Pano ve Not Kağıdı

Toplam 50 sonuç
BunlarıBiliyor muydunuz?

Tonerlerin, mürekkebi toz halinde püskürttüğünü ve modeline göre 6000 sayfaya kadar çıktı verebildiğini biliyor muydunuz?

Özel Kağıtlar Nelerdir? Özel Kağıt Çeşitleri Nelerdir?

Ofis hayatında, farklı amaçlarla kullanılmak üzere çeşitli kırtasiye ürünlerine ihtiyaç duyulur. Bu ürünler daha düzenli çalışabilmek için gereklidir ve eksiklikleri halinde istenmeyen problemler çıkabilir. Toplantı gibi önemli durumlarda not kağıdı kullanımı önemlidir. Aynı şekilde, masa ve bilgisayar kenarlarına hatırlatma notları yapıştırmak amacıyla ofislerde yapışkan kağıtlara gereksinim duyulur.

Farklı boylarda, renklerde ve şekillerde bulunan yapışkan not kağıtları ve postitler, hem evde hem okulda hem de ofiste çok büyük kolaylık sağlıyor. Örneğin; dosya üstlerine, kitap aralarına ve metinlerin üzerine yapışkan kağıt yapıştırmak, düzenli çalışmak ve işi hızlandırmak için gerekli bir ihtiyaç.

Küp kağıtlar, hızlı bir şekilde not alınması gereken acil durumlarda kullanılıyor. Böylece hızlı bir not almak için başka defter ya da kağıtlar kirletilmemiş olur. Bu, başka çalışmaların üzerinde oluşabilecek kirliliği önler.

Yapışkan not kağıdı dijitalleşmenin büyük bir hızla yayıldığı günümüzde de işlevselliğini koruyor. Postit adı verilen kağıtlar, akıllı telefon uygulamalarıyla dijital not defterlerine aktarılabiliyor ve hatırlatıcı kurularak daha daha kullanışlı hale getirilebiliyor.

Her ofiste kullanılan yapışkanlı not kağıtları ve küp not kağıtları dışında, sektöre göre ihtiyaç duyulan özel kağıtlar da mevcut. Aydınger kağıtları, flipchart kağıdı, plotter kağıtları ve karbon kağıdı da bu ürünlere dahil. Karbon kağıdı, faturaları ya da başka belgeleri oluştururken kopyalama amacı taşıyor. Fatura kesme işlemini dijital olarak yapmayan şirketler, karbon kağıtları kullanmaya devam ediyor.

Aydınger kağıdı, mimarların ve mühendislerin çizim yaparken ya da çizimi kopyalarken kullandığı şeffaf ve ince kağıttır. Flipchart kağıdı ise sunumlarda yazı tahtası gibi kullanılan büyük kağıttır. Plotter adı verilen cihazlar için üretilen ve rulo halde satılan plotter kağıtları da birçok iş kolunda tercih edilen ürünlerdir.

Çalışma hayatında kullanılan tüm bu özel kağıtlara Avansas’ın kalitesi ve uygun fiyat politikasıyla sahip olabilirsiniz. Avansas, birçok sektörde ve eğitim kurumunda en çok tercih edilen kaliteli ürünleri, uygun fiyatlarla sunar. Okulda, evde ya da ofiste tüm uğraşlarınızı kolaylaştıracak olan özel kağıtları Avansas’tan edinebilirsiniz.

Pano Kağıdı Çeşitleri Nelerdir?

Düşüncelerimizi daha sistemli bir şekle sokmak ve geliştirmek için onları görselleştirmeye ihtiyaç duyarız. Benzer şekilde, anlatmak istediklerimizi başkalarına aktarmak için de görsellerden destek almak isteriz. Bu yüzden çalışırken ve sunum yaparken kağıt, yazı tahtası ya da ekran kullanmak çok önemlidir. Ofis ortamında bu işlemler için panolar ve pano kağıtları kullanılır. Üzerine yazı yazılan pano kağıdı bittikçe değiştirilebilir.

Flipchart adı verilen bu sistem için kullanılan kağıtlara flipchart kağıdı adı verilir. Flipchart tahtalarına ve askılara takılabilen kağıtlar, hem ofiste hem de okullarda işlevsel olarak kullanılıyor. Tek kullanımlık olarak kullanılan sayfalar koparıp atılabiliyor ya da tekrar çalışmak üzere saklanabiliyor. Tüm kalemler için uygun olan bu kağıtlarla her türlü çizim, işaretleme, renkli grafik çıkarma gibi işler kolaylaşıyor.

Rulo halinde gelen flipchart kağıtları; panoya, yazı tahtasının üstüne ya da askıya asılarak kullanılabilir. Pano kağıtları sadece ofislerde, şantiyelerde, çeşitli iş sahalarında değil, okullarda ve kurslarda da tercih edilebilir. Tüm toplantılarda çok işlevsel bir yardımcı olan pano kağıtları, şirketlerin hedeflerine ulaşmasında büyük bir önem taşımaktadır.

