hedefleniyorsa toz maskeleri kullanılabilir.

Fakat mikroplardan korunmak ve salgın hastalıkların yayılmasını önlemek hedefleniyorsa üç katlı cerrahi maskeler kullanılmalıdır. Steril maske kullanımı, insan sağlığının korunması için oldukça önemlidir.

Maskelerde burun teli olup olmadığı da önemli bir ayrıntıdır. Burun teli maskenin yüze oturmasını ve kaymamasını sağladığı gibi hava boşluklarını da kapatarak burnun yarattığı boşluktan mikrop girmesini engeller. Ayrıca, gün içinde kullanılacak maskenin kulağı rahatsız edip etmeyeceği de önemlidir. Avansas’ta satılan maskeler terletmeyi engelleyen, en kaliteli malzemelerden üretilmiştir. Kulağınızı rahatsız etmez.

Avansas’ta Bulunan Maskeler Sağlık Koşullarına Uygun mu?


Avansas’ta bulunan maskeler, gerekli standartlara ve sağlık koşullarına uygundur. Avansas’taki tüm maskeler kalite onay belgelerine, üç katlı cerrahi maskeler de uluslararası standartlara ve CE ile ISO belgelerine sahiptir. Maske çeşitleri arasından ihtiyacınıza uygun maskeyi seçip güvenle satın alabilirsiniz.

Maske Fiyatları Ne Kadardır?


Maske fiyatları, maskenin fonksiyonlarına ve kullanılacağı yere göre değişiklik gösterir. Avansas ile her bütçeye uygun bir seçenek bulunmaktadır.

Cerrahi Maske Fiyatları


Cerrahi maske fiyatları, devletin koyduğu sınıra göre ekonomik olarak belirlenmiştir. Avansas’ta kutu olarak satılan 50’li maske paketleri de mevcuttur. Her insanın maskeye ihtiyaç duyduğu bu dönemde üç katlı cerrahi maskelerinizi Avansas’ın uygun fiyatlarıyla edinebilirsiniz.

Bez Maske Fiyatları


Antibakteriyel özelliğe sahip yıkanabilir bez maske, yüzü tam kaplayacak ve yanlarda boşluk olmayacak şekilde iki parça olarak tasarlanmıştır. Bez maske fiyatları özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Bir miktar gümüş içeren kaliteli bez maskeler, her cebe uygun ekonomik fiyatlandırmasıyla Avansas’ta yerini almaktadır.