Avansas’ta satılan pano kağıtları; kaliteli, dayanıklı ve göz yormayan kağıtlardan üretilmiştir. Bu ürünlerin üzerinde her türlü kalemle işaretleme, yazım ve çizim yapabilirsiniz. Ayrıca çek-kopar mantığıyla çalışan bu kağıtları koparıp eve ya da başka bir yere götürmek üzere rulo halinde yanınızda taşıyabilirsiniz.

Teknik Çizim Kağıdı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çizimle uğraşan kişilerin kullandığı teknik çizim kağıtları, yapılan işin niteliğini doğrudan etkileyebiliyor. Bu yüzden teknik çizim yaparken en kaliteli ürünleri tercih etmek gerekiyor. Bir binanın, makinenin ya da ürünün tüm üretim süreçlerini anlatırken kullanılan teknik çizim kağıtları üretim aşamalarında yer alan elemanların doğru şekilde çalışmasını sağlıyor.

Teknik çizim kağıdı seçerken kağıtların özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Örneğin şeffaf, yağlı, mat gibi özellikler mühendislerin ya da mimarların amaçlarına uygun olarak seçilebiliyor.

Teknik çizim kağıtları; mühendislik, mimarlık, tasarımcılık gibi iş alanlarının dışında sanatsal amaçlarla da tüketilebiliyor. Farklı özelliklerde ve gramajlarda üretilen bu kağıtlar saklanırken üst düzey bir hassasiyet gerektiriyor. Çünkü bu ürünler katlanırsa deforme olabilir, zamanla yıpranabilir. Ayrıca rutubetten de kolayca etkilenebilir. Teknik çizim kağıtlarını uzun süre saklamak için düz bir zeminde yaymak ya da düzgün bir şekilde asmak gerekir.

Teknik çizim kağıdı türleri arasında aydınger kağıdı, eskiz kağıdı, ozalit kağıdı, yağlı kağıt ve muşamba kağıt yer alır. Tüm bu teknik çizim kağıtları, özel kalemlerle birçok farklı sektörde kullanılır. Teknik çizim kağıdı alırken kağıdın özelliklerine ve kalitesine bakmak çok önemli. Avansas’ta satılan teknik çizim kağıtları, üst düzey kalitesi ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Not Kağıdı Çeşitleri Nelerdir?

Not kağıtları, pratik olmaları ve az yer kaplamaları sebebiyle hayatımızı kolaylaştırırlar. Dijital dünyada bile herkes kalemle hızlıca not almaya ve bu notları saklamaya ihtiyaç duyar. Not kağıtları küçük boyutları nedeniyle çok kullanışlıdır. Bu kağıtlara gün içinde telefon numarası, adres, hatırlatma notu ve yemeğin ocağa konulduğu saat gibi bilgiler kaydedilir.

Bu notlar gözle görülecek yerlerde tutulur. Not kağıtlarının yapıştırıldığı ya da tutturulduğu yer; buzdolabı, masa kenarı, defter kapağı, eşyaların üstü, saat çerçevesi, pano ve duvardır. Not kağıdı sadece evde değil; tüm ofislerde, eğitim kurumlarında, restoranlarda, üretim tesislerinde ve atölyelerde de kullanılır. Not kağıdına ihtiyaç duyulmayan hiçbir alan yoktur. Çünkü insanlar, zihninden akan bilgileri hızlıca kaydetmek için her zaman elinin altında bir not kağıdına ihtiyaç duyar.

Not kağıtları çeşitleri arasında farklı biçim, boyut ve renklerde olan, kullanışlılık seviyesi çok yüksek olan not kağıtları vardır. Post it denen yapışkanlı not kağıtları; ok, yıldız, kare ya da küçük dikdörtgen şeklinde olabilir. Örneğin, bir kitabın içinde kullanmak için ok şeklindeki postit ya da buzdolabına yapıştırmak için kare bir postit çok uygundur.

Yapışkanlı not kağıtları renklerine göre de kategorilere ayrılabilir. Örneğin, sağlık konusundaki hatırlatma notları yeşil renkte, iş konusundaki bir bilgi notu da turuncu renkte olabilir. Böylece, notlar zihinde renklerle kodlanmış olur ve işler daha da kolaylaşır.

Avansas’ta ayraç olarak kullanılan yapışkanlı not kağıtları olduğu gibi çizgili ya da çizgisiz not kağıtları ve küp notlar da mevcuttur. Yıldız, hilal, ok, kare ve dikdörtgen şeklindeki yapışkanlı not kağıtları, hem ofiste hem evde hem de okulda kullanılabilir.

Küp not kağıtları küçük boyutları ve ince yapısıyla en kullanışlı not alma ürünleri olarak dikkat çekiyor. Avansas marka küp not kağıdı, 8 x 8 cm ölçüleriyle hem yer kaplamıyor hem de ince ve kaliteli kağıdıyla pratik bir not alma deneyimi yaşatıyor. Küp not kağıtları kendi kutusunda durduğu için dağılmıyor ve ihtiyaç duyulan her an pratik bir şekilde kullanılabiliyor.